1998 yılında anlaşmalı olarak boşandım. Ortak çocuğumuzun velayetini yoğun işlerim dolayısıyla daha iyi bakılacağına inandığım için annesine bıraktım. Annesinin de çalışıyor olması nedeniyle o dönemdeki kreş ücretine denk gelen bir miktarı (ki o zamanki maaşımın yarısına yakın bir miktardı - 75 milyon TL) kabul ettim. Geçen süre içinde çocuğun daha iyi bakılabilmesi için yeni işimde de kazancım yeterli olduğundan ödemem gereken miktarın hep üzerinde nafaka gönderdim. Ancak, 2003 yılında yeniden evlendim. Evlenmemi müteakip eski eşim nafaka artırımı davası açtı ve hakim benim gönderdiğim miktarların en yükseği olan 300 milyon TL ye davayı bağladı. Yeni eşimin miktarı kabul etmesi üzerine temyize gitmedim. Ancak eski eşim, geçen yıl yeniden nafaka arttırım davası açtı ve dava 430 YTL olarak karara bağlandı.
Geçen süre içinde yeni eşimden bir çocuğum daha oldu. Yeni eşim çocuğun doğumunundan sonra emekli olup emekli ikramiyesine bankadan çektiğimiz krediyi de ekleyip inşaattan bir ev satın aldı. Benim kazancım ise dolara endeksli olduğundan artmadı ancak masraflarımız arttı.
Mahkeme de kazancımın artmadığını ve yeni bir çocuğum olduğunu belgelediğim, daha önce almayı ertelediğim ev eşyaları için borca girdiğimi belirttiğim halde arttırıma gidilmesi ne derece adildir?
Bu arada iş yoğunluğum dolayısı ile temyiz süresini de kaçırdım. Yeni eve taşınmamız dolayısıyla beklenmeyen masraflar yüzünden de kredi kartlarıma sürekli artan miktarlarda borç geliyor.
Bu durumda, ne yapabilirim? ! Nafakanın düşürülmesi için yeni bir dava mı açmalıyım!
Yukarıdakilere ek olarak ekonomik anlamda zorlanmam durumunda yeni evliliğimin krize girebileceğini de belirtmiştim.
Bu durumda boşanma davasını açan eski eşimin (yukarıda belirtmeyi unutmuşum) mutlu olabilmesi adına ve beni istemeyen birini ben de istemem mantığı ile boşanmayı anlaşmalı kabul eden ben mi cezalandırılmış oluyorum!
Yeni kurulmuş bir ailenin parçalanmasına öncülük etmek adil mi olacak!
N.TUFAN 'ın nafaka artışı ve temyizle ilgili sorusu vardı.Temyiz ancak nafaka miktarı 1.000 YTL'yi aşarsa mümkün oluyormuş.2006 yılında benim ödemiş olduğum nafaka ödemesinde de %45'lik bir artış gerçekleşmişti ancak hakim kararı benim yönümden kesin hükme, karşı tarafa ise temyiz yolu açık olarak verdi.
Sayın N.Tufan,temyiz süresini geçirmekle kararın kesinleşmesini sağlamışsınız.Bu aşamada kesinleşen karar ile ilgili yapabileceğiniz bir işlem bulunmamaktadır.Ancak ilerde,şartların değiştiğini ileri sürerek yeniden dava açabilirsiniz.
Öneriniz için teşekkür ederim. Yalnız, ileri de derken ne kadarlık bir süreyi kastediyorsunuz yani 1 ay 1 yıl gibi daha net bir ifade kullanmanız anlamamı kolaylaştıracaktır.
Yukarıda yazdıklarımdan bir noktayı da vurgulamak istiyorum:
İkinci bir çocuğum daha olmuştur.
Bu durumda birinci çocuğum için verdiğim nafaka yüzünden ikinci çocuğuma daha az harcama yapmak durumunda kalmaktayım ki bu da beni ve yeni eşimi rahatsız etmekte. Ayrıca gönderdiğim nafakanın çocuk için kullanılmadığını düşünmekteyim. Harcamalar için fatura talep edebilirmiyim?
Eşimin açmış olduğu nafaka davası sonucu 28.07.2009 tarihinden itibaren aylık 350 TL nafaka ödememe karar verildi. Bende 22.04.2010 tarihinde kararı...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku