Yalnız başına yaşayan bir adam varmış.Evinde tek başına zamanını resim çizerek geçirirmiş.Bir gün resim çizerken camının çalındığını duymuş.Pencereyi açmış ve bir serçe:"Merhaba;kış ayındayız ve hava çok soğuk.İzin verirseniz bu kışı sizinle geçirmek isterim,sizi rahatsız etmem;sadece omuzunuzda öter sizi yalnızlığınızdan kurtarırım,ben de soğukta kalmam." demiş.Ama adam çok sert bir tepki göstermiş:"Sen bir hayvansın nasıl beni mutlu edersin?Ben yalnızlığımla mutluyum" demiş.Serçe, bu cevaba çok üzülerek başını önüne eğip gitmiş.Aradan bir süre geçtikten sonra tekrar gelmiş yaşlı adamın camını tıklamış.Tekrar yaşlı adam pencereyi açmış ve bakmış ki yine serçe:"Yinemi geldin beni rahatsız etmemeni söylemiştim"demiş.Serçe son kere:"Lütfen izin verin bu kışı sizinle geçireyim sizi rahatsız etmem."demiş.Ama yaşlı adam kabul etmemiş;serçe uçup yaşlı adamın yanından uzaklaşmış....Aradan zaman geçmiş ve yaşlı adam düşünmüş;kuşu eve almadığı için üzülmüş.Daha sonra gelip geçen kuşlara bu kuşu tarif etmiş ama bulamamış.Adam ;"Olsun nasıl olsa bahar gelecek kuşlar da geri dönecek;o serçe de gelir."demiş.Bahar olmuş kuşlar gelmeye başlamış;gelip geçen kuşlara serçeyi tarif etmiş.Ordan sorduğu bir kuş serçelerin ömrünün 6 ay olduğunu söylemiş ve yaşlı adam"keşke kuşu içeri alsaydım da 6 ay boyunca o ısınsaydı ben de bu mutlu olsaydım."demiş.Bizler bu adam gibi geç kalmadık ve hayata keşkesiz başlaya biliriz...