1995 yılı sonlarına doğru boşandım.Tek çocuğumun velayeti de bende.Eşimin ailesi varlıklı ama kendisi çalışmadığı için mahkeme sonucu kendisine aylık 150,00 YTL.nafaka parası bağlandı. Çocuğumun masrafları 250,00 YTL.civarında ve annemle oturmaktayız.temel ihtiyaç faturaları 160,00 YTL.civarında olup ödemem gereken nafakada 150,00 YTL. TOPLAM: 560,00 YTL.oluyor.buna üç kişilik aile olduğumuz halde gıda ve giyim parası hariçtir.
Gıda ve giyim için elimde bana kalan para ise:120,00 YTL.olup borçlanarak şimdilik idare ediyorum.
boşanmadan sonra aile yardımı kesilip çocuğumuda servise vermek zorunda kaldım ve gelirimde azalma giderimde ise çoğalma oldu. nafaka parasınıda ödeyemedim ve birikti.boşandığım hanımefendi birikmiş nafakaya haciz getirdi.benede ödeyebilmek için ilk kez bankadan kredi aldım.
soru:mahkemeye başvurup banka kredisi dekontları ve faturaları da ekleyerek, ödeme güçlüğü çektiğim için nafakanın kaldırılmasını talep edebilirmiyim.?Kazanma olasılığımı ne kadar yüksek.?
Teşekkür eder cevabınızı beklerim...

Yönetim: Bu forumdan https://www.hukuki.net/topic.asp?topic_ID=9617 devam ediniz.