Türk Telekom'un özelleştirilmesi sonucu, 03.04.2006 tarihinde DPB'na bildirilerek,başka bir kuruma nakil için DPB havuzuna aktarıldım.16.10.2006 tarihinde Türk Telekom ile ilişiğimi keserek,yeni atandığım Sağlık İl Müdürlüğü'nde göreve başladım.16.11.2006 tarihinde Türk Telekom'dan bana telefon edilerek,Maaş katsayılarının artmasından kaynaklanan artıştan dolayı Emekli Sandığı için benden, borcumun olduğu ve adıma zimmet kesildiği söylendi.21.12.2006 tarihinde de yazı ile bu borcun yatırıması için yazı geldi çalıştığım kuruma.Banka hesap numarası verilerek,verilen hesap numarasına benden bu paranın kesilerek yatırılması isteniyor.Öğrenmek istediklerim.
1-16.10.2006 tarihinde ilişiğimi kestiğim bir kurum bana zimmet çıkartabilir mi?Bu zimmeti Maaş Bordroları'nı yapan personelin ödemesi gerekmez mi,yani zimmetin ona çıkartılması gerekmez mi?
2-İlişik kesilirken,yani 16.10.2006 tarihinde Türk Telekom,yeni atandığım Sağlık İl Müdürlüğü'ne Zimmet Tutanağı(Borcu vardır veya yoktur)göndermiyor mu?
3-Bana çıkartılan bu zimmeti ödemem gerekiyor mu?Ödemezsem ne olur?(100 ytl.civarı bir zimmet)
BENİM DÜŞÜNCEM:16.10.2006 tarihinde Türk Telekom ile ilişiğim kesildiği için,bu zimmetin de havuzda kaldığım süreler olan Temmuz,Ağustos,Eylül 2006 dönemlerine ait olduğu için ödememem gerekir.Hatta ilişik kestiğim tarihte Türk Telekom, Sağlık İl Müdürlüğü'ne kurumumuza borcu yoktur şeklinde Zimmet Tutanağı da var gibi.