10 yıllık evlilikten sonra 2005 aralık ayında boşandık.davayı açam eşim velayet, nafaka ve edindiğimiz mallara karşılık 40 000 ytl maddi tazminat istedi. mahkeme boşanma kararı verdi. velayeti anneye verdi.kendisi çalıştığı için sadece çocuğa nafakaya hükmetti. herhangi bir tazminata hükmetmedi. kendiside mahkeme kararını temyize götürmedi.
şimdi aradan 1 yılı aşkın süre geçtikten sonra o zaman borçlanarak aldığımız ancak daha sonra borçlarımı ödeyebilmek için sattığım evin değerinin yarısını ve elde ettiğimi düşündüğü kira gelirinin yarısını istiyor.
mahkeme davayı kabul etmiş. sizce mahkeme kararından sonra temyize başvurması gerekmez miydi?? gitmeyerek mahkemenin kararını kabul etmiş olmadımı??? insanlar canı sıkıldıkça böyle dava açabiliyor mu???
eşiniz hakkını istiyor. bir baba olarak bunu mahkemeye bile götürmeden halletmeniz gerekmez mi? benim eşim de aynen bunu yaptı, ortak aldığımız evimizi habersiz satıp bana bir kuruş bile vermedi. şunu unutmayın: Allah Kuran'ı Kerim'de bana kul hakkıyla gelmeyin diyor.hepsi bu...
böyle bir özürüm yok merak etmeyin. sadece şunu anlamıyorum hepsi bu.neden maddi konularda eski eşler bu kadar çekişiyorlar. herşey paylaşılıyor, hatta çocuk bile ama iş maddiyata gelince herkes birbirine saldırıyor.ben sizin yerinizde olsam, onunla konuşur, ne gerekirse yapardım.
bu arada eğer cevabım sizi üzdüyse kastını aşmıştır demektir. özür dilerim.
SLM;
Evliliğin boşanma sebebiyle sona ermesinden doğan dava hakları ,boşanma hükmünün kesinleşmesinin üzerinden 1 yıl geçmekle zamanaşımına ugrar.
Eger verilen boşanma karar taraflara tebliğ edilmemişse verilen karar kesinleşmemiş demektir.Öncelikle kararın ne zaman kesinleştiğini ögrenin .
teşekkür ederim yanıt için. mahkenin boşanma kararı tebliğ edildi 1 yılda geçti ama ben velayet için temyize gitmiştim.onun sonuçlanmasından sonra 1 yıl geçmedi daha. yalnız boşanma ve maddi hükümler temyiz edilmedi. hangi tarih esas alınır?? mahkeme akrarımı, yoksa temyizin sonuçlandığı tarih mi???
Eğer velayet konusu da boşanma kararında sonuçlanmışsa ve siz temyize başvurmuş iseniz temyiz sonucu verilen kararın kesinleşmesinden itibaren 1 yıl geçmesi gerekir.
Ayrıca velayet için boşuna uğraşmışsınız. Velayet davaları %99.9 anne lehine sonuçlanır. Eğer anne kötü bir yaşam sürüyorsa o durumda işler değişir. Temyize başvurmamış olsaydınız işler bu noktaya gelmezdi. Ama korkmayın dava ölene kadar sürmez.
Konu gencogenc07 tarafından (20-01-2007 Saat 01:44:31 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: ek cümle
Boşanma kararı verildikten sonra temiyize başvurduğunuz için yargıtayın verdiği kararın kesinleşmesi gerekir.Yapmanız gereken kararı veren mahkemenin kalemine giderek kararın kesinleşme tarihini ögrenmek.
merhaba. Benim dedem anneme ölene kadar bakma akdi ile 2008 yılında bir ev verdi. Evi verdiği zaman dedemin malı çoktu, verdiği ev malının 20 de biri...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku