Asliye ceza mahkemelerinde karar vermek için belli bir süre varmıdır?Yani mevcut delillerle sanığın suçlu olduğuna karar veremiyorsa mahkeme yeni delilde yoksa karar vermek için zorunlu bir süre varmıdır?
Atılı suça ve bu suça ilişkin cezaya bağlı olarak zamanaşımı sözkonusu olabilir. Kısaca hangi yasa maddesi ile suçlandığı önemlidir. Yargılandığı Mahkemenin zamanaşımında önemi yoktur.
Satın canan kahraman ;
Sanıyorum ki bu sizin diğer formda yazdığınız sorunla ilgili ben o formunuzu okuduğumdadakanunnen neyin ne olduğunu tam kestirememe rağmen davanın lehinize biteceğini tahmin etmiş ancak tahmin dışında bir değer yargım olmadığından ve değerli hukukçularımıza saygımdan bir şey yazmamıştım.
Olayınızda en fazlaşüphe olabileceği amaşüphenin mevcut hukuki yapımıza göre sanıklehine kullanılacağı değerlendirmesiyle böyle bir fikre kapılmıştım.
Ancak burada tam olarak sorunuz açık değil mevcut delillerle sanığın suçlu olduğuna karar verilemiyor sadece şüphe bazında kalıyorsa ve iddia makamının ek delil ve talebi yoksa mahkeme esasa yönelik mütalaayı ve savunmayı almak zorunda diye biliyorum.. bu iki aşamada tamamlandıktansonraki aşama karar aşamasıdır. her nekadar geciken adalet adalet değil densede hukukumuzda mahkemelere davayı şu kadar sürede bitireceksin diye bir şart getirilmemiştir. Ancak davanızda savcıcan esasa yönelik mutalaası ve sizin savunmanızın dinlenmesi aşaması geçildi ise davanız karara kalmıştır. Bu hususu belirtmemişsiniz.. ondan dolayı sorunuza sağlıklı bir yanıt verilemeyeceği kanısı bende oluştu..
Bu arada mesajınıza yanıt vermediğim için buradan özür dilerim. Yanıt vermedim ( bir çok değerli site üyeside yazıyor onlarada vermiyorum özür dilerim ) çünkü defaaten belirttiğim gibi avukat yada hukukçu değilim . Ben bir hukuk dostuyum. Formlarda yazılanlara eğer biliyorsam ve bildiğimden oldukça eminsem yanıt yazıyorum ama en büyük güvencem ve beni rahatlatan sayın admin başta olmak üzere değerli site yöneticisi avukat arkadaşlarımız (sayın fırat bayındır ; sayın avukat 62 ; sayın pınarbaşı veöğrenci olmasına rağmen benden çok iyi bilen khan) ile değerli hukuk üyelerinin genel formları okuyor kontrol ediyor olmasıdır. yani bana göre doğru olsa bile hukuken yanlış birşey yazdığımda bu değerli hukukçu üyelerin müdahale edip düzelteceği yolundaki güvenle formlara yazıyorum. Taktir edersiniz ki kişisel maillerde ben bu güvenceden yoksun kalıyorum bundan dolayıda aslave kata %100 emin bile olsam hukuki hiç bir yazışmaya yanıt vermiyorum veya 'lütfen ilgili forma yazın veya bir avukata danışın '' diyorum.
Bunuburada yazmamın nedenide sizin bu form aracılığınız ile tüm avukat olmayan değerli üyelere ne bana nede avukat olmayan herhangi bir başka üyeye hukuki bir sorun yazılmaması içindir. Anlayışla karşılayacağınızı umuyorum sevgi ve saygıyla kalın bu arada size tavsiyem davasonucu ki artık düşüncemi açıklamış oldum bir avukat aracılığı ile tazminat hakkınızı aramanızdır. Kazanacağınızı sanıyorum...
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum
Ceza mahkemelerinde davaların açılması ve görülüp karara bağlanmasının usulü 1412 sayılı Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu’nda düzenlenmişdir. Bu Kanun’un, “Duruşmanın bitmesi ve hüküm” başlıklı 253 üncü maddesi aynen şöyledir :
Duruşmanın sona erdiği tefhim olunduktan sonra hüküm verilir.
Sanığın beraatine veya mahkümiyetine, davanın reddine veya düşmesine ve muhakemenin durmasına dair kararlar hükümdür.
Aynı konuda, aynı sanık için evvelce verilmiş bir hüküm veya açılmış bir dava var ise davanın reddine karar verilir.
Kovuşturmanın ve dolayısiyle muhakemenin yapılması şarta bağlı tutulmuş olup da şartın gerçekleşmediği anlaşılırsa, gerçekleşmesini beklemek üzere, muhakemenin durmasına karar verilir.
Ceza Kanununun birinci kitabının dokuzuncu babında davanın düşmesi sebebi olarak gösterilen haller varsa veya muhakeme şartının gerçekleşmeyeceği anlaşılırsa davanın düşmesine karar verilir.
Derhal beraat kararı verilebilecek hallerde durma veya düşme kararı verilemez.”
Bahsekonu kanun’un tamamı incelendiğinde de görüleceği üzere, bütün deliller toplandıktan ve tanıklar dinlendikten sonra yapılan duruşma neticesinde hüküm verileceğine göre, mahkemenin karâr vermesi için belli bir süreden bahsetmeye de imkan bulunmamaktadır. Çünkü, ceza davalarında karârı geciktiren hususlar, delillerin toplanması, tanıkların dinlenmesi ve duruşma icrâ edilmesi olup, bütün bunlar tamamlandıktan ve dâvâ dosyası tekemmül ettirildikten sonra yapılan duruşmanın neticesinde mahkeme karâr vermek durumunda olup, buna rağmen karâr verilmemek suretiyle dâvânın uzatılması hakimin sorumluluğuna sebebiyet verir.
Bu sebeple, karârın geciktirilmesinden söz edilemeyeceği gibi hakimler de böyle bir duruma meydan vermezler. Şayet bir gecikme var ise bu hakimin karâr verememesinden değil, dosyanın tekemmül ettirilememesinden dolayıdır.
Benim davam kaçak elektrik kullanmaktan... 1-EKİM-2003'te kaçak elektrik tutanağı tutulmuştu ben o zaman öğrenci olduğumdan tedaşa gidip bu cezayı bi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku