+ Konuyu Yanıtla
1 / 5 Sayfa 12345 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 45 ileti bulundu.

Konu: Gerçekten ülkede adalet var mı!

Gerçekten ülkede adalet var mı! Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    ankara, çankaya, Turkey.
    İletiler
    49
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Gerçekten ülkede adalet var mı!

Selamlar herşeyden önce benim bu ülkede adalete hakka inancım zedelenmiştir.2005 yılında ankarada metro da cebimden cekilerek çalınmış 6600 olan telefonumu seri numarasını makbuzu ile savcılığa verdim.adalete teslim ettim.sonra bekleyin buluruz dendi..aradan uzun zaman geçti.bişey cıkmadı.ben 70 milyonda 1 olan şansım ile 3 defa buldum.telesekretere 1numarasına eklemiş
    tim numaramı telefon numarası kayıtlıydı yanı eski cıkarmış oldum kart..sonra savcılığa ses delillerini sundum adress verdim kişilerin ad ve soyadlarını verdim.hatta üstüne üstlük savcıların yanına cıktım.savcı bır kağıt yazdı .karakola gittim..soruşturma başlattım..delil sundum makbuz sundum..savcılarım coğu ise ilgilenmedi avkat tutmadım..herşey acıktı ve alenıydi.herşeye rağmen kazanırım sanmıştım en azından manevi olarak fakat 1 hafta önce bir kağıt geldi postayla takıpsizlik ve delil yetersizliği altında .inanın yıkıldım..nalet olsun diyorum.bu ülkenın adaletine..koskoca bi şebekeyi hırsızlık şebekesini görmezden gelen adaletimiz polisimiz ne iş yapar..devletim insanlarımızı savunan avkatları yokmudur.1 telefon için ahime mı gitmemiz gerekiyor madem bu ülkede adalet yok ise..ben mucize eseri 2 şebeke 3 şahısı bu şekilde bulurken ve delilleri sunarken bu hırsızlık değilmidir gasp deyilmidir..ve bu yazı adalet sadece sözde olan bi kavrammıdır.yoksa adaletin içinde adalet yokmu.saygılarımla

Hukuki NET Güncel Haber

Gerçekten ülkede adalet var mı! konulu yargıtay kararı ara
    Gerçekten ülkede adalet var mı! konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Turkiye.
    İletiler
    10
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Gerçekten ülkede adalet var mı!

Avukat tutsaydınız herşey daha değişik olurdu bence..

İletiler
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

ızgın: GERÇEKTEN BU ÜLKEDE ADALET VAR MI?
    DEDİĞİNİZ OLAYLAR YANINDA BİR ŞEY DAHA EKLEMEK İSTİYORUM;
    ON BİNLERCE KİŞİNİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ! MARMARA (17 AĞUSTOS) DEPREMİNDE ADALET? SUÇLULARI? MAALESEF BULUP CEZALANDIRDI MI?
    YAZIKLAR OLSUN BU ADALETE!

İletiler
    34
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sn. Mevlüt,Evet üzücüydü acı vericiydi bir sürü yurtdaşımız orada hayatını kaybetti.Ama deprem,tamamiyle Allah'ın takdiri ve kontrolünde olmuş bir tabiat olayıydı.Bunun yargıyla olan bağlantısı nedir ben bunu anlayamadım.Yani sizin kurduğunuz cümleler tamamiyle mantıksız ve talihsizce yazılmış şeylerdir.Ayrıca ezbere konuşup yargıya bu şekilde dil uzatamazsın.Sen ve senin gibiler Allah'ın takdirini hesaba katmadan olaylar da suçlu olmazsa bile mutlaka bir suçlu arayıp yargıyı meşgul eder ise yargı hangi birinize yetişebilir?Yani yargı sizin zannettiğiniz gibi hafif bir kurum değil!...Siz yargıyı ne zannediyorsunuz ya!..

Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sayın ilahi adalet ;
    Derlerki 'Önce sağlam kazığa bağla eşeğini ondan sonra emanet et Allah'a'' Yani sen yapman gerekeni yap elinden geleni yap ondan sonra taktir i ilahi de...
    Herşeyi böyle çarpıttığınız için bu hale geliyor bu güzelim ülke... Daha bir ay önce Japonyada 1,5 dakika süren 8,7 büyüklüğünde deprem oldu bir kişi ölmedi... Sizin hesaptan gidersek ' Allah taktir hakkını hep onlardan yana kullanıyor ölüm bize kalıyor..' diyip susmamız lazım.. Kaldıki zaman ve şiddet olarak bakıldığında o deprem bizim Meşum Marmara depremiyle kıyaslanamayacak kadar şiddetli kat be kat yıkıcı... Öyle beş on katta değil binlerce kat büyük...
    Allah mı diyor Malzemeden çalın, zemin etüdü yapmadan temelsiz çürük yapılar dikin, ehkiyetsiz kişilerce ruhsatsız ve imara aykırı her türlü yapılaşmayı yapın diye....
    Alibeyköy dere yatağında bir sürü ev vardı her yağmurda kıyamet evler su altında kalır hayya ölüm çıkardı... Sonunda bu evler oradan taşındı... Türk Büyükleri sonunda dere yatağını taşıyamayacaklarını keşfettiler.... Şimdi ne su basan ev var ne selden ölen.... EE ilk durumda da siz gibile hep ' Allahın taktiri'' der çıkardı işin içinden Ne oldu Allah Taktirini mi değiştirdi ? Hatta daha ileriye gidersek sizin düşüncenizden hareketle ... Yaşam, doğum ölüm gelecek geçmiş olacak kimin ne yapacağı hepsi ama hepsi Allah ın taktirindedir. Öyleyse dünyada suç ahirette günah yoktur Neyin gürültüsüdür bu o halde ???
    Allah insana Akıl vermiş kullan düşün doğrusunu bul diye, Allah insana göz vermiş Bak gör anla diye, Allah kulak vermiş işit duy anla diye... Sen bunların hiç birini doğru kullanma sonra Taktiri İlahi de ... Yok ya... Bazıları Salaklığın taktiri Bazıları Pisliklerin taktiri... Aval aval bakacağına üzerine gelen TIR ın önünden çekileceksin... O TIR çarptığı zaman ölmen Taktiri İlahi değil... Salaklığındır bunu bileceksin... Kafana tabancayı dayayıp tetiği çekersen çok büyük bir olasılıkla ölürsün Bu taktiri ilahi değil.. İntihardır... Çarenin tükendiği aklının sana hükmetmediği andır bunu bileceksin... Şansına kurtulursano zaman ALLAH A ŞÜKREDECEKSİN' VERİLMİŞ SADAKAN VARDI YADA aLLAH sEVDİKLERİNE BAĞIŞLADI DİYECEKSİN... Ama yapılanın salakça olduğunu bileceksin...
    Marmara depremindede bir sürü soysuz betonundan demirine inşaatları çürük yapmıştır. Fay hattı olduğu bilindiği halde kontrol yapılmamış... Dediğiniz yöntem uygulanmıştır. Yani eşşeği saldım çayıra mevlam kayıra... Mevlam kayırmaz neden kayırsın ? O yüzden deprem taktiri İlahi olsa bile Çürük yapılarda insanları yaşamaya mahkum etmek vurgunculuk soygunculuk yaparak insanların kanına girmek Taktiri İlahi değildir. Taktir i adalet olması gerekirdi... Amma Ülkede Adalet düzgün olmadığından Taktiri de olamadı... Ha bu arada Öbür tarafta Yapılacak İlahi sorgulamada Zaman Aşımı olmadığından bu vurguncular oradan kurtulamayacak 16789 kişinin hesabını ( Belirlenen sayı bence daha çok ) hesabı orada ayrıca sorulacaktır...

İletiler
    34
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Sn. Com. Önce Mevlüt adlı şahısın türkçe nasıl yazılır,nasıl cümle kurulur bunları öğrensin.Daha sonra eleştri nedir bunu da öğrensin.Sana gelince Sn. Com.Benim yazdığım şeyleri dolaylı olarakta olsa saptırmışsın.Bu yüzden yazdığın hiç bir harfi kaele almıyorum.Herkez işine geldiği gibi hak arıyor kimse empati yanlısı değil.Ayrıca yazdığın bir düzine nasihatıda kendine sakla zira ben, unumu eledim ve eleğimi duvara astım!..

İletiler
    34
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Lütfen benim adımı tekrar kullanarak sataşmayın.Zira bu konuda ki muhattabım sen değilsin.Sn. Comm.
    Konu ilahiadalet tarafından (18-02-2007 Saat 17:20:03 ) de değiştirilmiştir. Sebep: sessizlik

Nerede
    İzmir
    İletiler
    21
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Hepimizinde bildiği gibi Türkiye bir hukuk devleti. Ancak adaletin sağlanması için yapılanlar yetersiz. Aylarca , yıllarca süren davalar yüzünden insanlara bıkınlık geliyor. Haklı olduğunu bilen ve hakkını adalet çatısı altında arayanlar geç gelen adaletten memnun olmuyor. Haksız olanlar ise yaptığının yanına kar kaldığını görerek haksızlık yapmaya , suç işlemeye devam ediyor. Adaletin hızlı çalışabilmesi için gerekenler süratle yapılmalı. Yoksa hak başka yerlerde aranacak.

İletiler
    5.751
    Blog yazıları
    1
    Dilekçeler Sözleşmeler
    17
    Dosya Yükleme
    53

Bir TC. vatandaşına sadece bir kere kendine dokundu diye "adalete serzenişte" bulunmasını yakıştıramıyorum.
    Hepimizin içinde bir adalet duygusu vardır. Evet birşeyler yanlış gitmiş olabilir, ama bu hepimizi koruyan kollayan adalete serzeniş hakkı vermez. Nasıl bir adalet isterdiniz? Sadece sizi kollayan mı?
    Unutmayın, "En kötü düzen bile düzensizlikten iyidir" Aristo

Fert olarak sizin yapmamız gerekenler;
    1- Her zaman adalete sahip çıkmak 2- Nasıl daha adil olunabilir onu düşünmek ve konuşmak.

Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Vah vah vah ;
    Yazdıklarınızın anlamını anlamama gibi bir sorun yaşıyor olmalısınız... Bir daha okuyalım...
    '' Sn. Mevlüt,Evet üzücüydü acı vericiydi bir sürü yurtdaşımız orada hayatını kaybetti.Ama deprem,tamamiyle Allah'ın takdiri ve kontrolünde olmuş bir tabiat olayıydı.Bunun yargıyla olan bağlantısı nedir ben bunu anlayamadım.Yani sizin kurduğunuz cümleler tamamiyle mantıksız ve talihsizce yazılmış şeylerdir.Ayrıca ezbere konuşup yargıya bu şekilde dil uzatamazsın.Sen ve senin gibiler Allah'ın takdirini hesaba katmadan olaylar da suçlu olmazsa bile mutlaka bir suçlu arayıp yargıyı meşgul eder ise yargı hangi birinize yetişebilir?Yani yargı sizin zannettiğiniz gibi hafif bir kurum değil!...Siz yargıyı ne zannediyorsunuz ya!..''
    Deprem tamamıyla Allah'ın taktiri ve kontrolünde olmuş bir tabiat olayıydı . Ne demek ? Allah tan geldi konuşmak yargılamak yersiz...
    Bunun yargıyla olan bağlantısını ben anlayamadım..... Siz hariç milyonlar anlamış... Hatta ceza bile çıktı Ne kadar doğru yazdığınız ortada...
    Sizin kurduğunuz cümleler tamamıyla mantıksız ve talihsizce yazılmış şeylerdir. Hakaretede bakın Hangi yetkiyle bu cürette bulunuyorsunuz ? Gayet te mantıklı tek hatası forum kurallarına uymadan tamamen büyük harfle yazması... Siz bu yanıtınızı okuyup mantık arayın önce...
    Ezbere konuşup yargıya bu şekilde dil uzatamazsın.... Öncelikle kişilere (Bende dahil..) sen hitap tarzını kullanamazsınız. Yargıya dil uzatılıp uzatılmadığını bırakın ilgilileri karar versin... Sizin haddiniz değil...
    Sen ve senin gibiler Allah'ın takdirini hesaba katmadan olaylar da suçlu olmazsa bile mutlaka bir suçlu arayıp yargıyı meşgul eder ise yargı hangi birinize yetişebilir?.... Anlayışınız taktire şayan... Kim yaptı bu depremi ? diye bir arayış bir sorgulama yok... Bu binada olması gereken demir, çimento kum neden yok ? Neden deniz kumu var ? sorgulaması var.. Niçin usulune uygun yapı yapılmadı sorgulaması var... Biraz düşünseniz bulacaksınız sizde bunun denmek istendiğini... Değil mi ama Allah Akıl vermiş.. ( Bakınız ilk iletim...)
    Yani yargı sizin zannettiğiniz gibi hafif bir kurum değil!..... Burada da kaş yapayım derken göz çıkarmak deyimini tam anlamıyla görüyoruz. Yargıtay a bile intikal eden ancak 7,5 senelik zaman aşımı doldu diye biten bir süreç var. Onbinlerce dava var... Yargının hafifliğine gelmiş olacak ki kabul etmişler o ara...
    Bu yazınız tamamen ipe sapa gelmez nezaket kurallarınında dışında bir yazı... Temel ilkesi hukuki dayanağı geçerli mantığı yok... Teslimiyetçilik irrasyonel bir yazı... Deprem değil bina sorgulanmaktadır burada bunu anlasanız ne iyi olurdu...
    Son iki yazınız ise ''Sn. Com. Önce Mevlüt adlı şahısın türkçe nasıl yazılır,nasıl cümle kurulur bunları öğrensin.Daha sonra eleştri nedir bunu da öğrensin.Sana gelince Sn. Com.Benim yazdığım şeyleri dolaylı olarakta olsa saptırmışsın.Bu yüzden yazdığın hiç bir harfi kaele almıyorum.Herkez işine geldiği gibi hak arıyor kimse empati yanlısı değil.Ayrıca yazdığın bir düzine nasihatıda kendine sakla zira ben, unumu eledim ve eleğimi duvara astım!..'' Saygı sınırlarını hak ile yeksan ettiğiniz bir yazı ... Muhtemelen ' Ne yazdım be.... '' gibi bir ruh haliyle yazdığınız kıymeti kendinden menkul bir yazı...
    ''Sn. Com. Önce Mevlüt adlı şahısın türkçe nasıl yazılır,nasıl cümle kurulur bunları öğrensin.Daha sonra eleştri nedir bunu da öğrensin.... Sanıyorum ''Mevlüt'' her kimse asker arkadaşınız... Sitenin bir üyesine ki kendisi rumuzunu '' mevlut.ozmen'' olarak belirtmişken SAYGISIZLIĞIN doruğuna çıkarak Mevlüt adlı şahsın... gibi bir cümle başlangıcı yapmışsınız. Nasıl yazıp Nasıl cümle kurduğuna bakalım bu değerli üyenin... İletilerinin tamamının büyük harf olması dikkat için...
    GERÇEKTEN BU ÜLKEDE ADALET VAR MI? Tamamıyla doğru...
    DEDİĞİNİZ OLAYLAR YANINDA BİR ŞEY DAHA EKLEMEK İSTİYORUM;
    ON BİNLERCE KİŞİNİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ! MARMARA (17 AĞUSTOS) DEPREMİNDE ADALET? SUÇLULARI? MAALESEF BULUP CEZALANDIRDI MI?
    YAZIKLAR OLSUN BU ADALETE! Noktalı vigül tam yerinde kullanılmış... Ünlem dikkat şekilmek için konuşmuş doğru Adalet ve suçluları sözcüklerinden sonraki soru işaretleri parantez içinde olmalıydı olmaması ender rastlanan bir durumdur kabul edilir. Maalesef yazımdaki tek hata muhtemelen ' Bulup cezalandıramadı..'' yazacakken soru sorarak bitirmeye karar verince hata oluşmuş.. Maalesef i çıkarın doğru.. Son satır doğru... ( Lütfen dikkat fikren doğru yanlış değil yazım kurallarına göre... )
    Şimdi sizin müthiş bilginize bakalım. Sadece bir cümleye ... Tamamına bakamam sinirim dayanmayabilir...
    ''Sn. Com. Önce Mevlüt adlı şahısın türkçe nasıl yazılır,nasıl cümle kurulur bunları öğrensin.Daha sonra eleştri nedir bunu da öğrensin....''
    Commodore nin kısaltması öyle değildir... (1)
    Önce Mevlüt adlı şahısın türkçe nasıl yazılır,nasıl cümle kurulur bunları öğrensin.Cümleniz BOZUK BİR CÜMLEDİR(2). Ya ''Mevlüt adlı şahıs olur''(3)Ya ''bu şahıs''(4) denir sadece yada cümle farklı kurulur (5) Türkçe daima ilk harfi büyük yazılır (6) soru cümlelerinin sonunda ''?'' işareti olur! Bunu takip eden ilk harfte büyük yazılır (10) Cümlenizin doğrusu Mevlüt adlı şahıs ; önce (sizinki gibi başta olmaz o zaman Mevlüt önce olur !!!) ( Betimleme olacağı için noktalı virgül konulur..) Türkçe nasıl yazılır ? ( Soru işareti olacağından virgül kullanılmaz ) Nasıl cümle kurulur ? Bunları öğrensin..... Olması gerekir yani kısacık bir cümlede 13 gramer iki mantık hatanız var.... Türkçe bilginizde taktire şayan....
    '' Sana gelince Sn. Com.Benim yazdığım şeyleri dolaylı olarakta olsa saptırmışsın.Bu yüzden yazdığın hiç bir harfi kaele almıyorum..'' Cümleniz ise saygı sınırlarının çok ötesinde olması bir yana mantıksız da ... ''dolaylı olarakta olsa...' ne demektir ? Ne dolaylı ne direk saptırma yoktur... Türkçeyi mükemmel bildiğinizden yazıyorum Türkçede 'kaele' diye bir sözcük yoktur... 'kaale' vardır. Harfler zaten kaale alınmaz onların oluşturdukları cümleler kaale alınır... Yoksa teker teker alfabenin harfidir bırakırız yerinde dururlar...
    Fazlada uzatmayayım ... '' Lütfen benim adımı tekrar kullanarak sataşmayın. Zira bu konuda ki muhattabım sen değilsin.Sn. Comm.'' Cümlenizin içeriğini yerine getirmek çok isterim. Ama bunun için sizin kendinize gelmeniz, yazdıklarınızı okuyup anlamanız, asgari saygı sınırında kalmanız, kimseye sataşmamanız, yazdığınıza yanıt verilebileceğini kabul etmeniz ve aklı selim olmanız gerekmektedir.
    Umarım Taktir-i İlahi bu konuda yanınızda tecelli eder....

+ Konuyu Yanıtla
1 / 5 Sayfa 12345 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar:

ulkede adalet varmi

ulkede adalet var mi

Forum