Belki daha önce işlenmiş bir konudur ama aradım bulamadım.
ben ikinci evliliğimi yaptım eşiminde ikinci evliliği,
benim ilk eşimden 1 çocuğum, eşimin ilk eşinden 6 çocuğu var.
bir çok veraset ilamına şahit oldum bu konuda ve bana çok saçma geldi bu yasa! vefat eden erkeğin eşinden çocuğu yoksa kadına hiç bir miras hakkı tanınmıyor, sadece eğer varsa maaşını alabiliyor.
ikinci eş olma durumundaysa buda bölünüyor kocanın eski eşinden olan kız çocukları maaşa ortak oluyor.
şimdi burdan yola çıkarak ikinci eşin ölen kocasından çocuğu yoksa
öylece ortada kalıyor, bana yok öyle bir şey diyebilirsiniz
ama elimde buna kanıt olan evraklar var hatta ölen erkeğin eski eşide
miras hakkına sahip olduğu halde ikinci eşin miras hakkı yok
bu konun aydınlanması açısından ilgilenirseniz inanın bir çok kişi
bilgilenecektir. Saygılarımla
Vefat anında eş olmayan kişinin miras hakkı yoktur,dolayısıyla ilk eşin miras hakkı yoktur.
Çocuk olmasa dahi,eşin miras hakkı hatta saklı payı vardır,evet, yok öyle birşey diyorum...Elinizdeki evrakları merak ettim doğrusu...
İlginize teşekkür
elimdeki en bariz kanıt vefat eden kayınpederimin veraset ilamıdır
çıkan kararda miras 8 pay sayılarak 6 çocuk olması nedeniyle
birer pay çocukların iki pay boşanmış olduğu ikinci eşin olmak üzere paylaştırılmıştır.
birde öğrenmek istediğim bu karara itiraz edilebilirmi?
zira bir kanıt olmasa kayınpederim ayrıldığı eşine 1 daire vermiş ayrılırken ispat edebilecek bir evrak yok ancak çocukları bu olaya şahit
böyle bir şey yok demenize şaşırmadım zira mantığa aykırı geliyor
yeni yasa ile değiştiyse bilemem ancak bir süre öncesine kadar bu böyleydi bu arada kayınpederimin veraset ilamı çıkalı 5 ay oldu daha yeni sayılır.
sayın aysn
il eş ikinci eş, çocuk var ya da yok farketmez.
Bir kişi öldükten sonra, mirasın 1/4 ü sağ kalan eşe aittir. Yani daha önce boşanmış olduğu eşine miras kalmaz. Ancak, boşandığı evliliğinden olan çocukları mirazstan pay alır.
Kayınpederinizin durumu da aynı. Her ne kadar boşandığını sanıyorsanız da, boşanma ilamı kesinleşmediği için nufusta evli görünmektedir.
Saygılarımla
kayınpederimin boşanmış olduğu nüfus'da bellidir
zira mahkeme için nüfus kayıtları istenmişti çıkarmıştık
hem ayrıldığı eşi yeniden evlendiği hakkında bilgide verilmiş
bizlerde sizin söylediğiniz gibi olduğunu biliyorduk
ancak çıkan kararı görünce tüm kardeşler şaşkınlık içerisinde kaldı
böyle bir karara itiraz davası açabilirmiyiz
açabiliyorsak eğer davayı çocuklarından biri açabilirmi yoksa hepsinin
ortak davasımı olmak zorunda.
Ayrıca ilginize çok teşekkür ederim.
Tekrar merhaba
canınızı fazla sıkmıyorumdur umarım
benim ilk eşimden 1 çocuğum, eşimin ilk eşinden 6 çocuğu var.
bir çok veraset ilamına şahit oldum bu konuda ve bana çok saçma geldi bu yasa! vefat eden erkeğin eşinden çocuğu yoksa kadına hiç bir miras hakkı tanınmıyor, sadece eğer varsa maaşını alabiliyor.
ikinci eş olma durumundaysa buda bölünüyor kocanın eski eşinden olan kız çocukları maaşa ortak oluyor.
şimdi burdan yola çıkarak ikinci eşin ölen kocasından çocuğu yoksa
öylece ortada kalıyor, bana yok öyle bir şey diyebilirsiniz,
şimdi benim eşimle ortak bir çocuğumuz yok olması gibi bir ihtimalde yok. Ben bu kararları öğrenince kendi kendimi huzursuz ediyorum,
eşimle yıllardır uğraşarak mal varlığımızı çoğaltmaya çalışıyoruz
allah gecinden versin eşimin başına bir şey gelse ben ortada kalıyorum
sizce bu hakmıdır.Ha diyeceksinizki yasalar böyle değil, ama çıkan kararları gördüm çok yakın bir arkadaşımın eşi vefat etti her şey eşinin üzerine tapulu, kayıtlıydı çocuklarıda yoktu çıkan karada tüm mal varlıkları eşinin kardeşlerine pay edildi.
düşününki yıllarca uğraşıp bir şeyler ediniyorsunuz ve semeresini başkaları alıyor, aynı şey benimde başıma gelecek diye huzurum bozuluyor eğer böyle bir şey varsa neden uğraşıyorumki
Gördüğünüz ya da şahit olduğunuz veraset ilamlarını ben de merak ettim açıkçası.
Yine de ikna olmadığınız için Medeni Kanunun ilgili maddesini aşağıya alıyorum.
B. Sağ kalan eş
Madde 499.- Sağ kalan eş, birlikte bulunduğu zümreye göre mirasbırakana aşağıdaki oranlarda mirasçı olur:
1. Mirasbırakanın altsoyu ile birlikte mirasçı olursa, mirasın dörtte biri,
2. Mirasbırakanın ana ve baba zümresi ile birlikte mirasçı olursa, mirasın yarısı, 3. Mirasbırakanın büyük ana ve büyük babaları ve onların çocukları ile birlikte mirasçı olursa, mirasın dörtte üçü, bunlar da yoksa mirasın tamamı eşe kalır.
Demişsiniz ki:
arkadaşımın eşi vefat etti her şey eşinin üzerine tapulu, kayıtlıydı çocuklarıda yoktu çıkan karada tüm mal varlıkları eşinin kardeşlerine pay edildi.
Ya arkadaşınız nikahlı eşi değildi, ya da aldığı payı küçümsüyor, bana birşey kalmadı diyor.
Üstteki madde bu kanunda olduğu sürece anlattığınız gibi bir olayın yaşanmasına imkan yok.
Hadi hakim hata yaptı diyelim (ki bu kadar açık bir maddede olacak iş değil bence) arkadaşınız kendisine haksızlık edildiğini düşündüğü halde niçin bir hukukçuya başvurmadı anlamış değilim.
Onca mal varlığı söz konusuyken üstelik.
,
ikinci ese miras kalır mı,
ikinci evlilikte miras paylaşımı,
kadının kocasının ilk eşden olan cocuga miras,
ikinci eşe miras,
2 eşin miras hakkı,
olen ikinci kocadan kalan miras,
ikinci kadına miras,
ikinci evliliklerde kanuni haklar,
verasette 2.es haklari,
iki esli bir kisinin veraset,
ikinci evlilik yapan o evlilikten cocugu olmsyan kadinin mirasi,
birinci esten kalan miras ikinci ese kalirmi,
miras hukuku ikinci esin cocuklari,
cocugu olmayan kadinin mirasi,
yhs-ddc_bd,
ikinci eş hakları
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku