Anonim şirketteki ortağımız vefat edince mirası mahkeme kararı ile tek oğluna kaldı. Küçük mirasçıya daha sonra yine mahkeme kararıyla kayyum tayin edildi. Kayyumun ve şirketimizin yapması gereken işlemleri tam olarak bilmiyoruz. Bu konu ile ilgili bilgiye ulaşmaya çalışıyorum. Forumlarda buna benzer konu yok. Bu konuda bilginizi paylaşırsanız sevinirim.
Konu geniş bir konu olup öncelikle Medeni kanunun vesayet ve kayyımlık müesselerini okumanızı öneririm.
C. VASİ VE KAYYIM
Madde 403 - Vasi, vesayet altındaki küçüğün veya kısıtlının kişiliği ve malvarlığı ile ilgili bütün menfaatlerini korumak ve hukuki işlemlerde onu temsil etmekle yükümlüdür.
Kayyım, belirli işleri görmek veya malvarlığını yönetmek için atanır.
Bu Kanunun vasi hakkındaki hükümleri, aksi belirtilmiş olmadıkça kayyım hakkında da uygulanır.
Sayın Av.Tayfun Eyilik, Medeni Kanunun 396-437 md. okudum. Ancak bizim yapmamız gereken işleri gerçekleştirmek için bu bilgiler yeterli değil. Şirketin yönetim kurulunun yapacağı toplantılarda , ilanlarda , alacağı kararlarda vs. diğer şirket ortaklarına yaptığından farklı bir işlem yapması gerekiyormu? Kayyumun şirketimize tebliğ etmesi gereken mahkeme kararı , kimlik bilgileri , adres bilgileri vs. varmı , varsa nelerdir? Ortaklar pay defterine kayyumun bilgileri yazılıp imzası alınmalımı? Bu ve buna benzer sorulara cevap bulabilirsem sorunum çözülür. Hangi kaynaklara başvurabileceğimi de bilmiyorum.
Bence yeterlidir. Yasa temsil yetkisinin sınırlarını belirtmiştir. Bu sınırlar içinde kalmak kaydı ile kayyım hissedarı temsilen her işlemi yapabilir. Şirketde hissedara yönelik her türlü tasarrufu hissedarı onu temsil eden kayyıma yapabilir. Burada haklar ve borçlar hissedar nezdinde doğar temsil yetkisi kayyum tarafından kullanılır. Elbette kayyumdan atanma kararını talep edebilirsiniz. ortaklara yapacağınız her türlü bildirimi kayyuma yapmanız gerekir.
Sayın Av.Tayfun Eyilik, küçük mirasçının annesi mahkemeden bizim şirketimizdeki hisseler için değilde başka bir şirketin veraseten intikal eden hisseleri için mirasçıyı temsil etmek üzere kayyum atanmasına karar verilmesini talep etmiş. Mahkemede , bildirilen kişinin kayyum olarak atanmasına karar vermiş. Acaba bu karar kayyuma sadece talep edilen şirkette mi temsil yetkisi verir? Atanan kayyum başka şirketlerdede mirasçıyı temsil edebilirmi?
Çok teknik bir konu olduğu düşüncesindeyim. Bu konuda sizin ve sitemizdeki diğer avukat arkadaşların değerli görüşlerine ihtiyacım var.
Sayın Av.Tayfun Eyilik,bu konuyu araştırmamdan da anlaşılacağı gibi şu an şirketimizin avukatı yok. Finansman yetersizliğinden dolayı şirketimiz kaynak ayıramamaktadır.
Sayın Av.Tayfun Eyilik, sizin forumlara yazdığınız cevapları ve diğer çalışmalarınızın onlarcasını okudum. Hukuk konusundaki bilginizin nekadar fazla olduğunu biliyorum. Size göre kayum tüm şirketler için atanmışsa konunun tartışılacak başka tarafı kalmamıştır. Teşekkür ederim.
Bu konuda tereddüt yaşamanız halinde vesayet makamına "kayyum atayan mahkemeye" başvurarak şirketinizi de kapsayıp kapsamadığını bir dilekçe ile sorabilirsiniz
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku