Gectigimiz sene aylik kira odemeleri ile ilgili yapmis oldugumuz senetler vardi. Evden tasinirken - ki 10 ay oldu - borc harc ne varsa kapandi ve senetler de alindi. Ancak kisinin elinde bir senet kalmis, acikmis, ustunde meblag yazmiyormus. Boyle konularin dalginligi olmaz ama iste olmus bir kere yapacak birsey yok, saniyorum acik senetti, burada - Antalya -kira senetlerinin yani sira bir de acik senet aliyorlar ve kisi bunun ustunu doldurmus.. Simdi az evvel bize elinde senedimiz oldugunu, 3.700ytllik bu senedi odememiz gerektigini, odemedigimiz takdirde de icra memurlarinin gelip haciz islemi yapacagini soyluyorlar.
Borclar hukukunda uzman birine danistigimizda ihtiyati haciz icin memurlarin hemen gelebilecegini ve bizim itiraz bile etmemize zaman vermeden evde haciz islemi gerceklestireceklerini soyledi. Yani once mal gidecek, biz 3.700ytl yatiracagiz, esyalarimizi alacagiz ve de ustune itiraz davasi acabilirmisiz. Bu arada tebligat vs de gelmezmis, memurlar gelir, esyayi alir goturur ve ihbar sonra da gelebilirmis.
Bu mumkun mudur? Biz yaptigimiz bir hatanin bedelini bu kadar agir mi odeyecegiz? Benim memurlar hacize gelmeden yapacak hicbir seyim yok mu? Elimiz kolumuz bagli mi duracagiz? Lutfen bir yol, Antalya'da onerebileceginiz bir avukat gosterin.
Borçlar hukukunda uzman bir kişi, itiraz etmenize fırsat verilmeyeceğini mi söyledi?Ayrıca tebligat da gelmeden haciz işlemi yapılırmış ?
Senet bedelini ödemeniz gerektiğini, ödemezseniz haciz işleminin yapılacağını kim söyledi?
Alacaklı icra dairesine gider, alacağını icra vasıtasıyla almak istediğini beyan eder, bu başvurudan sonra, icra dairesinden size borcunuzu ödemeniz için tebligat gönderilir, tebligatta 5 günlük itiraz süreniz olduğu yazılıdır. Tebligatın elinize geçmesinden itibaren 5 gün içinde icra dairesine giderek borca itiraz edebilirsiniz. Bundan sonraki durumlar alacaklının bu itirazı kabul edip etmemesine göre değişir. Alacaklının icra dairesine başvurup,icra dairesince size tebligat gönderilmeden haciz işlemi yapılmaz. Ancak mahkemeden ihtiyati haciz kararı çıkartılarak yapılabilir. Yani bu da resmi bir başvuruya tabidir.
Elinizdeki kira ilişkisine ait sözleşme,belge,dekont,iade aldığınız senetler vs. kesinlikle atmayınız.
Konu Av.Başak Şahin tarafından (13-02-2007 Saat 14:53:02 ) de değiştirilmiştir.
büyük ihtimal sizin senedinizi kambiyo senedi dediğimiz bono ya dönüştürmüşlerdir. Cumhuriyet savcılığına giderek aslında bono (yani kambiyo senedi) vermediğinizi bildirin şikayetçi olun (resmi evrakta sahtekarlık suçu)
avukata ihtiyacınız yok. Ancak Cumhuriyet Savcılığı kanalıyla derhal bilirkişi incelemesine geçmeniz gerekiyor, Bilirkişi İncelemesine alınan senet takibe konu olamaz olmuşsa durur.
Size akıl veren şahıs kısmen doğru söylemiş aslında. Anlaşılan o ki ev sahibinizin elindeki senet kambiyo senedi vasfında bir kıymetli evrak. Bu durumda size herhangi bir tebligat gelmeksizin mahkemeden ihtiyati haciz kararı alarak evinize gelip haciz işlemi uygulayabilirler bu doğru. Ve böyle bir durumda da siz ancak haciz işlemi uygulandıktan sonra ve çok sınırlı sebeplerle ihtiyati hacze itiraz edebilirsiniz. (Haciz kararı veren mahkemenin yetkisiz olduğu, alacaklı tarafça yatırılan teminatla ilgili vs.) Elbette daha sonra size icra dairesinden tebligat gelecektir ve bu tebligatı aldığınızdan itibaren 7 değil 5 gün içinde (kambiyo senetlerinde itiraz süresi 5 gündür) icra mahkemesine (dikkat icra dairesine değil) itiraz edebilirsiniz.
Ancak, hakkınızda henüz icra takibine geçilmeden önce ev sahibiniz hakkında menfi tespit davası (borçlu olmadığınızın tespiti) açmanız halinde teminat karşılığında (büyük ihtimalle alacak miktarının %10'u veya %15 i oranında) haciz vs. işlemlerin uygulanmasını önleyebilirsiniz.
büyük ihtimal sizin senedinizi kambiyo senedi dediğimiz bono ya dönüştürmüşlerdir. Cumhuriyet savcılığına giderek aslında bono (yani kambiyo senedi) vermediğinizi bildirin şikayetçi olun (resmi evrakta sahtekarlık suçu)
avukata ihtiyacınız yok. Ancak Cumhuriyet Savcılığı kanalıyla derhal bilirkişi incelemesine geçmeniz gerekiyor, Bilirkişi İncelemesine alınan senet takibe konu olamaz olmuşsa durur.
syn Sergen resmi evrakta sahtecilik suçunun oluşması için öncelikle evrakın yasal bir işleme konu edilmesi gerekir.Takibe konu edilmeyen vede alacaklının elinde olan evrakta bilirkişi nasıl inceleme yapacak acaba ,gerçi avukata gerek yok siz daha iyi bilirsiniz ama...
Siz senedi bir nevi teminat senedi olarak ve açığa imzalı şekilde vermişsiniz. Bu durumda senetteki imza size ait. Ayrıca senet boş olarak verildiğinden üzerinde herhangi bir tahrifat vs. unsuru da söz konusu değil. Hukuk mahkemesinde açacağınız menfi tespit davasında bu hususu yani senedin bedelsizliğini yahut teminat senedi olarak verildiğini ancak aynı kuvvette yazılı delillerle ispatlayabilirsiniz. Karşı tarafın açık muvafakatı olmadan tanık dinletemezsiniz. Bu durumda elinizde şayet varsa yazılı belgelerinizi çok iyi muhafaza ediniz.
Konu gitgide daha da cetrefillesiyor. Henuz icra takibi yapilmamis ancak bu sefer de bir 18.000ytllik senet ortaya cikti. Esim tamamen guvendigi icin ve de is yogunlugundan dolayi bos senetlere imza atmis. Telefonda adamin dedigi 20 senede imza atmis, bizde ise 17 senet var, bu durumda, bu adam 1 senet daha var elinde henuz kullanmadigi. BU olay boyle gidecek mi? Telefon kayitlari var elimizde ama ne savcilk ne avukatlar bu davalara bakmak istemiyor. Benim omrum bu adamin dolandirmasina karsi boynumuzu bukerek herseyimizi almasini beklemek ile mi gececek? Bunun savasi, hakki hukuku yok mu? Yarin 3. bir senet daha ortaya cikarsa ve 180.000 yazarsa o zaman ne yapacagim? Onu da mi odeyecegim? Burda magdur durumdayim ama yasadigim sehirde malesef kimseden bir el, bir destek alamiyorum.
Ha su da var, imzalamasaydi... Diyeceksiniz ve tamamen de haklisiniz, ona diyecek hic bir lafim yok ama yapmis iste, bir hatanin bedeli bu kadar agir mi olmali? Daha herhangi bir dava vs acilmamis bu arada.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku