Haciz işleminde bulunanın sorumluluğu ,hacze değer varlık olmaması
Sayın ilgili / ilgililer
Banka kredi kartına ilişkin borcumdan dolayı haciz işlemi için evime gelindiğinde afdan dolayı geri döndüğüm okulumun sınavında başka bir ilde bulunmaktaydım. Evimin kapısını aynı binada farklı bir dairede oturan babam açmış ilgli kişiler hacze değer mal varlığı olmadığını tutanağa yazmak suretiyle imza attırmak istemiş ancak babam imza atmak istememiş ve atmamış (kendileri sadece yokluğumda 1.5 yaşındaki kızıma bakıyor eşimde iş aramak için dışarıda bulunuyor) şu an işsizim üstüme kayıtlı mal varlığımda yok taksitlendirme döneminde 7-8 ay ödeme yaptım işsiz kalınca ödiyemedim haciz le karşı karşıya kaldım sormak istediğim
ailemle aynı binada ama farklı dairede kiracı olarak oturuyorum ben olmayınca kapıyı onlar açmış onlarada icra gelebilir mi ?
bundan sonraki zamanlarda benim durumum ne olacaktır ?
bu haciz işleminde aciz vesikası düzenlenirse diğer bankadan gelecek olan icra için de geçerli midir ?
Re: Haciz işleminde bulunanın sorumluluğu ,hacze değer varlık olmaması
İcra sizin malınızın olduğu düşünülen her yere gelebilir. Bahse konu malların size ait olmadığının veya 3.cü şahıslara ait olduğunun ispatı gerekmektedir.
bende bu aciz belgesi ile ilgili cok soru sordum ama boş .nedense kimsenin bu konuda bilgisi yoktu bende gittim avukat tuttum ; gercekten faiz durduran bir belge durumu var ama mutlaka karşı tarafın avukatının tabu banka tirafik tescile yazı yazılıp ondan sonra gözterdiğin adrese gelib içra müdürününün tutacağı tutanaktan sonra olabiliyor.
ilginize teş.ederim arkadaşlar
sayın avukat sizden birşey daha öğrenebilir miyim benim olduğu düşünülen heryere haciz gelebilir demişsiniz ancak yıllar önce alınmış malların (ki ailemin evindeki ) faturasını nasıl bulabiliriz zaten bu belgelerin saklanma süresi yanılmıyorsam 5 sene bunu yapabilmek için karşı tarafında bu malların benim olduğunu ispat etmesi gerekmez mi yani o zaman ben sizi tanıyorsam sizin evinizdeki mallarında benim olduğunu iddia edersem siz mi aksini ispatlamak zorundasınız benim bi mecburiyetim yok mu ? yani bu vesile ile herkesin evine benim malım olduğu düşünülerek haciz gelebilir gibi birşey ortaya cıkıyor ( yazışıyoruz diye size de gelmesinler )
bu arada bir şey daha sormak istiyorum bu durumda ailemin ne yani bu kişinin ayrı bir evi var bizimle birlikte oturmuyor diye onların evine haciz gelmemesi icin ne yapması gerekiyor muhtardan yazı filan alınması mı gerekir acaba ?
Konu Bulent T tarafından (07-03-2007 Saat 09:21:07 ) de değiştirilmiştir.
Öncelikle Merhabalar;
Anladığım kadarı ile aynı binada ancak farklı dairelerde evinizin olduğunu bildirmişsiniz, normalde babanızın evinde siz birlikte oturmadıkça haciz yapılamaz; alacaklı veya vekili babanızın evinde sizin borcunuzdan dolayı haciz yapılmasını isterse icra müdürü bu durumda sizin orada oturduğunuza ilişkin bir belge, şahit gibi somut deliller bulmadıkça babanızın evine ancak İİK 99. maddesi gereği haciz yapılabilir bu durumda malların size ait olduğunu isbatlamak için alacaklıya 7 gün süre verilir bu süre içinde alacaklı dava açıp isbatlaymazsa haciz düşer ve babanız mağduriyetine ilişki haksız haciz yapan alacaklı hakkında maddi ve manevi tazminat davası açabilir. Haciz anında babanız malların kendine ait olduğunu ve haciz esnasında sizin orada olmadığınızı ve ayrı evinizin olduğunu zabta yazdırmalı ve okuduktan sonra imzalamalıdır. Ayrıca ödeme emri tebliği geldiğinde babanız aynı çatı altında oturuyoruz diye tebliği almaması lazım, adresinize gidilmesini bildirmelidir. Size ödeme emri gelince mal beyanında bulunun ve gerçek adresinizi bildirin, muhtarlıkatki kayıtlarınızı kotrol edin kayıt yoksa muhtarlığa kayıt yaptırın. Ama borcunuzu ödemek için bir an önce alacaklılarla görüşürseniz onlar hacze gelmeden veya icra takibinden önce işlerinizi hallederseniz çok karlı çıkarsanız, hacizden yasa boşluklarını kullanarak kurtulmak ve ödemeden kaçınmak dürüstlük olmayacağı düşüncesindeyim umarım tavsiyemi yanlış anlamazsınız selamlar
öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için çok teş.ederim
sadece düşüncemi bilmeniz için söylüyorum ki (sizi yanlış anlamadım) ben zaten borcumu ödemek istiyorum bunun içinde elimden geleni yapmaya çalışıyorum hatta kredikartı affı ile ki o zaman hacizlik bi durumum yoktu taksit yaptırıp borcumun yarısını ödedim ancak işsiz kaldım ve ödeme yapamadım bankada haciz işlemi başlattı ve bu ödediğim paralar sanki hiç ödenmemiş gibi taksit yaptırmak için başvurduğum bedelden icra ve haciz işlemi başladı zatn amacım bu borçları ödemek ama bankaların bu denli faiz kazançlarını da doğru bulmuyorum her insan zorluklar yaşayabilir ama zorda kalan bir insandan da fazlasıyla kazanç sağlamak da bana doğru gelmiyor umarım yanılmıyorumdur... sonuç itibariyle özel sektörde her an ki özellikle bu ekonomik sıkıntılar içinde herkes her an işsiz kalabilir.
Yazımda amacım sizi incitmek değildi ama istemeden sizi incittim ise sizden özür dilerim, umarım bu sıkıntılı günlerden bir an önce kırtulursunuz seamlar
Alacağıma yönelik haciz işlemi başlattım. Avukatım ile aramızda yapılmış bir sözleşme yok. Faizi ile birlikte 14000 tl alacağım var. Avukatlık ücreti...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Ìû ïğåäëàãàåì îôîğìëåíèå äèïëîìîâ ÂÓÇîâ ïî âñåé Ğîññèè è ÑÍà — ñ ïå÷àòÿìè, ïîäïèñÿìè, ïğèëîæåíèåì è âîçìîæíîñòüş àğõèâíîé çàïèñè (ïî çàïğîñó). ...
Fuzuli İşgalci Evin Demirbaşlarını...