MERHABALAR,Açmış olduğum boşanma davama karar verildi eşit kusurlu ulunduk boşanmamıza karar verildi 15 günlük süre 1 gün önce doldu ve karşı taraf itiraz etmedi
1)15 günlük süre dolduktan sonra itiraz edeilirmi?
2)1 tane çocuğum var 200 ytl öderken boşanmaya karar verirken 350ytl ye çıkarttı.ben itrazda bulunmadım yargıtaya gidip dönmesi çok uzun sürer diye kesinleştikten sonra düşürlmesi için dava açsam olurmu
3)Eşime dava sürerken 8 ay boyunca eşim 1000ytl maaş aldığı halde nafaka ödedim daha önce bir konuda okumuştum sebebsiz zenginleşme diye böyle bir dava açsam olurmu benim 1,5 yıldan beri maaşımdan kesintim var elime 500-600 geçiyor eşim kirada ama tek başın oysa ben ailemle kalıyorum benden durumu daha iyi ve 350 ytl iştirak nafakası çok geliyor maaşımdaki kesintiden dolayı düşürebilirmiyim?verceğiniz cevaplar için şimdiden tşk ederim saygılarımla.
1. Kararın taraflara tebliğinden itibaren başlayacak olan 15 günlük temyiz süresi geçtikten sonra karar kesinleşir, bu süreden sonra temyiz edilemez.
2. Haklı sebeplerin varlığı halinde ilerde açacağınız davada, sebepleri ispat edebilirseniz nafakanın indirilmesine karar verilebilir.
3. Tedbir nafakasının gerçekten haksız yere ödendiği durumlarda sebepsiz zenginleşme davası açılabileceği benim şahsi görüşümdü. Mevzuatımızda tedbir nafakasının geri alınabileceğine dair bir düzenleme bulunmamaktadır.
MERHABALAR SN.AV.DİLEK KUZULU vermiş olduğunuz cevap için teşekkür ederim fakat yeni gelişen olaylar oldu temyiz süresi olan 15 günlük süre geçti 21 gün oldu fakat yeni öğrendim eşim temyiz etmiş nasıl oluyor anlmadım eşim 15 günlük süre içinde harcını havale yoluyla yatırmış fakat dilekçeyi 21. gün verdi harç yatınca istediğin sürede temyi dilekçesini verebiliyormuşsun davayı kesinleştirmek için gittim dilekçeyi öğrendim çok şaşkınım sormak istediğm dosya yargıtaya gittiğinden ne kadar sürede döner biz eşit kusurlu çıktık eşim boşanmanın reddine ve 350ytl nafaka hükmetmişti hakim karar verdiğinde nafakanın yükseltilmesine boşanmanında reddini istemiş bundan sonraki olaylar nasıl gerçekleşiyor sürekli böyle itirazlarla geçiyor yargıtaydan onanırsa dosya tekrardan yine itiraz karar düzeltmeye gidebiliyormuş bunlar ne kdar bir süreç ve bu itirazların sonu yokmu bir cezası yokmu eşim nerye kadar itiraz edilecekse edeceğini söyledi.
1arar yargıtaydan onanırsa karşı tarafın itiraz etme hakkı varmı
2arar reddedilirse nasıl olaylar gerçekleşiyor kaç defa temyiz edilebiliyor
Konu kaan1 tarafından (14-02-2007 Saat 23:47:38 ) de değiştirilmiştir.
MERHABALAR Soruma cevap alamadım ama belki cevap yazan olur.boşanma davam temyizde karşı taraf boşanmanın reddi ve nafakayı temyiz etti onlara cevaben bende tazminatı ettim boşanma davası devam ederken tedbir nafakası ödüyordum karşı taraf çalıştığı için maddi durumu iyi olduğu için kesilmişti fakat bugün icra geldi tedbir nafakası için hakim karar veririken tedbir nafaksının devamına karar vermiş kesinleşinceye kadar madem öyle neden hem keser nafakayı sonra kesinleşinceye kadar ödenmesine diye karar kılar karşı tarafın maaşı ve durmu gayet iyi ayrıca karşı taraf erkeklerle gezmekte keyfine bakmakta bende sadece seyirci kalıryorum ve hem hayatına baktığı yetmiyor gibi birde temyiz ediyor boşanma davasını temyiz aşamasından fotoğraf vb.. şeylerle ayrı bir dava açabilirmiyim zina davası olarak yargıtayadan boşanmayla ilgili kısım oanandı nafaka ve tazminat bozulursa neler olur ayrıca okuduğum kadarıyla ocak 2007de temyize giden dosyalar kasımda açıklanacakmış bu doğrumu saygılarımla
merhabalar şiddetli geçimsizlikten açmış olduğum boşanma davası 2005 aralık ayında boşanmaya karar verilmişti. fakat eşim itiraz etmişti 1 yıldır yargıtayda dosya sonuçlanmadı.bundan 1 ay önce eşimi bir erkekle kafede elele sarmaş dolaş görmüştüm ve yanlarına gittim medeni bir şekilde konuştum .sevgilin var gel uzatma artık feragat et itirazından dedim bana asla dedi gittği yere kadar gidecek seni süründüreceğim dedi ve kalktım gittim masalrından fakat 1 hafta önce eşimi bu sefer başka bir erkekle arabanın içinde öpüşürken gördüm fotoğ vs.çekemedim sormak istediğim dosya hala yargıtayda karar çıkmadı biz hala evli görünüyoruz bildğim kadarıyla ve üstelik nafaka ödüyorum onla bunla benim verdğim nafakayla gezip duruyor ben şu an ayrı bir dava açsam olurmu? fakat elimde delil yok şahit var yardımcı olursanız sevinirim
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku