Eşimle 1999 yılında evlendim.Eğitimimi tamamlamak için yurtdışına çıkmak zorunda kaldım. Bu süre zarfında problemlerimiz olmasına rağmen bir şekilde üstesinden geldik. 2003 yılında önce ahlaksız bir hayat yaşamaya başladığını arkasından evi terkedip kendisinden yaşça büyük evli bir erkekle beraber yaşamaya başladığını ve ondan bir çocuk doğurduğunu öğrendim.Boşanacağından o kadar emindim ki avukata bile başvurmadan davamı açtım.Ama boşanmak istemedi.Tüm iddiaları reddetti.İkinci duruşmada bir avukat gönderip kendi izini kaybettirdi.İnsanlar lehime şahitlik yapmak istemediler.Malüm şahitlik yapmak zor bir iş.Kimse bulaşmak istemiyor.Artı bizi böyle pis insanlarla muhatap etme deyip hepsi sıyrıldılar işin içinden.Olaya çok yakından şahit olan eniştem şahitlik yaptı. Yaşadığı adamı durumunu,doğurduğu çocuğu herşeyi en ince ayrıntısıyla anlattı.Ama avukatı yakın akrabam olması sebebiyle eniştemin ifadesinin benim çıkarlarım doğrultusunda taraflı ifade olduğunu söyledi.Tabi aynı zamanda 1 şahit pek bir şey çözmüyor.
Sonuç olarak hakimin talebine rağmen ikinci bir defa asla ortaya çıkmadı.Avukat sürekli tedbir nafakasının üstünde durdu ve 50 ytl kararı çıktı.İşim -hiçbirşeyim yok.Ödeyemedim.O sırada askere gittim.Dava reddoldu.Ben askerdeyken haciz ilamı eve gelmiş.Babam ilamı almamış askerde olduğum için.Askerden sonra yüksek lisans yapmak için tekrar yurtdışına çıktım.Jandarma tarafından adresim aranıyormuş.Benim durumun ne olur?Bana en kötü ihtimalle ne yaparlar?Yurtdışına çıkma yasağı getirebilirler mi?
Anlattıklarınız doğruysa başka adamdan olan çocuğu için neden babalık testi istemediniz? Bir babalık testi, başka şahit ve delile ihtiyaç olmadan zina iddiasını kanıtlamaya yeterdi ve haklı boşanma sebebidir.
Orda söylenmemiş olan bizim kendimizin de bir çocuğumuzun olmasıdır.Diğer taraftan kendisi kesinlikle bulunamamıştır.Bildirdiğimiz adreslerde izine raslanmadı diye bildirildi.Avukatı gözümü korkuttu sen istediğin kadar adli tıptan rapor iste itiraz üstüne itiraz ederim hiçbirşey yapamazsın dedi.Tabi maddi yetersizlikler ve bilgisizliğimizin de rölü büyük.Artık olan oldu dava düştü.Ben şu an itibariyle ne yapablirim?Zina olayını nasıl ispat ederim? Adli tıp raporunu nasıl isteyeceğim?
Bir kere zina sebebiyle boşanma davası açmanız, eskiden yaşanmış o olaya dayanarak mümkün değil.
Şu anda izini bulmuş olsanız ve olayın şu anda da devam ettiğini ispatlasanız bir ihtimal mümkün olabilir.
İlk davayı ne zaman açtınız ve karar tarihi + kesinleşme tarihi ne?
Ya da kesinleştirdiniz mi diye sormak lazım öncelikle.
Tedbir nafakasını nasıl olsa bir gün faiziyle birlikte ödemek zorunda kalacaksınız, bu sebeple bence nafakayı aksatmayın. Zaten çok yüksek bir miktar sayılmaz. Hakim, bu nafakayı takdir ederken zaten sizin askerde ve işsiz olduğunuzu bilerek bu rakamı takdir etmiştir.
Çocuk için de ödüyor musunuz? Yoksa bu 50 milyon olarak bildirdiğiniz rakam aslında eşinize ödenen nafaka değil de çocuğunuza ödediğiniz iştirak nafakası mı?
Eşiniz gerçekten ikinci bir çocuk doğurdu ise Nüfus müdürlüğünden de bunu öğrenme imkanınız var. Ki mahkeme esnasında da hakim bu iddiayı dikkate alarak soruşturmuştur büyük bir ihtimalle.
Belki de ikinci çocuk hakkındaki duyumlarınız gerçek dışıdır. Olabilir mi?
Öncelikle zaten çocuğu istemedi ve çocuk ailemin yanında.O yüzden ona bir ödeme yapmıyorum.Nafaka ise tedbir nafakası olarak bağlanmış olan nafaka.Davayı Kasım 2004 de açtım.Davanın düşüş tarihi ise Ocak 2006.Yani dava kesin düştü.Temyize falanda gitmedim.Ben askerdeyken dava sonuçlanmış.Avukatım falan olmadığı için elim kolum bağlıydı bir nevi. Nufusa gelince çocuğu kendi üzerine yazdırmadığını iyi biliyorum. Çünkü avukatı bile dışarda iken çocuğu inkar etmiyor.Gücün varsa ispatla diyor.Beraber yaşadığı insan boşanmasını istemiyor.İstediği zaman başından atmak istiyor.Zaten evli olduğunu söyledim.Avukat zaten onların akrabası oluyormuş.Avukat bunu da inkar etmiyor.Dışarda çok rahat konuşuyor benimle. Bak ipin benim elimde hiçbir şey yapamazsın diyor. Gel ver 5000 YTL tereyağından kıl çeker gibi kurtarayım seni bu beladan diyor.Hep ılımlı yaklaştım en sonunda avukatla sözlü kavga ettik ardından beni hemen icraya verdi. Herşey bir tarafa hakklı durumdayken haksız duruma düşmek çok ağrıma gidiyor.İnsanlar neden cinnet geçiriyor şimdi daha iyi anlıyorum.Şu anda 3 yıllık bekleme süresi doluyor. 1 yılı geride bıraktık. Ben hala ödeme falan yapmıyorum, yapamıyorum.Bu işten nasıl bir şekilde çıkacağımı da açıkçası bilemiyorum.
3 yıllık bekleme süresi aynı sebeple boşanma davası açılamamasıyla ilgili.
İlk boşanma aile birliğinin sarsılması/şiddetli geçimsizlik ise ikinci kez zinadan açılabilir.
Öylesine karışık anlatıyorsunuz ki durumunuzu, pek çok şey havada kalıyor. Siz kendinizi yabancı birinin yerine koyun, yazdıklarınızdan birşey anlaşılıyor mu bir okuyun.
Bence nüfus dairesine gidip vukuatlı bir nüfus örneği çıkartın. Evlilik birliği içinde doğan çocuklar sizinle evli olduğu için size haber verilmeden otomatikman sizin nüfusa kaydedilir. Sizin vukuatlı nüfus örneğinde kendiniz, eşiniz ve sizinle evliyken eşinizin doğurduğu çocuklar yer alacaktır.
Bunun tek istisnası adamın çocuğu alıp kendi nüfusuna kaydettirmiş olmasıdır.
Bu durumda adamı ya da karınızı bir şekilde bulmak gerekir. En azından adamın ismini öğrenmek.
Avukatla bu işi halletmezseniz başınız çok ağrıyabilir.
Eşlerden biri zina ederse, diğer eş boşanma davası açabilir.
ZAMAN AŞIMI KURALI ŞUDUR:
Davaya hakkı olan eşin boşanma sebebini öğrenmesinden başlayarak altı ay ve her hâlde zina eyleminin üzerinden beş yıl geçmekle dava hakkı düşer.
3 yıllık bekleme süresi aynı sebeple boşanma davası açılamamasıyla ilgili.
İlk boşanma aile birliğinin sarsılması/şiddetli geçimsizlik ise ikinci kez zinadan açılabilir.
Öylesine karışık anlatıyorsunuz ki durumunuzu, pek çok şey havada kalıyor. Siz kendinizi yabancı birinin yerine koyun, yazdıklarınızdan birşey anlaşılıyor mu bir okuyun.
Bence nüfus dairesine gidip vukuatlı bir nüfus örneği çıkartın. Evlilik birliği içinde doğan çocuklar sizinle evli olduğu için size haber verilmeden otomatikman sizin nüfusa kaydedilir. Sizin vukuatlı nüfus örneğinde kendiniz, eşiniz ve sizinle evliyken eşinizin doğurduğu çocuklar yer alacaktır.
Bunun tek istisnası adamın çocuğu alıp kendi nüfusuna kaydettirmiş olmasıdır.
Bu durumda adamı ya da karınızı bir şekilde bulmak gerekir. En azından adamın ismini öğrenmek.
Avukatla bu işi halletmezseniz başınız çok ağrıyabilir.
İAnlattıklarımın karışık olduğunun farkındayım.Bu biraz da olayların etkisinden.İlk boşanma aile birliğinin sarsılması şeklindeydi. Adamın ismini biliyorum.Çocuklarının dükkanı var oraya bile gittim. Çocukları eşim hakkında çok şey söylediler.Biz onu defalarca kovmak istedik dediler.Ama babaları hep engel olmuş. Kısacası adamın kim olduğu,nereli olduğu biliniyor ama nerde olduğu bilinmiyor.Çocuklara gelince onları adam kendi üzerine almış.Ben şu anda yurtdışında olduğum için çok fazla araştıramıyorum.Bir nevi 3 yıllık sürenin geçmesine adapte ettim kendimi.
Aklıma takılan birkaç madde var:
1-Tedbir nafakasını hiç yatırmadım.Şimdi yaklaşık 1500 YTL olmuştur zanndersem aylık 50 YTL üzerinden.Bana haciz koydular.Adresimi tesbit etmeye çalışıyorlar haciz ilamını vermek için ama yurtdışında olduğum için tesbit edilemiyor.Ben Türkiye'ye geldiğimde bu borç bana ne gibi dertler açacak?
2-Diyelim bir şekilde yatırdım borcu. Başka birisiyle yaşayıp haksız yere benden nafaka aldığı için suçlu değil midir?Bunu ispat etmem durumunda tazminat hakkım var mı? En azından ödediğim paranın geri dönmesi biçiminde.
3-Belki benden nafaka alabilmek için hiç ortaya çıkmayacak ve onun durumunu ispat edemediğim için ömür boyu ona para yetiştirmek zorunda kalacağım.Kanunda bu durumu engelleyecek bir durum yokmu?
Tedbir nafakası boşanma davası sonuçlanana kadar ödenen nafakadır. Tedbir nafakası konusunda kusurlu olup olmadığına bakılmaz. Her halukarda boşanma kararı kesinleşene kadar tedbir nafakası ödenir.
Tedbir nafakası talep tarihinden başlar, kararın çıktığı tarihten itibaren faiz işler. Dolayısıyla bunu ödememe gibi bir şansınız yok, er ya da geç ödeyeceksiniz. Tedbir nafakası boşanmanızın kesinleştiği anda biter, yani
Adamı biliyorsanız, çocuklarından nüfus bilgisini alın, kütükten adama kayıtlı çocuklardan birinin annesinin eşiniz olup olmadığı bilgisini alın. Bununla zina gerekçesiyle dava açabilirsiniz.
Boşanmaya sebep olan olaylar kişilik haklarınıza saldırı ve maddi kayıplarınız olduğu için maddi ve manevi tazminat talebinde bulunabilirsiniz. Ama bunu doğrudan tedbir nafakasıyla ilişkilendirmek doğru olmaz.
Karınızın evlilik dışı doğan çocuğu nedeniyle itibarınızın sarsılması, şerefinizin lekelenmesi vs. tazminat gerekçesi olabilir.
Ama tedbir nafakasını daha fazla faiz işlemeden ödeyin.
merhabalar,
eşimle boşanma sürecine geldik.ben şu an askerdeyim.oğlumla birlikte mayıs ayından beri almanyadalar.eşim zorluk çıkaracağını,işi uzatıp...
2000 yılında tanıştığım eşimle 2001 yılının Eylül ayında evlendik, eşim evliliğimiz süresince beni defalarca aldattı ve arkadaşlarımın yanında küçük...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku