mesajımı okuyup bana yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum
benim 4 bankaya ait kredi kartına toplam 5000 ytl borcum var son 7 aydır haftanın 7 günü çalışıp ayda 500 ytl yatırıyorum ama bu para faize gittiğinden ana parada hiç eksilme olmuyor toplu para bulup yatıramıyorum risk takibinde olduğum için hiçbir bankada tüketici kredisi vermiyor..
ve ben 21 şubat 2007 tarihinde silüs alıp askere gitmem gerekiyor borcu ödemeden askere gitsem ne olur [yasal süreç borcun miktarı vb gibi)
eğer borcu ödedikten sonra askere gideyim desem bakaya kalmanın maddi cezası var ben askere gitsem bu börcu ödeyebilecek kimsem de yok bana ne yapmamı önerirsiniz...az bir zamanım kaldı lütfen acil cevap bekliyorum
mesajımı okuyup bana yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum
benim 4 bankaya ait kredi kartına toplam 5000 ytl borcum var borcu ödemeden askere gitsem ne olur [yasal süreç borcun miktarı vb gibi)
en askere gitsem bu börcu ödeyebilecek kimsem de yok bana ne yapmamı önerirsiniz...liyorum
Dört bankaya ayrı ayrı kredi kartından dolayı borçlanırsanız,olacağı tabii ki budur.Borcu ödemeden askere giderseniz,borcun ertelenmesi için bir sebep değildir.Borcunuz artarak devam edecektir.
peki 15 ay sonrası için oluşabilecek borç miktarı ve askerden döndüğümde bankaya bunu ne şekillerde ödeyebileceğim hakkında bilgi verebilirmisiniz.
dün gece bu konuyu açmadan önce sitede 1,5 sat kadar araştırma yaptım ama net bir fikir edinemedim
Merhaba..
Borclarınızın anaparaları ve temerrüt faiz oranları hakkında bilgi vermemişsiniz. Bu nedenle 15 ay sonraki borçlarınız taoplamının ne olacağını hesaplamak mümkün değildir. Ama işlyecek yüksek oranda temerrüt faizi, icra masrafları ve avukatlık ücratlerinin de borcunuza ekleneceğini düşünürsek 2'ye hatta üçe katlanması bile muhtemeldir.Tavsiyem askere gitmeden bu dört bankayla görüşerek durumunuzu izah etmeniz faiz indirimi yaptırmaya çalışarak borcunuzu icra takibi başlamadan ödemeye çalışmanızdır.
Muhtemelen askerdeyken yasal takibe girecesin ve yazışmaları takip edemeyeceğin için mal beyanında bulunmamaktan dolayı 10 günlük disiplin hapsi cezası çıkabilecek. Takipteki her kart için ayrı ayrı. Asker dönüşü bu disiplin hapsi cezalarıyla karşılaşabileceksin. Mümkün olan en kısa sürede bu borçları ailenin de yardımıyla kapatmanı tavsiye ederim.
Eğer şu anda para yatırmanıza rağmen borcunuzda azalma olmuyorsa o takdirde işleyen her faiz anaparaya ekleniyor ve sonrasında faizin faizini ödemek zorunda kalıyor olabilirsiniz. Bence öncelikle bu konuyu ilgili bankalarla görüşmenizde kartları aldığınız tarihten bu yana bir borç dökümü istemenizde fayda var. Yeni Tüketici yasasına göre faize faiz işletmek artık kanunen yasak. Borç dökümlerinizi aldıktan sonra konusunda uzman bir avukata giderek dökümlerinizi inceletirseniz sonuç ortaya çıkacaktır. O takdirde yasal haklarınızı aramanız için dava açmanızı öneririm. Ayrıca bankaların kart bedeli adı altında talep ettikleri parada yasal değildir. Bunların tarafınıza iade edilmesini talep edin ( 4 kartta toplam 100-YTL civarında olabilir) buda size bir parça rahatlık sağlıyabilir.
İlgili Maddeler şunlardır. 1 Mart 2006 BANKA KARTLARI VE KREDİ KARTLARI KANUNU
Kanun No:5464 Kabul Tarihi : 23.2.2006
Faiz hesaplaması
MADDE 26 – Bir hesap dönemine ilişkin toplam borç tutarı veya hesap bakiyesi üzerinden, o döneme ilişkin hesap özetinin düzenlendiği hesap kesim tarihinden önceki bir tarih itibarıyla faiz yürütülebileceğine ilişkin kayıtlar hükümsüzdür. Nakit kullanımına ilişkin borçlar hakkında işlem tarihi esas alınabilir. Nakit kullanımı kapsamında değerlendirilecek işlemler Kurulca belirlenir.
Dönem borcunun bir kısmının ödenmesi halinde kalan hesap bakiyesi üzerinden faiz hesaplanır. Kalan hesap bakiyesine, asgarî tutar ve üzerinde ödeme yapılması durumunda akdi faiz, asgarî tutarın altında ödeme yapılması durumunda ise gecikme faizi uygulanır. Temerrüt hali de dahil olmak üzere, kart uygulamasından doğan borçlarda bileşik faiz uygulanmaz.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, azami akdi ve gecikme faiz oranlarını tespit etmeye yetkilidir ve belirlediği bu oranları 3 ayda bir açıklar.
Hesap kesim tarihi ile son ödeme tarihi arasında on günden az bir süre olamaz.
Katılım bankaları açısından bu Kanun uygulamasında yer alan faiz kâr payı, gecikme faizi ise gecikme cezası olarak uygulanır.
peki borcumu ödedikten sonra askere gittiğimde bakaya kaldığım için çıkacağım mahkemede bana ne tür bir ceza verilebilir şu andaki yaptığım ödeme planına göre askere 10 ay sonra gidebileceğim bakaya kalmanın forumda okuduğuma göre günlük 20 ytl den para cezası verilebiliyormuş 10 ay 300 gün*20 ytl o da 6000 ytl eder ve ben bu parayı askerden geldikten sonrada kolay kolay ödeyemem kredi kartı borcumu ödemek için askerden kaçtığımı belgelerle(dekontlarla) kanıtlasam faydası olurmu?
Bu kartlarınızı ödeme güçlüğü çekmeye başladığınızda, ilgili bankalara başvurup kredi kartların kapatılarak takside bağlanmasını talep etmişmiydiniz. Ayrıca ilk mesajınızda risk takibinde olduğunuzu belirtmişsiniz burada Kredi Kayıt Bürosunda negatif kaydınızın bulunduğunu ifade ediyorsunuz sanırım. Peki bu kayıt hangi tarih ve bankadan kaynaklanıyor.
Babamın vefatından sonra çeşitli bankalarda kredi kartı borcu, konut kredisi olduğunu öğrendik. Özellikle YKB'den veraset ilamı, nufus örneğini genel...
Özel bankaya olan kredi kartı borcu,Bu banka batıp devletin eline geçtiğinde ne olur,kredi kartında zaman aşımı varmıdır.Kredi kartı borcu bir zaman...
Yazan: serodero Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku