+ Konuyu Yanıtla
1 / 4 Sayfa 1234 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 31 ileti bulundu.

Konu: Kürt sorunu nasıl çözülür?

Kürt sorunu nasıl çözülür? Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    Turkiye.
    İletiler
    8
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Kürt sorunu nasıl çözülür?

biliyorum bu benzeri konular çok açıldı ancak son günlerin tansiyonundan olsa gerek.. bu konuda somut çözüm önerileri atalım ortaya.. tartışılsın, konuşulsun.. evet sorun nasıl çözümlenir??

ben öncelikle pkk terörünün ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyorum.. çünkü olayı sürekli gündemde tutan, tetikleyen ve türkiye'yi yaralayan temel faktör bu.. peki bu nasıl olur?? öncelikler askeriyede tasarrufa gidilmeli.. tasarruf derken aynı kuvvette harcamaların birbiri arasında aktarımını kastediyorum.. mesela askere alınanların bir kısmı kamu kuruluşlarında çalışılır ve kısa dönem uzun dönem farketmez askere yapılan harcama azaltılır ve buradan elde edilecek kar, diğer benzer yöntemlerle arttırılabilir.. bunun sonucunda uzun vadede de olsa türkiye güneydoğu sınırını uydu yoluyla kontrol edebilir.. evet bugünkü sınır dağlardan değil de musul ve kerkükden yani düzlükten geçseydi bugün dışarıdan sızmalar engellenebilirdi ancak şu anda zor.. ayrıca pkk'yı desteklemekten çekinmeyen suriye ve iran'a da diplomatik tepki koyulmalı.. onların petrolü varsa bizim de suyumuz var, rahat olun!! yalnız kafama takılan birşey var.. rum asıllı karadenizli bir vatandaşımızla sohbet ederken askerliğini güneydoğuda yaptığını söylemişti.. çok yakınlarından geçen bir pkk grubunu vurmaya hazırlanmışlar ancak gelen bir emir ile geçip gitmelerine izin verilmiş.. peki neden?? emir nereden gelmiş olabilir acaba?? tanrıyı bulmaktan zor olmasa gerek!!

pkk terörü engellendikten sonra bölgesel eğitim, sağlık, vb.. hizmetler sağlanmalı, işsizlik sorununa çözüm bulunmalı.. bugün kürtler anayasa önünde hiçbir şekilde haksızlığa maruz kalmamışlardır.. ancak güneydoğuya doğu anadoluya bu hizmetler sağlanmayarak zaten bir şekilde hakları gaspedilmektedir.. sadece kürtlerin değil, orada yaşayan tüm etnik kökenli insanların!! bugün güneydoğuda yaşayanlar, pkk'ya gençlerin işsizlik yüzünden katıldığını kabul etmektedir..

bunlar o kadar zor şeyler olmasa gerek.. neden yapılamasınlar ki?? denemekde yarar var..

yazılarınızı bekliyorum.. (sizin görüşleriniz, yorumlarınız, vs..)

Hukuki NET Güncel Haber

Kürt sorunu nasıl çözülür? konulu yargıtay kararı ara
    Kürt sorunu nasıl çözülür? konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    İstanbul, Türkiye.
    İletiler
    3.492
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

çok yakınlarından geçen bir pkk grubunu vurmaya hazırlanmışlar ancak gelen bir emir ile geçip gitmelerine izin verilmiş.. peki neden?? emir nereden gelmiş olabilir acaba?? tanrıyı bulmaktan zor olmasa gerek!!
    Ekleyen: tarihe meraklı - 18/12/2006 : 18:31:50
    Meraklı Bey;
    ben burada neyi ima etmek istediğinizi anlayamadım. Yardımcı olur musunuz?

Nerede
    Bursa, Türkiye.
    İletiler
    2.735
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

sayın tarihe meraklı,
    sizi tebrik ederim pkk terörünü bitirmek gibi kimsanin aklına gelmeyen bir çözüm önerdiğiniz için. Nasıl oldu da kimse akıl edemedi bunu. Ancak, hem kürtler haksızlığa maruz kalmadı, hem de hakları gaspedilmektedir gibi, zıt ifadeleri aynı cümlede kullanma becerinize de hayran kalmamak elde değil

Nerede
    Adana, Seyhan, Turkey.
    İletiler
    2.929
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Sayın "tarihe meraklı"
    Biraz da yazılarınızındaki düzen ve özen konusunda meraklı olsanız iyi olur. Gerçi diğer bir forumda İsmet Paşa konusundaki görüşlerinizden tarihe merakınızn da pek işe yaramadığı anlaşılıyor. Anlaşılan siz merak etmekle yetiniyor, daha ilerisine gitmiyorsunuz. Merak iyidir, siz bu yolda devam edin. Kolay gelsin. Selamlar.

Nerede
    istanbul, kadiköy, Türkiye.
    İletiler
    5.539
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Tarihe meraklı nikinin anlamı ben tarihi bilmem ama meraklıyım mı? Tarihe merak öylesine bir söylem mi ?
    Yazılarınızın birbiriyle çelişik olması yanıtlamada güçlük getiriyor..
    öncelikle PKK terörünün ortadan kaldırılması gerektiğini düşünmeniz çok iyi ve doğru bir tespit. TSK ve devlet neden bunu düşünmemişler ben onu düşünmeye şimdiden başladım hatta soracağım... Bu örgütün varlığı ve amacının >Kürt kökenli olmadığı sağır sultanın bile bildiği bir olgu bunuda dip not olarak vereyim size...
    Kürt sorunu sorunun ne olduğunun tespiti ile çözüme girer. Çözüme girmemesinin nedeni ortada kürt sorununun olmamasıdır. Ortada olan doğu sorunudur. Bu 1848 de resmen kabul edilmiş kökleri daha da eskiye giden bir sorundur. Sorunun temelide sizin dediğiniz gibi işsizlik değildir. Değunun gelişememiş olmasının nedeni bizzat doğunun bazı ağalarının ve bazı kesimlerinin şişirilerek çözümsüzlük yaratılmasının istenmesi ve bölgede bir güçlü devletin varlığının istenmemesidir. Onlarda petrol var dediğiniz petrol yarın bitsin öbür gün doğu sprununun nasıl bittiğine hayret içinde kalarak görürsünüz. Belirli güçlerin ve devletlerin ekonomik ve siyasi çıkarla kullandığı maşalar yüzünden bitmek bilmez doğu sorunu... Nasıl Saddam yüzünden Irak işgal edilmediyse buda aynıdır... Daha açık yazmanında anlamı yoktur...
    Rum asıllı karadenizli deyiminizde olduğu gibi etnik kültürü öne çıkaran yaklaşımlarda bu tip görüşlere çanak tutmaktadır. Başbakan Tayip efendinin Türkiyeli olması BENİM TÜRK olmama engel teşkil etmez kaldı ki anayasaya göre bu coğrafik sınırlar içerisinde yaşayan herkes Türk tür. Dolayısıyla '' Rum asıllı karadenizliniz' TÜRK ASKERİDİR. Bu tespiti yapalım. ve bu tespitin değerini bilip sözlerimize dikkat edelim... Bu asker arkadaşımızın anlattığı doğru olabileceği gibi provakatif bir söylemde olabilir. Bunun tespitini yapmak bu anlatımla tespit edilemez. Ancak unutulmamalıdır ki TSK nın görevi yanından sağından solundan geçen kişileri vurmak değil verilen görevi ifa etmektir. O kişiler PKK lı olsa bile bir emir geldiğine göre zaten izleniyorlar olduğu bellidir. Kaldıki arkadaşınızın bulunduğu keşif kolunun amacı çatışmaya girmek değil başka görevin ifası olabilir. Denk geldik diye çatışmaya girmek TSK usullerinden değildir. Bu konuyu daha fazla açmak istemiyorum demek istediğimin anlaşıldığı kanısındayım...
    Kürtlerin eğitim sağlık ve eşitlik yönünden herhangi bir maduriyetlerinin olduğunu sanmıyorum. Devletin en üstünde görev yapmış ve yapmakta olan çok sayıda Kürt yurttaşımızın olduğu bilinen bir gerçektir. Ancak doğuyu yaşanmaz hale getirenlerde kendilerine Kürt kimliği vermiş olan sefillerdir. Oraya giden mühendisi öğretmeni görevliyi öldürmekle bu işin çözümlenemeyeceği gerçeğini görememek ise bakar körlüktür. Bu dönemeçtede sizin hangi sınıfa girdiğinize karar vermeniz gerekmektedir. Dev gibi baraj yapımını bile bir çok kez sabote etmeye kalkan bir insanlık dışı yaratıkların olduğu çerçevede önce bunların nedenleriyle birlikte ortadan kaldırılması gerekmektedir... Sıkıldım...

Nerede
    mardin, merkez, Turkey.
    İletiler
    13
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

evet yıllarca dış güçlerin kışkırtması diye diye asıl mesele bu hale geldi kürtler kanun önünde eşit diyor herkes peki eşit mi acaba mecliste ana diliyle konuşan bir halkın oylarıyla seçilmiş miletvekili bile kendini linçten zor kurtarırken ve iki gün içinde yaka paça cezaevine konurken mafya babalarına devletin 20 milyar dolarına el koyan cem uzana bile yapılmayana maruz kaldılar.peki eşitlik bunun neresinde dün tv lerde bir haber dinledim gelinini taciz edip öldüren bir adam yaşından dolayı ceza evine konmazken 80 yaşında cezaevlerinde yatan bir sürü kürt varken bir sapık dışarda ve buna eşitlik diyorsunuz hem de hukukçu olarak.
    ayrıca yıllardır bir ermeni dendi bir suriye dendi bir ırak bir ingiliz dendi yani sorun hep dışarda arandı ta sultan abdulhamitten beri yani 100 yıla yakındır süren bir çatışma ve biz bunu hep dışarda aradık neden dönüp içimize bakmıyoruz
    pkk yi dış güçler besliyor deniyor peki türkiyedeki 2500 pkk li,yi kim besliyor demek ki bir sorun yaşıyoruz ve buna çözümü de bizim bulmamız gerek gerçek sorun kürt kimliğinin anayasal güvenceye kavuşturulması ve kürtlerin de bu ülkenin gerçeği olduğunu kabullenmemizdir yoksa birileri bu yarayı hep kaşıyacaktır.300 milyar dolar kayıp deniyor ki can kaybı hariç bir 300 milyar daha mı gitsin istiyoruz daha nice canları gömelim mi isteniyor yetmedi mi .kürtler tarihin hiç bir döneminde bu ülkeye ihanet etmedi etmeyecektir en sıkışık anlarda bile hep bu ülkeyi kollamış ve canını çekinmeden feda etmesini bilmiştir sakaryada afyonda yemende kıbrısta korede ve her savaşta 1. ve 2. dünya savaşlarında tarihin tüm dönemlerinde bu ülkeye ihaneti asla düşünmemiş tek halk kürtlerdir .bu kadar sadık dostları bugün malesef vatan haini ilan edip ceza evlerine tıkıyoruz yetmedi mi............saygılarımla

Nerede
    Ankara, Yenimahalle, Turkey.
    İletiler
    2.490
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Sayın tarihe meraklı,

Çözümlenmesini istediğiniz şey kürt sorunu mu,pkk sorunu mu? Başlığınız kürt sorunu diyor ama pkk sorununu ve çözüm şekillerini açıklamışsınız. Kürt sorunu dediğiniz nedir peki? Benim kürtlerle bir sorunum yok,sizinki nedir?

Ayrıca,güneydoğuda zaten pkk sorunu olduğu için orada yeterince istihdam sağlanamıyor ve dolayısıyla işsizlik sorunu çıkıyor, kamu görevlileri pkk korkusu yüzünden oraya gitmekten çekiniyor,dolayısıyla kamu hizmetlerinden yeterince ve verimli şekilde yararlanılamıyor, sizin dediğiniz gibi kasten hizmet sağlamama ve hizmet alma haklarının bu şekilde gaspedilmesi gibi bir durum yoktur kanımca...

PKK sorununun çözülmesine yönelik farklı fikirlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.

Nerede
    İstanbul / Beyoğlu
    İletiler
    3.411
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Amaç üzüm yemek olsa için yanmayacak da bağcıyı dövmek olunca insan üzülüyor. Daha 2 gün önce Saddam'ın yargılanması esnasında bir yakın tarihi gerçek daha ortaya çıktı. Saddam Türkiye Cumhuriyeti'ne ahlaksız bir teklifte bulunmuş, Kürtleri yok edelim demiş, sonucu biliyorsunuz, Saddam'dan kaçanlara sınırı açtık... Açtıklarımız vatandaşlarımız da değildi, bundan ciddi maddi kayba uğradık, bu arada sızan PKK'lılar cabası... Ama insan olmanın gereğini yaptık, bugün aynı şartlar doğsa ve ben karar mercii olsam aynısını yaparım.

1980 öncesi Türk , Kürt bilmezdik, böyle bir ayrım yoktu, hala böyle bir ayrım yok ama bunun için içte ve dışta büyük çabalar var. Kürtler, doğrudur Balkan'da, Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda büyük yararlık göstermiştir. Bugün torunlarının bırakın silahı, sözle de olsa ayrımcılık yapmasına herhalde ilk onlar, o şehit dedeleri karşı çıkardı.

Dünyada konjonktür, bir dönem milliyetçi akımları ortaya çıkardı, bir dönem ulus devletler gözde idi, son dönemde yine milliyetçi akımlar, halklara özgürlük sloganları yoğunlaştı.

Sevgili Kürt kardeşlerim; bu konjonktürü kontrol edenlere bir göz atın, onlar geçmişte dedelerinizi de kullandı ve işi bitince kaldırıp attı, daha yakında Halepçe'yi kimlerin kışkırttığını bir daha araştırın. Suriye'nin kuzeyinde son 1-2 yıl içerisinde kışkırtılan ve yok yere ölenlere ağıtlar yakın ve sizi ayırmayan kardeş bilen, terör altında inim inim inlerken bu kardeşliğe ihanet etmeyen halkların kıymetini bilin.

Sorun Kürt sorunu falan değildir, sorun bölgeye kimin hakim olacağı ve bu amaçla kimleri kullanacağı sorunudur. Maşa olacağınıza, yüreğimizde her zaman olduğu gibi paşa olun...

Nerede
    Kayseri, Kocasinan, Turkiye.
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Bir ara güneydoğu da operasyon yapan özel timlerin belirli bir siyasal ideolojinin yanlıları olup bölge de ki halka üzerlerin de ki üniformalarını unutarak (ya da daha kötüsü farkın da olarak) elleri ile kurt işareti yaparak taciz etmeleri de mi acaba batılı odakların bir oyunu idi. Hala aynı düdük öttürülüyor neymiş, batılalar (yapmışlardır onlar da ben onlar yapmadı demiyorum) bu işi körüklemiş de, batılalar kürtleri kışkırtmış da. Tamam oladabilir ama Ankara Yönetimi de bu konu da sütten çıkmış ak kaşık değildi her halde. Bu kadar kan dökülmeden evvel bir takım demokratik açılımlara gidilse dil konun da, kültürel özgürlükler konusun da bunca kan dökülürmüydü. Ne oldu Avrupa çatır çatır çıkartırdı bunları 'yapın da hadi sizi alırız belki AB ye" ayağından. Üstelik almayacaklarını da herkes biliyordu hatta mevcut başbakan bile bunu söyledi bir yandan. Elbette Kürt sorununun kışkışrıcıları var, elbette bunun ardından kürtlerin aslın da piyon olarak kullanıldığı başka hesaplar var ama acaba bunlara zemin oluşturacak bir kapalı ve sovenist ve halkın değerlerine kafa takmış br rejim de en az bunlar kadar hatta bunlardan da daha beter suçlu değilmidir. Bir kürt lider çıksa "Ne mutlu kürdüm diyene" gibi bir slogan atsa "Ben türküm ama madem o öyle demiş o zaman ben de kürdüm deyim gitsin" dermiydiniz siz ?

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    14
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Kürt sorunu diye bir sorunun varlığını kabul etmiyorum.Sayın başbakanımızda buna benzer bir tabir kullanmıştı.Ya konuya tam hakim olmamanızdan ya da söylemek istediğinizi yanlış aktarmanızdan dolayı böyle bir ifade kullandığınızı düşünüp,asıl söylemek istediğiniz ifadeyi bir an önce aktarmanızı temenni ediyorum.

Makroekonomik görüşleriniz hakkında sizinle hemfikirim.Doğu bölgelerimize yeterince istihdam yapılmadığının ana sebebinin ise pkk terörü olduğunu da düşünmüyorum.Bu mesele ayrıca bir tartışma konusu teşkil etmektedir.Ayrıca her kürt pkk değildir.Doğu bölgelerizde pkk ya mensup olan gençlerin,böyle bir girişimde bulunmasını işsizliğe bağlamanızı da doğru bulmuyorum.Öyle olsaydı doğu bölgelerimizde bulunan kürt gençlerin büyük çoğunluğunun pkk ya mensup olması gerekirdi.

Saygılarımla...

+ Konuyu Yanıtla
1 / 4 Sayfa 1234 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: