Ulu önder ...Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucu devlet başkanı...Sayısız askeri başarılara imza atmış eşsiz komutan...
Atatürk bu topraklarda siyasal açıdan yeni bir dönem başlatmıştır. Demokrasinin temellerini atmış, Türk insanını laiklikle tanıştırmıştır.
Oysa ki, birileri sürekli olarak onu tartışılması imkansız, söylediği her söz dini bir dogma olan biri gibi görmemizi istiyor. Fotoğrafları dört bir yana asılıyor, asmayana yan gözle bakılıyor. Bu açıdan bir sembol olmuş durumda. Her kesim "Atatürk asıl, benimdir" diyor. Herkes Atatürk'ün bir sözünü bir ayetmiş gibi kendi görüşüne destek bulmak için kullanmaya çalışıyor. Sağ kesim bir taraftan, sol kesim bir taraftan...
Hatta 12 eylül döneminde Kenan Evren Paşa öyle bezmiştir ki bu işten,"Her taşın altından da Atatürk çıkıyor"demiştir.
Sonuç itibariyle "tartışılamayan" bir dogma haline geliyor. Onun izinden gitmek, tüm yaptıklarını harfiyen uygulamak gibi algılanıyor.
Oysa ki, bizzat kendisi ne demiş: "Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında, belki gayelere tamamen erişemediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar."
Bu kadar basit. Tek yol akıl ve bilimdir. Atatürkçülük budur. Onun arkasına sığınarak tabular inşa etmek değil. Zaten hangi kalıplaşmış fikir her çağa hitap edebilir ki, akıl ve bilim dışında?
Hayatta en hakiki mürşid (yol gösterici) ilimdir. Yıllar önce nev-i şahsına münhasır tv.lerinin yeni kurulduğu dönemlerde gösterilen video kasetlerinde (bu gün best seller listelerini alt üst eden- memlekete bak kimlerin eline kaldık) her zamanki görüntüsüyle mimberde ağlayarak, haykırarak, kışkırtarak cemaatine en hakiki mürşidin ilim olmadığını anlatıyordu. Kimdi bu zat acaba bay tarihe meraklı?
Bu ne saçma bir konudur. siz Atatürkün o sözlerinden bunumu anladınız Tarihe mareklı bey...
Bence tartışılmaz bir konu bulmuşsunuz . Çünkü bu site Atatürk ü sevenlerle dolu...
sayın "asumanselin"
neye bakarak konunun "saçma" olduğuna karar verdiniz?bir konuya "bu konu saçmadır"deme cürretini nerden alıyorsunuz?
ayrıca eğer o sözden siz farklı bir anlam çıkartıyorsanız bu sizin okuduğunuzu anlama konusunda ne kadar yetersiz olduğunuzu gösterir.
-siz ilkokul mezunu musunuz diyeceğim-fakat bu, ilkokul mezunlarına hakaret olur.
"çünkü bu site Atatürk ü sevenlerle dolu..." cümlenizde, benim Atatürk ü sevmediğim iması gizlenmekte. ancak şunu bilmeniz gerekir ki ben sizin gibi çoğu Atatürkçüden daha Atatürkçüyüm. O yaşasaydı yapacağı ilk iş O nu putlaştırma noktasına gelen sizleri bu ülkeden atmak olacaktı.
sırf eleştiri yapmak için eleştiri yapan sizi ve sizin gibileri kınıyorum.
Maalesef ortadoğu toplumlarının baş belası olan bir sorundur bu. Bir takım mitler yaratıp bazı toplum kesimlerinin menfaatlerini korumak amacıyla kullanılan kutsallaer oluşturmak ve halkın nezdin de edinilemeyen siyasi gücü bu şekil gayri meşru bir yoldan elde etmeye çalışmak. Türkmen başı öldü adam kendini neredeyse tanri ilan edecekti. Süphesiz onun çevresin de birikmiş menfaat grubları da onun ölümünün ardından onu türkmenlerin atası, bulunmaz kurtarıcı falan ilan edip kendi menfaat çetelerini belki onyıllarca bu mitin ardından toplumun anakitlesinin aleyhine hukuksuzca devam ettirmek için bu miti kullanacaklar. Onun ipe sapa gelmez ve hemen her konuda söylediği sözler eşsiz düşünce ürünü şeylermiş gibi çerçevelenip şuraya buraya asılacak, koruma kanunu ile onun hakkın da hiç bir eleştyiri yapılamayacak, halkın kaynaklarını sömüren grub ne zaman halktan cevabını alacak olsa hemen türkmenbaşının düşmanı ilan edilip alaşağı edilecek vs. Maalesef ortadoğu halkları belki bir 50 yıl daha aynı senaryonun kurbanı olmaya devam edilecekler. Bir takım devlet erkanını, şahsiyetleri sadece olduğu gibi anlamak ve algıolamak adeta insanüstü birer varlıkmış gibi topluma dayatmamak gerekiyor. Karanlık ve kapalı bir rejimler ortadoğunun kaderi olmamalı.
Sayın ademcce ;
Sadece soru ...
''Süphesiz onun çevresin de birikmiş menfaat grubları da onun ölümünün ardından onu türkmenlerin atası, bulunmaz kurtarıcı falan ilan edip kendi menfaat çetelerini belki onyıllarca bu mitin ardından toplumun anakitlesinin aleyhine hukuksuzca devam ettirmek için bu miti kullanacaklar.''' Burada ki '' O '' kim ?
''Onun ipe sapa gelmez ve hemen her konuda söylediği sözler eşsiz düşünce ürünü şeylermiş gibi çerçevelenip şuraya buraya asılacak, koruma kanunu ile onun hakkın da hiç bir eleştyiri yapılamayacak, halkın kaynaklarını sömüren grub ne zaman halktan cevabını alacak olsa hemen türkmenbaşının düşmanı ilan edilip alaşağı edilecek vs. Maalesef ortadoğu halkları belki bir 50 yıl daha aynı senaryonun kurbanı olmaya devam edilecekler. '' Burada ki ipe sapa gelmez sözleri söyleyen '' O '' kim ?
Sayın Commoder istediğiniz an da cvp vermeyi çok isterdim ama sorunuzu yeni gördüm. Aslın da "O" dan kasıt tek bir kişi değil ama söz konusu yazıda örneklenen kişi,
Malûm, 21 Aralık Perşembe sabahı "kalp krizi"nden ölen
kendisine "Türkmenbaşı" soyadını veren "Saparmurat Niyazov adlı "despottan bahsediliyor.
Söz konusu mesajda tek bir kişiden değil aslın da bir tipten bahsediliyor. Bu da geçtiğimiz gün ölen Sapar M. Türkmen başı ile örneklendiriliyor. Şimdi siz bana belki de neden bu örnek üzerinden yola çıkarak msj belirttiğimi de sorarsanız. cvp pek açık olmayacağı için üzgünüm (elimde olmayan nedenlerle) ama o da zaten sizin anlayış kabiliyetinize kalmış bir durum.
Saygılarımla
Sayın "ademce"nin Türkmenbaşı ile ilgili değerlendirmesine katılıyorum, ancak Türkmenbaşı üzerinden Atatürk'e gönderme yapıyorsa buna katılmak mümklün değildir. Çünkü Atatürk'le Türkmenbaşı'nı aynı kefeye koymanın objektif bir değerlendirme olmayacağını düşünüyorum ve Bu durum Atatürk'e yapılan bir insafsızlık olur.
Ortadoğu toplumlarının mitler yaratmaya meraklı olduğu doğrudur. Atatürk döneminde de Dünyada faşit ve komünist mitler (diktatörler) gözde idi. Bu diktatörlerin heykelleri kendi halkları tarafından yıklıdı. Atatürk'ün onlardan farkı halkla bütünleşmiş olmasıdır. Bugün Türkiye'de Atattürk'ü benimsemeyen bir azınlık vardır ama bu azınlık O2nun müşterek değerimiz olduğu gerçeğini değiştirmez. Bu nedenle ben de Atatürk'ün kanunla korunmaya ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Selamlar.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku