iyi günler,

Başka bir ilde, 1974'den beri oturan kiracımız var.kontratımız yok, bankaya iki ayda bir kirayı yatırıyor. Dönem başı 1 mart'tı, kirayı artırmadan yatırmış. aşağıdaki ihtarnameyi hazırladım. Lütfen bir eksik var mı, yanlışım var mı, bildirirseniz çok sevinirim. Mart sonuna kadar bu ihtarnameyi noterden gönderirsem, yıl içinde dava açma şansım var değil mi ?
" iki ay içerisinde ev boşaltılmazsa" cümlesi doğru mudur ?
"hatta bu davaya ek olarak, gerekli bakım ve onarım masrafları için de tesbit davası açacağımı" cümlesi doğru mudur ?

Özü: ihtiyaç nedeniyle tahliye.

Halen ----------------------------- adresinde kirada oturduğunuz evimi, en kısa sürede boşaltmanızı talep ediyorum.

Çünkü, ------- kirada oturmaktayız ve eşimin emekli maaşıyla geçinmemiz imkansız hale gelmiştir. Bu sebeple üzülerek belirtmeliyim ki, kirada oturduğunuz evime taşınma mecburiyetimiz doğmuştur.

1974 yılında anneannemin kardeşi -------------- kiraladığınız ev, bildiğiniz gibi 1997 yılında tarafıma satılmıştır. Daha önceki mülk sahibiyle kira kontratınız yoktu.Benimle de,uyarılarıma rağmen bir kira kontratı yapmadınız. Ancak,sözlü anlaşmamıza göre kira dönemimiz 1 Mart’ta başlamaktadır, uzun süren uyarılarıma rağmen kira ödemelerinizi iki ayda bir yapmaktasınız ve banka kayıtlarımızda bu durumu teyid etmektedir. Ancak bu dönem başlangıcındaki yani Mart/2007 döneminde kirayı arttırmadan gönderdiniz ve telefon konuşmamızda ise işlerinizin iyi gitmediğini ve yazın belki atırabileceğinizi belirttiniz. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Artış farkının da hemen yatırılmasını rica ediyorum.

Son gördüğümde ne yazık ki evime oldukça kötü bakıldığı ve bir odası haricinde oturulamaz duruma geldiğini müşahade ettim. Evden çıkmadan önce,gerekli bakım ve tadilatın da yapılacağına inanıyorum.

Eğer, iki ay içerisinde ev boşaltılmazsa, açacağım ihtiyaç nedeniyle tahliye davasındaki mahkeme,avukatlık,Vb..masrafların tarafınızca ödenmek zorunda kalınacağı, hatta bu davaya ek olarak, gerekli bakım ve onarım masrafları için de tesbit davası açacağımı ve yine mahkeme,avukatlık,Vb.. tüm masrafları ödemek zorunda kalacağınızı,

Bilgilerinize saygılarımla sunarım.