İyi günler
Benim sorunum şöyle: Benim eşim 4 yıl önce bir firmada pazarlama elemanı olarak çalışmaktaydı. Ayrılmadan 2 yıl öncesinde yani 2001 yılında ingiliz uyruklu bir müşteriden, patronu, çek alması için onu gönderdi ve çekin eşimin adına düzenlenmesini istedi. Çekler alındı ve günü geldiğinde ödenmediği söylendi. aradan 2 yıl geçtikten sonra icra takibine gidilmeksizin dolandırıcılık ve sahtecililk suçundan dava açılmış. Ayrıca eşimin ve patronunun çek vadelerinin çok sonrası bir tarihe kadar mevcut ortak hesapları bulunuyordu. Bu şahısın, eşim ayrıldıktan çok sonra firması iflas etmiş ve şuan birçok kişiyle mahkemelik olmuştur. Eşim dava tebligatları eline ulaşmadığından kaçak sayılıp gittiği ilk mahkemede tutuklandı. Duruşma günü geldiğinde çeklerin asılları getirilecek denilsede çekler duruşmada gelmedi ve karşı tarafın öne sürdüğü hiçbirşey elle tutulur türden değildi. Mahkemeye sunulun bir belgede söylenen o ki "çeki kesen kişi çantasını Türkiye'de çaldırmış ve kocası tarafından para gönderilmesi sayesinde ülkesine dönebilmiştir." denmiştir. Ancak mahkemeden sonra belge incelendiğinde faksta sözkonusu çek sahibinin eşinin sözleri sadece: " eşim Türkiyede birçok borca girmiştir. Hatta ingiltereye dönebilmesi için kendisine tekrar para gönderdim" şeklinde yazmaktadır.
Duruşma günü sözkonusu çeklerin 1 hafta içinde getirilmesi istendi ancak bir ayı geçmiş olmasına rağmen çekler hala dosyaya konulmadı. Bu arada davacı şahısta tutuklanarak cezaevine girdi. Bu durumda duruşmada alınan imza örneklerinin de bir anlamı kalmadı. Hala dosyada çeklerin sadece fotokopileri mevcut. 15 gün sonra bir duruşma daha olacak. Eşim suçsuz yere hala cezaevinde mi tutulacak? Söz konusu çekler ortada yokken fotokopi ile bir dava nasıl devam edebilir. Bu durumda eşimin tutuksuz olarak yargılanması gerekmez mi?. Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
Teşekkür ederim.