Merhaba Hukukçu arkadaşlara birşey danışmak istiyorum;

Bir bayan arkadasim bundan 3-4 ay once dovulerek silahla tehtit edilerek evden atildi ve evine alinmadi birdaha daha sonra bu arkadasim silahla tehtit oldugunu ve evine alinmadigini soyleyerek karakola sikayette bulundu. Karakoldan 2 memur ile birlikte eve gidilmiş kocası ve ailesi evde olmasina karsin kapiyi acmamislar ve ayrıca kapının kilidi değiştirilmiş. Savcılık bu karara takipsizlik verdi daha sonra eşi sürekli beni aramaya tehtit etmeye başladı beni eşi olan bayanla ilişki yaşamakla suçladı tehtitler etti. Daha sonra bu bayan arkadaşımın iş yerine (Mali hesap uzmanı) kimliğini kullanarak girdi onu orda tehtit edip zorla dışarı çıkartıp takside dövmüş ve birde üstüne gidip karakola eşim beni takside darp etti diye rapor almış. Bu esnada arkadaşıma ve ailesinede birçok tehtitte bulunmuş fakat savcılık hepsine takipsizlik vermiştir (kişinin söylemi savcılar hep tanıdık hiçbirşey olmaz bana). Bayan arkadaşım tespit davası actırıp zorla eve girmiştir fakat şahış bayan arkadaşın hiçbir eşyasını vermiyeceğini söylemiş birde zorla ona tüm eşyalarımı aldım diye bir kağıt imzalamaya kalkışmıştır. Bu olaylardan bir kaç gün sonra banada bir site üzerinden tehtit e-kartları atarak (Görevini kötüye kullanıp tüm kişisel bilgilerimi bulmuş) beni cezalandıracağını belirtmiştir. Bu maillerden 2 gün sonra arkadaşımla bir cafede buluşup bu olanları konuşuyorduk o esnada başka bir masada tek başına elinde cep telefonu ile oynayan ve sürekli bize bakan birisini fark ettik. Bu kişi bu bayan arkadaşı takip eden kişiymiş ve bir yarım saat sonra bayan arkadaşımın eşi içeri girmiş kapıya arkamız dönük bir vaziyette oturuyorduk bu bayan arkadaşıma eşi arkadan saldırdı ben kafamı cevirdiğim esnada o şahıs arkamızdan benim tarafıma geçti küfredip banada bayan arkadaşımada vurmaya çalıştı. Tam arkasındada bir kişi elinde kamera ile bizi çekiyordu (hiçbir uygunsuz vaziyette değil aramızda 15-20 cm mesafe ile oturuyor ve konusuyorduk). Olayı farkeden cafe görevlileri şahısları dışarı çıkarmaya çalıştı eşi olan şahıs mali müfettiş olduğunu karısının onu aldattığını ve mekanı dağıtacağını bağırarak söylemeye başladı. Sonrasında cafe görevlilerinede vurmaya çalışınca bu şahıslar, diğer müşteriler ve cafe görevlileri bu kişileri orda ağır şekilde dövdü burunları kırılmıs yüzleri mosmor olmuş o sırada polis çağırılmış polis bu saldıran şahısları almaya geldiğinde eşi olan şahıs cafe sahibine bizi burda dövdünüz ben mali müfettişim biz sizden şikayetci değiliz sizde bizden olmayın dedi. Gelen ekipler bize sordu siz bu sahıslardan şikayetcimisiniz evet dedik ve karakola ifade vermeye gittik. Ne oladuysa orada oldu bu baskın yapan kişiler biz mali müfettişiz biz hesap uzmanıyız gibi cümleler sarf ettiler o sırada karakol hepimizi hastaneye rapor almaya götürdü benim sadece kafamın arkasında ufak bir kızarıklık vardı bayan arkadaşında kulaktan burna uzanan bir kızarıklık vardı (ilk girdiginde arkadan vurduğunda oluşan izler) sonra hepimiz karakola tekrar getirildik ve önce bu kişilerin ifadeleri alındı. sonra bizi 5-6 saat beklettiler ardından ifademizi almak için cagırdıklarında bayan arkadaşla benim 2 kişiyi kafa atarak tekme atarak yumruk atarak dövdüğüm ve savunmamızı yapmamız söylendi. Ben elimi dahi surmedim arkamdan saldırıya ugradım oturuyordum kalkmama fırsat verilmedi bayan arkdasta aynı sekilde. Bizim onları orda kalkıp o sekle sokabilecek hiçbir durumumuz yoktu. Karakoldada bunu söyledik cafede o esnada bulunan 2 kişide olayı gördü ve bizim hiçbirşey yapmadığımızı söyledi ama polisler o kişilerin ifadelerini almak istemedi ve onları gönderdi. Arkadaşım bu olaydan hemen sonra mahkemeden tedbir kararı almış buna rağmen gece 2 de arkadaşımı ailesi ile yasadığı evden aramış annesi ile görüşüp tehtit etmiş. benim ailemi arayıp tehtit etmiş arkadaşımı aramasından 1 Hafta geçmeden benide iş telefonumu bulup işimden arayıp tehtit etmeye başladı bu olayı hem hukuki hemde kendi yolları ile surdureceğini gazetelerin 3. sayfasına çıkacağı şeklinde tehtitlerde bulundu. Arkadaşım gece 2 de aranıp o şahıs tarafından tehtit edildiği için savcılığa şikayette bulunmuş. Bende savcılığa bizim cafe baskınını öğrenmek için gittiğimde Darp etmekten 5.Asli ceza mahkemesine sevkedildigini ordanda 8. Asli ceza mahkemesine sevkedildiğini öğrendim. Hiç elimi sürmediğim ve saldırıya uğradığım kişiler tarafından onları darp etmekten suçlanıyorum. Bu konuda bana bir fikir verebilirmisiniz? Kanunlar bölemi işler bu türk hukukunun işleyiş tarzımıdır yoksa bu drumda bir işmi var? Neden bize bukadar saldırılyor hukuk takipsizlik veriyor tedbir kararı alınmasına karşın o kişi hala tehtit ediyor kimse birşey yapmıyor. Elimi sürmediğim kişiler tarafından onları darp etmekten suçlanıyor ve mahkemeye sevkediliyorum. Hukukçu arkadaşlardan fikirlerini ve önerilerini rica ediyorum.