7 aydır çıktığım sevgilimle beraber oldum ilk defa benimle oldu yani bekaretini bana verdi .gönül rızasıyla ve isteyerek. bunu istenilen kişiye ispatlamaya hazırım çünkü kayıtlı yüzlerce sms leri var kesinlikle benim olmak istediğini söylediğini belirten
şimdi ayrılmak istiyoruz daha doğrusu ben istiyorum o ise çekimser benim kararımı bekliyor acaba ileride bir iddia ile karşıma çıkabilirmi yada ben ne yapmalıyım.lütfen etik konuların haricinde biraz daha gerçekçi cevaplar olsun zaten başkalarının etik kurallara bağlıu cavaplarını ben kendi kendime defalarca sordum ve yanıtladım.ama onunda ayrılığı istediği kanaatine vardıktan sonra bunları yazıyorum.
.şimdiden teşekkürler
[font=Impact]yaşlarımız 28font=Impact]
Hukukçu birisinin böylesine bir sorusu çok ilginç ama hiç haddim olmayarak şunu diyebilirim ki (çünkü hukukçu değilim bir hukukçuya bu konuda fikir belirtme ukalalığımı mazur görün ) sanırım burada bekaretten de önemli bir olayı atlamışsınız oda yaş olayı bir sorun olacaksa yaş olayından olabilir sanırım bunu belirtmeden size bir başka hukukçu arkadaşınız tam olarak fikir veremez...
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum
Sayın Network,
Sayın Commodore 1tr'nin de belirttiği üzere "hukuki"sorun yaş sorunu olabilir ancak siz yaş belirtmemişsiniz. Ancak ısrarla vurgulamaya çalıştığım gibi sadece hukuki sorun yaş olabilir. Sizin kendi vicdanınızla ve sevgilinizin (sevgili olmak bu kadar kolaymıdır o da ayrı mesele) bir hayat boyu hayattına etki edebilecek bir olaya karşı sadece acaba başıma bir hukuki dert açılır mı derdinde olmanız enterasan ...Bir çok alanda emekleyerek çağdaşlaşmaya çalışan ülkemde bekaret son zamanlarda dahi sıkça rasladığımız "töre cinayetlerine"bile neden olabilmekteyken,sizin muhtemelen sizinle evlenme hayalleri kurmakta olan kız arkadaşınız için sorun yapmanız gereken şeyin "bu kızın onurunu ve grurunu incitmeden ilişkinizi nasıl sonlandıracağınız "olması gerekirdi( çünkü malum hayat dinamiktir ve akışkandır) buolay elbetteki sizi evlenmeye zorlayamaz hele de iki tarafında ergin ve bilerek ve isteyerek yapmış oldukları bir eylem sonucu elbetteki yaşanması gerekenler yine iki tarafçada istenen şeyler olmalıdır .Yani kız arkadaşınızın bu olayı size karşı benimle evlenmek zorundasın diye kullanması ne kadar yanlış olabilecektiyse sizin de ondan sadece başıma dert açmasın şeklinde düşünerek kurtulmaya çalışmanız o denli yanlıştır. Lütfen onun sizden beklentilerini bir kez daha gözden geçirin ve yaşadığımız toplum kurallarının da hukuk kuralları kadar yaptırımı olabileceğini ve bu doğrultuda yapılan eylemin sonuçlarına ruhen ve toplumsal olarak yaşayacağı bir çöküntüyle sadece kız arkadaşınızın katlanmasına müsade etmeyeceğinizi temenni ediyorum...çok daha özet bir ifadeyle iletinizde "ben ne yapmalıyım "demek yerine "biz ne yapalıyız" demeli ve yaşanılan olayı tv. dizisi gibi düşünmeyerek gerçek hayat olduğunun farkına varıp bir soruyu da "benden sonra o ne yapacaktır"şeklinde sormanızda fayda olacağını düşünüyorum... Birlikte yapılan eylemlerin sonuçlarına da birlikte katlanılmalıdır.....
hata yaptıysan dönmesini bileceksin,yapışıp kalmayacaksın...
ben arkadaşlara değerli vaktini ayırıp yazdığı için teşekkür ediyorum.ama kendilerinin düşündüklerini ben gecelerce günlerce aklımdan çıkarmadığımı bilmelerini istiyorum.kendisiyle bu konuyu defalarca görüştüğümü tartıştığımı fikirlerimi söylediğimi bilmenizi istiyorum.ama ileri vadede olmayacak bir ilişkiyi uzatmanın anlamı olamayacaktı.bu hukuk sitesi ayrıntılara yukarıdaki arkadaşım için girdim... hepinize teşekkür .yarın bu konuyu editlemeyi düşünüyorum
Sayın network,verilen cevaplarda sayın Engin işin sosyolojik ve psikolojik durumun gerçekten çok iyi açıklamış,yine sayın Hülya Hanım yasla yönden oluşan suçu net bir şekilde belirtmiş.Yazdıklarınızdan aslında yasal olarak oluşmamış olan bu birlikteliğe son vermek isteğen sizsiniz bayan arkadaşınız ise belki de daha fazla onurunun incinmememsi için istiyor gibi yapabilir.Ayrılma kararınızın altında vicdanınızı rahatlatacak bir mazaretiniz yoksa; ki olacağını da sanmıyorum hem kendinize hemde size en değerli varlığını kendini vermiş olan bir insanı cezalandırmayın.. umutlarınızı yeşertmeniz dileklerimle..
Hülya hanım avukat olarak koşulları belirlesede,bir hekim olarak konuya yaklaşımımda bekaretin hangi zaman dilimi içerisinde bozulduğu önemlidir.Belli bir süreden sonra kızlık zarının bozulma tarihi hakkında fikir yürütülemez.Ancak bozulduğu tespit edilir.Kişi karşı tarafla birlikte olduğunu reddedebilir.Bunun etik olmadığını biliyorum.Ama birtaraf ayrılmak istiyorsa ilişki bitmiştir bence
Sayın Hülya Büyükoğlu ;
yaşların 28 olduğunu nerede gördünüz ben hala göremiyorummm sayın admin sorun mu var ???
Bu konu küllendi sanıyordum ama gene çıktı...
Hiç bu konulara girmek istemiyordum ama gerekti..
Evlilik ço k önemlidir pamuk içerisinde korunmalıdır zaten o yüzden evlenmek kolay boşanmak zordur .
Ama görüyorum ki günümüz türkiyesinde evlenmek için evlenenler çoğunlukta ' evlendi desinler diye evlenenler.. sonra acil boşananlar..
Eskiden kadınlar bir laf ederdi aslında şaşırtıcı ' gelinliğimizi sürüyerek girdik kefenle çıkarız' diye.. Erkeklerde erkek ti namusuna dil uzatamazdı kimse uzatmanın bedeli kara toprak ve demir parmaklıktı...
Şimdi 2004 türkiyesinde ise ne ilginç aşk aile sevgi kalmadı...
Cinsel rezaletin tv ler sayesinde adı ' Aşk yaşamak ' oldu.. allahtan da ha hukuk bu garabete teslim olmadı hakim savcı ve avukatlar 'aşk yaşamanın ' temelsiz gecelik cinsel birliktelik olduğunu anladı.. Geçmişi olmadığı gibi bu tavırlarla geleceği olmayan (Dikkat buyurun parası olmayan demiyorum ) bir yaşam yaratıldı...
Evlilik bir seçenekler bütünüdür kız içinde erkek içinde önemli olan seçeneklerin sıralınışıdır.. Eskiden
1 sevgi
2 güven
3 liyakat
4 bağlılık
5 anlayış
6 itimat
7 sabir
8 saygı
9 fikri beraberlik
10 iyi günde kötü günde beraber olma...
gibi kavramlar değişik olsabile ilk 10 da sıralanırken şimdi
1 maddiyat ( para ve gayri menkul )
2 cinsellik
3. fizik
Olarak sıralandığından bu işler böyle karışık oluyor...
Eskiden erkeklerde beraber olunacak evlenilecek kız ikilemi varken bu günümüzde garip ameliyatlarla karıştı...
Bana hala arkadaşlarım ya nedemek ' soğan la evlen ' demek diyor... anlamayan mail atsın : ))))
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum
sn. commodore1tr
kesinlikle soğan zarı tabirinize katılıyorum.ve hatta öyle bi durumla karşılaşırsam, o şahsiyetin eline mürekkepli soğan zarını tutuştururum!
ve sn. network
bu konuda içiniz rahat olsun gerçi sizde hukukçuymuşunuz, 18 yaş sınırı var, geçmişiniz; gönül rızası var, aksini belirtecek bir şikayet yok karşı taraftan; ayrıca dr.helmint'in de görüşünü gözönüde bulundurun. hiç bir sorun olmaz. eğer bir sorun çıkartacak kadar geri görüşlüyse (pardon biraz ileri gitmiş olabilirim ama önce yapıp sonradan sorun yaratıp, iftira atanlar hemcinsimde olsa çok sinirleniyorum. tekrara ileri gittiysem affedin) sizde aynıtürden karşılık verirsiniz,ben ilki değilim diye... ancak bu kadar sene bekleyip, size güvenmişse böyle bir ayıp,ikiyüzlülük yapamaz ki siz daha iyi bilirsiniz!!! sonuc olarak hukuki sorun teşkil edecek bir olay yok ortada..
bencede bu ilişki bir daha gözden geçirilmeli...toplumsal ve ahlaki değerlerin hiçe sayıldığı şu zamanda,sayın commodore1tr saydığı değerlerle birlikte,bayanda,erkekte (biraz avamca olacak ama) namusada önem vermelidirler....böyle giderse yakında aile diye bir kavramda kalmayacak,hızla yok oluyor zaten.hergün boşanma davaları ile karşılaşıyoruz ve buda Türkiyedeki güçlü aile bağının hızla çöktüğünü gösteriyor..
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku