merhabalar türk telekomünikasyon a.ş. genel müdürlüğü sinop il telekom müdürlüğü boyabat telekom müdürlüğünde sözleşmeli personel olarak görev yapmakta iken 4046 sayılı özelleştirme uygulamaları hakkında kananan değişik 22 inci maddesine istinaden milli eğitim bakanlığı sinop il milli eğitim müdürlüğüne yapılan atamamdan sonra (atama tarihim 02.12.2003) devlet memurlarına yapılan zamlardan yararlanamadım.başka kamu ve kuruluşlarına nakledilen personelin nakledildikleri tarihteki çıplak maaşları ,406 sayılı kanunun değişik ek 29 uncu maddesinin üçüncü fıkrasına göre;15.04.2004 tarihinde hissesi %100devlete ait iken yönetim kurulunca belirlenen ücretleri baz olarak alınıp, bu tarihten itibaren devlet memurlarına yapılan zamlar ilave edilerek belirlenmektedir.devletimizin %100 kamuya ait iken %55 hissesi özelleştirilen şirkette kalan personele kamuya geçinveye kadar memurlarına yaptığı artışları yansıttığı gibi kamuya geçtikten sonra yapılan artışları güncelleştirmesi gerekmemektedir.(4046 sayılı yasanın 22. maddesinin değişik 3. fıkrası uyarınca tazminatının nakledildikleri tarihteki miktar itibariyle ödenmesi gerektiğine dair danıştay 5. dairesinin 2004-2760 sayılı kararı)
4673 sayılı kanunun 29. ek maddesinde "......399 sayılı kanun hükmünde kararname gereğince (I) sayılı cetvele tabi iken 4502 sayılı kanunun 4üncü maddesinin üçüncü fıkrası hükümleri çerçevesinde daha önce nakil işlemi gerçekleştirilenlerde bu madde hükmünden yararlar." ibaresi geçmektedir.
4502 sayılı kanunun geçici 4 üncü maddesinin üçüncü fıkrasıda " Bu kadro ve pozisyonlarda bulunanlar istekleri halinde 24.11.1994 tarihli ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamalarının Düzenlenmesine ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 22 nci maddesi çerçevesinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilir. 4046 sayılı Kanunun 22 nci maddesi uyarınca Özelleştirme İdaresi tarafından yapılması gereken ödemeler bu madde kapsamındaki personel bakımından Türk Telekom tarafından yapılır." şeklindedir.
telekom personeli ile daha önce nakledilen emsali personel arasında kamu çalışanına verilen zam farkları kadar farklı maaş ödemeleri olacaktır.
anayasamızın 10. maddesinde belirtilen eşitlik ilkesine bu durum aykırıdır.
bu durumda bu zamları faiziyle birlikte alabilirmiyiz.
ne gibi bir yol izlememiz gerekmektedir.
teşekkür ederim.