Merhaba,

Babaannemden kalan bir arazi mirası var. Babamlar 10 kardeş. Babaannem ölmeden önce (1991 yılında) babaannem babama tarlanın yarısını bağışlamıştı (aslında biz tarlayı satın aldık ama o zaman için işlem bağış gibi gösterilmiş, neden olduğunu bilmiyorum) ve babaannem 1993 yılında vefat etti.
Noterde yapılan sözleşmeyle bağış işlemi gerçekleşti ve o günden beri tarlanın bağışlanan bölümünü herhangi bir itiraz olmadan biz kullandık. Sanırım tapuda da şerh var. Ancak babam tarlayı tapuda üstüne almamıştı.

Artık tarlayı üstümüze almak istiyoruz ve tarlayla ilgili intikaller yapılmış durumda. Biz 8 kardeşten bağış sözleşmesini gerçekleştirmek üzere noterden vekaletname aldık ancak 1 kardeş tarladaki bağıştan doğan hakkını vermek istemiyor.

1. sorum: Diğer kardeşlerin (8 kişinin) hisselerini elimizdeki vekaletnamelerle tapuda üstümüze alabilir miyiz, yoksa intikaldeki gibi 10 kardeşin tamamının bu bağış işlemini kabul etmesi mi gerekir?

2. sorum: bağış işleminin üzerinden 10 senenin üstünde vakit geçtiği için ve bu süre zarfında tarlayı üstümüze almadığımız için kalan 1 kişiye dava açamaz mıyız, açabiliyorsak kazanır mıyız?

Teşekkürler..