Merhabalar..

2000 yılında işlemekten imtina edeceğim^^kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık^^ sucundan ayrgılandım.2001 yılında bir yıl hapis cezası verıldı.fakat onceden sabıkam bulunmadıgı için hapis cezası para cezasına cevrıldi.yargıtaya temyize gittiysemde sonuç değişmedi,para cezasını ödeyemdim ve tuutklama emriyle 2004 yılında ceza evıne alındım.ertesi gün yakınlarım tarafından para cezası ödenerek serbest bırakıldım
2006 yılında KPSS den memurluk sanıvını kazandım ve boluya memur olarak yerleştirildim.atamamın yapılabılmesi için suçumun göründüğü adli sicil evrakı ve diğer istenen evraklarla birlikte ilgili kuruma müracatımı gerçekleştirdim.bu kurum evraklarımı,baglı bulundugu ankaradaki başkanlıga gönderdi.ve öyle sanıyorum ki şuan itibariyle evraklar incelenmekte.yani henüz bana memur olup olamayacağıma dair bir yazı gönderilmedi.bir kaç avukata konuyu anlattığımda mevcut suçtan dolayı ömür boyu memur olamayacagımı soledıler.
forumları ınceledıgımde (malesef çok çok şey anlayamadım)yeni TCK ya göre adli sicil kaydımın silinmesi gerektiğini anladım.ve yine yeni TCK ya göre cezanın infazından hemen sonra yasaklı haklarıma kavuşabıleceğimi öğrendim.
Ankaradan bana gelecek olan olumsuz bir cevap neticesinde takip etmem gereken işlem nedir,hukukı işlemleri başlatmak istiyorum,gerekirse bu kunular hakkında derin tecrübeye sahip avukat arkadaşlarada vekalet vermek istiyorum
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. İSTANBUL/FATİH