3 yıldır kiracı olarak oturduğum evden , ev sahibim 05.01.2007 tarihinde noterden çektiği bir ihtarname ile 01.03.2007 tarihinde çıkmamı istiyor . Kira kontratım 01.03.2007 tarihinde bitmekte .İhtarnamede , kontratın bittiği tarihte evi boşaltacağıma dair bir taahütnamenin elinde olduğunu yazmış ve buna uymamı belirtmiş . Ben ise böyle bir taahhütname verdiğimi hatırlamıyorum.
3 yıldır kiramı hiç kasatmadım ,apartmanın tüm aidatlarını düzenli olarak yatırdım kimseyle bir sorunum yokken , ev sahibi 3 senedir her zam zamanı %50 lere varan zamlar yapmak istedi ve ben itiraz ettiğim için bana bu ihtarnameyi çekerek çıkarmak istiyor çünkü biliyor ki ben çıkınca evi istediği kiraya rahtlıkla verebilecek .
Benim sorum şu ;
1-Elinde öyle bir taahhütname olsa bile beni çıkarması bu kadar kolay mıdır?
Kiracıyı koruyan bir kanun yok mudur ?
2-Zaten ben bu evden çıkmayı düşünüyorum ancak temmuz ayında ev bularak çıkmayı planlıyordum . Bir ihtarname çekerek bunu bildirsem işe yarar mı ?
3-Eğer kendime uygun bir ev bulamazsam süreyi uzatmak gibi bir hakkım var mıdır ?
Bütün kanunlar kiracıyı korumaktadır, bunu da kiracılar pek güzel suistimal etmektedir. Ne yazık ki kötü niyetli kiracıdan ev sahibini koruyacak kanunlar ülkemizde yoktur.
- Tahliye Taahhütnamesi varsa buna dayanarak tahliye davası açabilir.
- Ayrıca geç yatırdığınız her kira bedeli için ihtar çekip iki haklı ihtar ile icra yoluyla tahliyeye gidebilir.
- Kendisinin veya bakmakla yükümlü olduklarının ihtiyacı nedeniyle kira dönemi sonundan itibaren 30 gün içinde tahliyenizi isteyebilir. Bu durumda 3 yıl sizden başkasına kiraya veremez.
- İş mahkemeye düşerse zaten hazirana temmuza kadar uzar. Ancak sizin açınızdan ek mali külfet getirebilir.
Öncelikle sorunumla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim , ancak yazınızın ilk satırından ne kastedttiğinizi pek anlamadım doğrusu ....
Burada gerçekten madur olan biri varsa oda benim , eğer ev sahibimi tanısaydınız ne demek istediğimi anlardınız ev sahibim 13 dairesi olan biri ve bu işe ticaret gözüyle bakıyor.Her zam dönemi bana %50 ye varan zamlar yapmaya kalktı . Her yıl %5-10 zam alan bir çalışan için bu nedemek her halde herkes bilir.
Ben bir gün olsun kiramı aksatmadım , evine kendi evim gibi baktım burada mesele sadece ben çıktığımda evini 100 ytl daha fazlasına verme meselesi.
Anlıycağınız ev sahibim 100 YTL lik bir insan.Benimle aynı katta bir dairesi daha var ve kiracısı yaklaşık 1,5 sene kira ödemedi , aidatlarını yatırmadı ve icra yolu ile 2 senede zor çıkardı evinden ve kiracı çıkarken faiziyle birlikte 6000YTL aidat bıraktı ev sahibine ve ev sahibi bu parayı tıpış tıpış ödedi yönetime.
Hal böyle iken ben bir gün bile kiramı aidatımı aksatmadım ve apartman ile ilişkilerim çok iyi iken kış günü neden ev değiştiriyorum sadece 100 ytl fazlası için ,
Neyse fazla uzatmak istemiyorum , yinede yorumlarınız için tşkk....
Kastettiğim kötü niyetli kiracıya siz de güzel bir örnek vermişsiniz.
"Benimle aynı katta bir dairesi daha var ve kiracısı yaklaşık 1,5 sene kira ödemedi , aidatlarını yatırmadı ve icra yolu ile 2 senede zor çıkardı evinden ve kiracı çıkarken faiziyle birlikte 6000YTL aidat bıraktı ev sahibine ve ev sahibi bu parayı tıpış tıpış ödedi yönetime." diyerek.
Ev sahipleri işte bu örneğinizdeki insanlarla muhatap ola ola sinirleri bozuluyor, işlerini sağlama almak istiyorlar. 3-5 iyi niyetli kiracıya da aynı şekilde yaklaşabiliyorlar.
Türk kanunları kiracıya pozitif ayrım uygular. Ev sahibinin haklı sebepleri olsa da davalar uzun sürer, genelde ev sahibi mağdur olur.
Sahi ev sahibinize temmuzda çıkacağınızı söylediniz mi?
Temmuzda kiraya vermek martta kiraya vermekten daha kolaydır, bu yüzden tercih edecektir. Eğer siz çıkacağınız konusunda samimiyseniz.
Sonra uygun ev bulamadım, kiralar çok pahalı, vs. bahaneler öne sürmeyecekseniz.
yakklasık 3 senedır kıracyım ılk gırıste ev sahıbı ıle aramızda kontrat ımzaladık ve zam artısında hayat sartlaarına gore artıs dıye madde koyduk,zam...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku