Merhaba.

Ben Hukukçu değilim ama enteresan bir konuda yardımınızı isteyeceğim.

Vakıf a ait araziyi alan bir kooperatif 75 daire karşılığı vakıf la anlaşmış ve sitemizi oluşturmuş.
ancak kendi binalarını tamamlayıp Vakıf a ait bölümleri na tamam teslim etmiş ve bu yüzden Vakıfla Mahkemelik olmuştur. Vakıf da bu na tamam binalarını tamamlayıp kiraya vermiştir. Bende Vakıf Kiracılarından biriyim. 2 senedir aynı sitede oturuyorum ve Her kesle Aynı aidatı vermekte idik. 75 ytl kişi başı aidat ödediğimiz halde diğer site sakinleri ile aynı hizmeti alamamaktayız. en son yapılan genel kurulda Vakıf kiracısı olan 75 kişinin 90 YTL Diğer site sakinlerinin 75 ytl aidat ödeyeceğini Yönetim tebliğ etti. Gerekçe olarak sitenin ortak alnında bulunan Market den gelen gelirin 3500 ytl.^nini 75 daire karşılığı olan miktarın 1.125 ytl nini Vakıf a gönderildiği kalan payın genel giderlerde kullanıldığı söylenmekte ; Vakıf bu Marketein İskanı ve Çalışma Ruhsatı olmadığı için Bu parayı almıyor ve bizede aidatınızı Her kes gibi 75 Ytl ödeyin diyor.

Yönetimin amacı Mahkemelik olduğu Vakıf ile Kiracılarını karşı karşıya getirmek.

Aynı zaman da ortak alanda Bulunan Havuza Vakıf katkı da bulunmadığı için Vakıf kiracılarının Havuza Ücret vererek girmesi gerektiği söyleniyor.

1. Aidatımı nasıl ve ne kadar ödemeliyim.
2. Havuza girerken ücret ödemem gerekirmi?
3.Site içinde Vakıf kiracısı olmak ve her türlü hizmet dışında kalıyor ve Çocuklarımız sınıflandırılıyor.Sitede tamamen farklı hizmet ve görüntü var. Yasal Tazminat davası açabilirmiyim.

Biraz uzun oldu ama? Kusura bakmayın.

Yardımlarınızı bekliyoruz.

Saygılarımızla,
Zafer Yöndem

0532 586 05 45