merhaba arkadaşlar ben balıkesirde intenet işletiyorum bizim kafelerimizle ilgili bir yönerge yayınladı valilikğimiz Yönerge şöyle kısaca :

Karar Tarihi : 28.11.2006

Karar No : 2006/04

Balıkesir sınırları dahilinde faaliyet gösteren internet kafeler ve oyun yerlerine ilk ve orta öğretimde okuyan öğrencilerden 12 yaş ve altındakilerin yanlarında veli veya vasisi olmadan, 13-18 yaş arasındakilerin de okulların açık olduğu günlerde 08.00-19.00 saatleri arasında alınmalarının yasaklanmasına ilişkin karar.

Amaç

Madde 1- Bu karar, ilk ve ortaöğretimde okuyan çocuklarımızın bilgisayar ve internet ile ilgili olarak ihtiyaçlarını temin eden internet kafeler ile bilgi, beceri ve zeka gelişimlerini sağlayan oyun yerlerinin faydalı ortamlar olması yanında amaçları dışına çıkmaları durumunda zararlı fonksiyon icra ettikleri ve öğrencilerimizin bir kısmının ders saatlerinde okullarında olmaları gerekirken internet kafelere ve oyun yerlerine gittikleri ve bu durumun da devamlılık arzettiğinin belirlenmesi üzerine gerek öğrencilerimiz ve ailelerini ve gerekse eğitim ve öğretimin olumsuz yönde etkilenmemesi için ilk ve orta öğretimde okuyan çocuklarımızdan 12 yaş ve altındakilerin yanlarında veli veya vasileri olmadan, 13-18 yaşları arasında olanlarında okulların açık olduğu günlerde 08.00-19.00 saatleri arasında internet kafelere ve oyun yerlerine alınmamalarını amaçlamaktadır.

Kapsam

Madde 2- Bu karar, Balıkesir sınırları dahilinde faaliyet gösteren internet kafeler ile oyun yerlerine ilk ve ortaöğretimde okuyan çocuklarımızdan 12 yaş ve altındakilerin yanlarında veli veya vasileri olmadan, 13 ila 18 yaşları arasında olanlarında okulların açık olduğu günlerde 08.00-19.00 saatleri arasında alınmamalarına ilişkin düzenlemeyi kapsar.

Dayanak

Madde 3- Bu karar 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 4/1 ve 32. maddeleri, İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik ve İçişleri Bakanlığının 2006/38 Sayılı Genelgesi uyarınca hazırlanmıştır.

Genel Esaslar

Madde 4- Bu karar ile ilk ve ortaöğretimde okuyan çocuklarımızın internet kafeler ile oyun yerlerine alınmaları ile ilgili olarak aşağıda belirtilen sınırlama ve yasaklama getirilmiştir.

a) İnternet kafelere ve oyun yerlerine 12 yaş ve altındakiler yanlarında veli veya vasileri olmadan alınmayacaklar.

b) İnternet kafelere ve oyun yerlerine 13 ila 18 yaşları arasında olanlarda okulların açık olduğu günlerde 08.00-19.00 saatleri arasında alınmayacaklar.

c) İşletme sahipleri; İnternet kafeler ile oyun yerlerine “ 12 yaş ve altındaki çocuklar, yanlarında veli veya vasileri olmadan giremez” , “13 ila 18 yaşları arasında olanlar okulların açık olduğu günlerde 08.00-19.00 saatleri arasında giremez” ibaresini içeren levhaları görünür şekilde asmak zorundadırlar.

Cezai Hükümler

Madde 5- Bir üst maddede belirtilen sınırlama ve yasaklamalara uymayanlar hakkında 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66. maddesi ve Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi uyarınca yasal işlem yapılacaktır.

Yürürlük

Madde 6- Bu karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 7- Bu kararı Balıkesir Valisi yürütür.

Bu yönergeye göre biz öğrenci sokamıyoruz dersleri olmasa bile bana yardımcı olurmusunuz bu konunun iptali için dava açmak istiyorum.KOnu için yardımlarınız bekliyorum teşekkür ederim..