Ben bir şikette muhasebe sorumlusu olarak çalışıyorum. Çalıştığım süre içerisinde zaman zaman bazı vergileri yatırmadım ve kendim için kullandım. Ama bu paraların bazılarını geri ödedim. Şimdi kalan kısmı ödeyemiyorum. Şirketime bunları anlatırsam ve hakkımda dava açılırsa nasıl bir suç işlemiş olurum ve ne kadar ceza alırım. İlginize teşekkür ederim.
MADDE 155. -(2) Suçun, meslek ve sanat, ticaret veya hizmet ilişkisinin ya da hangi nedenden doğmuş olursa olsun, başkasının mallarını idare etmek yetkisinin gereği olarak tevdi ve teslim edilmiş eşya hakkında işlenmesi halinde, bir yıldan yedi yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur. (ASLİYE CEZA MAHK.)
Etkin pişmanlık:
Madde 168 - (1) Hırsızlık, mala zarar verme, güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık, hileli iflâs, taksirli iflâs ve karşılıksız yararlanma suçları tamamlandıktan sonra ve fakat bu nedenle hakkında kovuşturma başlamadan önce, failin, azmettirenin veya yardım edenin bizzat pişmanlık göstererek mağdurun uğradığı zararı aynen geri verme veya tazmin suretiyle tamamen gidermesi halinde, verilecek cezanın üçte ikisine kadarı indirilir.
(2) Etkin pişmanlığın kovuşturma başladıktan sonra ve fakat hüküm verilmezden önce gösterilmesi halinde, verilecek cezanın yarısına kadarı indirilir.
(3) Yağma suçundan dolayı etkin pişmanlık gösteren kişiye verilecek cezanın, birinci fıkraya giren hallerde yarısına, ikinci fıkraya giren hallerde üçte birine kadarı indirilir.
(4) Kısmen geri verme veya tazmin halinde etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanabilmesi için, ayrıca mağdurun rızası aranır.
Soru başlığınızı"zimmete para geçirme,dolandırıcılık"şeklinde belirlemişsiniz.Zimmet suçunun sanığı olamayacağınız kanaatindeyim.Zimmet suçunda kamu görevlisi olma şartı yer almaktadır.Kamu görevlisi veya kamu görevlisi kabul edilen bir işte çalışmadığınız anlaşılıyor.Bir takım hileler yaparak bu parayı aldığınız durumda dolandırıcılık oluşabilir.
merhaba
ozel bir firmada satis sorumlusu olarak calismaktaydim. bir musterimizden cek tahsil ettim . arkasini kendim ciroladim. musteriye de calistigim firma adina para makbuzu imzalayip verdim. daha sonra cek'i birkac odemem oldugu icin kendim gidip kırdırdım. cekin odeme gunune 45 gun var diye. gununden once parayi toparlayip firmama verecektim fakat bir sekilde bu ortaya cikti. simdi isten cikarildim. sirket sahibimiz hukuki islem baslatacagini soyledi. parayi geri odeyecegimi soylememe ragmen. acaba bu konuyla alakali ne yapabilirim. daha once boyle birsey basima gelmemisti. cezasi nedir ya da nasil duzeltebilirim bu durumu ?
Mağaza da kasiyer olarak çalışıyorum. Zimmetine para gecirmek le suçlanıyorum. İş yerinde 1. Yılim fakat bu süre için bir iki ay işten çıkıp tekrar aynı iş yerine girdim. Kasa da fazla kesilen fişleri iptal etmemiz gerektiği söylenmişti. Bende iptal ettim. İptallerin cogunu ben yaptım fakat hepsini değil. Mağaza sorumlusu iptal edilecek şu tutar dediğinde iptal ediyodum. Daha sonra bunun mali açıdan suç olduğunu ve bu şekilde iptal edip parayi zimmetine gecirdin dendi. Seni tesbit ettik suan diyerek işime son verildi. Fakat bunu yapan tek ben değilim olay bana kaldı yani. Şimdi ben ne yapmalıyım nasıl hukuksal bi yol izlemeliyim ve suç kesinleşirse nasıl bi ceza alırım lütfen akıl verin.
- - - Updated - - -
Mağaza da kasiyer olarak çalışıyorum. Zimmetine para gecirmek le suçlanıyorum. İş yerinde 1. Yılim fakat bu süre için bir iki ay işten çıkıp tekrar aynı iş yerine girdim. Kasa da fazla kesilen fişleri iptal etmemiz gerektiği söylenmişti. Bende iptal ettim. İptallerin cogunu ben yaptım fakat hepsini değil. Mağaza sorumlusu iptal edilecek şu tutar dediğinde iptal ediyodum. Daha sonra bunun mali açıdan suç olduğunu ve bu şekilde iptal edip parayi zimmetine gecirdin dendi. Seni tesbit ettik suan diyerek işime son verildi. Fakat bunu yapan tek ben değilim olay bana kaldı yani. Şimdi ben ne yapmalıyım nasıl hukuksal bi yol izlemeliyim ve suç kesinleşirse nasıl bi ceza alırım lütfen akıl verin.
,
işçinin zimmete para geçirmesi,
site yönetimi zimmetine para geçirmek ceza,
çalışan işçi zimmetine para geçirmiş,
parayı zimmetine geçirmek özel sektorde,
zımmete para geçırmek kac sene,
hesabina para gecir cezasi,
zimmete par,
zimmete para geçirmenin suçu,
zimmete para geçirme,
özel sektörde zimmete para geçirmenin cezası,
ozel sektor zimmete para ve mal gecirme davasi,
zimmetine para geçirme cezası,
özel sektörde görevi kötüye kullanma cezası,
zimmete geçirme suçu,
zimmete para gecir
Apartman yöneticiliğinde sayın başkan genel kurulda sunduğu yılsonu denetleme kurulu raporu ile banka
hareketliğini birbirlerine örtüşmüyor. Yapılan...
devlet okulunda öğretmenim. döner sermaye için gelen işleri bize yaptırıp parasını kendileri alan idarecilerimiz var. bunlar için suç duyurusunda mı...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku