selamlar
Babam, yeğeni Kemal Ölmez'in babasının öldüğü(19.11.2002), annesinin de öldüğü(15.01.2002),kardeşlerinin de yurt dışında bulunduğundan ve Kemal Ölmez 'in 18 yaşından küçük olması sebebiyle 07.10.2006 tarihinde vasiysi olmuştur.Ancak Abdurrahman Ölmez vefat etmesine rağmen maaşı 19.11.2002-08.03.2004 tarihleri arasında ilgili bankadan üvey oğlu tarafından çekilmiştir .fakat biz bunu iş mahkemesinde kanıtlayamadık.adı geçen Abdurrahman Ölmez 'in ölümünden önce üvey oğlunun yanıda kalmaktaydı .hastanedeki ölüm raporlarında da adresi vardır.SSk genel müdürlüğü bu paranın tahsili için 06.09.2005 tarihinde dava açmıştır. Babam (kemal Ölmez'velayeten ) ve yurt dışında bulunan diğer çocukları Feride,Süleyman,Hanife Ölmez'i davalı olarak göstermiştir.biz de bu konunun bizimle ilgisi olmadığını çekilen paranın ilgili bankanın kamera kayıtlarından çıkacağını sanarak ispatlama yönüne gitmediğimizden yani konuya gerekli ilgiyi göstermediğimizden paranın hak sahipleri tarafından çekilmediğini üvey oğlu tarafından çekildiğini ispatlayamadık.Dava 07.06.2006 tarihinde davalı gösterilenlerin aleyhine sonuçlandı .çekilen para ve faizi davalılar tarafından ödenmesine yönelik kararla sonuçlandı.Babam takibin iptali hakkında temyiz 'e gitti.SSK genel müdürlüğü 11.10.2006 tarihinde tek suçlu(borçlu) babamı göstererek dava açtı .Suç olarakta mal beyanında bulunmamak olarak gösterdi.Ama babam anlaşılacağı üzere Kemal Ölmez'in velisi değil vasisi durumundadır.ssk genel müdürlüğünün açmış olduğu dava babamın hapsen tecziyesine ve yargılama giderleri ile vekalet ücretinin de babama yüklenmesiyle sonuçlanmıştır.Geçen sürede 24.11.2006 tarihinde Kemal Ölmez 18 yaşını doldurmuş babamın yasal sorumluluğu üstünden kalkmıştır ve artık bizimle yaşamamaktadır.
Umarım konuyu size doğru aktarabilmişimdir.
yardımcı olmanızı istediğim konu:
Vasi'nin mal beyanında bulunması gerekiyor mu? ki ben bunu araştırmama rağmen hiç bir yazılı hükmünü bulamadım.
Neden hala icra adresi olarak bizim ev gösteriliyor?
iş mahkemesinde sonuçlanan davaların tekrar temyizi oluyor mu?
Neden bu para diğer çocuklarından da temin edilmiyorda sadece Kemal Ölmez tarafından dolayısıyla babam tarafında geri ödenmesi isteniyor?
VERECEĞİNİZ CEVAPLAR İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM