İyi günler efendim,

Eşimle boşanmaya karar verdik.Şu anda oturduğumuz ev bana ait.Ben boşanma sonrası kendi evimde
oturmaya devam edeceğim.Eşimin de bir evi var .O da kendi evine taşınacak.Ancak eşime ait olan evde
şu anda kiracı var.Kiracı ile kontrat yaptığımız tarih 15/08/2003.Kontratta ''konratın sona ermesinden 30
gün önce taraflar birbirlerine yazılı olarak ihbarda bulunmazlarsa kontar kendiliğinden 1 yıl daha uzamış olur''
ibaresi var.Kiracıdan 1 eylül 2003 tarihinde tahliye taahhütnamesi almıştık.Ancak bu taahhütnamenin süresi
15/08/2004 idi.Kiracı halen evde oturuyor.Kiracıya boşanacağımızı bildirip evi tahliye etmelerini isteyeceğiz.
Ancak şimdi kış.Yeni de bebekleri oldu.Niyetimiz kimseyi zora sokmadan bu işi hızlı bir şekilde
sonlandırmak.Ancak kiracı 550 ytl ye oturuyor.Bu fiyata böyle bir muhitte ev bulması mümkün değil.Bu
sebeple evi boşaltmak istemeyebilir.
Kısaca evin tahliye edilmesi lazım ki biz de bir an evvel boşanabilelim.Bu durumda eğer evi boşaltmakta
yavaş davranırlarsa hukuk karşısında nasıl hareket etmeliyiz.?
Eşimin tek evi var ve kiraya çıkacak ekonomik gücü yok.Kanuna göre haklarımız nelerdir?Hukuki olarak
nasıl hareket etmeliyiz ki en hızlı şekilde bu işi sonlandıralım?Evin tahliye edilmesi için 15/08/2007
tarihine kadar beklemek durumunda mıyız ?
Kontrata göre 'tarafların birbirlerine yazılı olarak ihtarda bulunacaklar makam Noter midir?
Ayrıca kontratın sona ermesinden 1 ay önce yani 15/07/2007 tarihinde kiracıya yazılı ihtarda bulunsak bile
eğer çıkmamakta direnirler ise haklarımız nelerdir?
Aydınlatırsanız çok sevineceğim.
saygılarımla,