Selam,

Beni kaosa sürükleyen apartman problemlerimizden kısaca bahsetmeye çalışacağım.Önce apartmanla ilgili kısaca bilgi vereyim.Apartmanımız 5 katlı.ilk katta bodrumlu ikişer daire herbiri %11 arsa paylı.2,3,4.katlarda %9 arsa paylı 6 daire ve 5.katta % 20 paylı çatı dublexli tek daire.

1 ) Apartmanımıza yeni komşumuz taşınıp evinde tadilat yaptırınca her ihtimale karşı petek sayılarını yeniden sayma ihtiyacı duydum [(Bu arada karar defterinde ve Yönetim planında doğalgaz bedeli arsa payına göre alıncaktır ibaresi mevcut)-( Ancak her nasılsa petek sayısına dönülmüş karar defterine yazılmamış ve 4-5 senedir petek sayısına göre bedel alınmış)Bu noktada yeni kat maliki ısınmadığını belirterek arsa payı üzerinden ödemek istediğini belirtmiş ve genel kurul toplantısında isteği ancak dairesine takılan 100 adet peteğin sökülmesinden sonra karara bağlanması olarak belirtilmiştir.Ancak sanki bu yazılmamış gibi kendisi toplam faturada petek sayısına göre kendi payına düşen bedeli ödemeyerek toplam bedelin kendi arsa payı kadar olan bedelini posta yoluyla son ödeme tarihinde elimize ulaşmayacağını bilerek ödeme yapmıştır.Ayrıca genel kurul bu daire ısınmadığı için çatı izalasyonu,çatı aktarımı ve kazan dairesi iyileştirme kararları almıştır.

Şimdi size soruyorum değerli hukukçular kim haklı?Eğer ben haklı isem nasıl bir yol izlemeliyim?

2 ) Yönetim planında her daire için garajda tek arabalık yer olmasına rağmen çatı dublexli dairemiz arsa payını bahane ederek 2 arabasını park etmektedir.Dip not : Bu daire kat mülkiyeti kanunua göre kapıcı,sigorta ve bahçivan bedellerini eşit olarak ödemektedir.Sadece ve sadece ortak giderleri arsa payına göre ödemektedir.Kat mülkiyeti kanunu ortak alanlarda yararlanma oranı arsa payına göredir ancak aksine bir hüküm yoksa diyor.Yönetim planına ve tapu siciline kaydettirilmiş bu yazı aksine hüküm sayılırmı?

Bu durumda fazladan koyduğu ikinci arabasını önce yazı yoluyla sonrada noterden ihtarname ile çekmesini sağlayabilirmiyim?

3 ) Bu kat maliki aynı zamanda yönetim kurulu üyesi.Yöneticinin olmadığı bir zamanda ve genel kurul onayından geçmemiş bir harcamayı tamamen kendi insiyatifi ile kimseye haber vermeden gerçekleştirmiş.Buna hakkı varmı?Ve ne gibi bir yaptırım uygulanabilir.

Bu arada bahsettiğim kişi daha önce apartmanda yaşamamış haspelkader bu noktaya gelmiş türkiyenin sayılı holdinglerinden birinde yönetim kurulunda bulunmuş kurtmu kurt bir yöneticisi.Bense basit bu işlerden hiç anlamayan ama haklarının çiğnendiğinin farkında olan ama yanlış ama doğru birşeyler yapmaya çalışan yöneticiyim.

Bütün bu sıkıntıların başında tüm olumsuzlukları iyiniyetle ve diyalogla halletmeye çalıştım.Sanırım diyalog yolu kapanmak üzere.

Bana akıl vermeniz dileğiyle..

Sevgilerimle