Arkadaşlar Merhaba Size bir konuda danışmak istiyorum. Ben Ticaret Mahkemesinde görevli olduğum için arkadaşıma yardımcı olamadım. Bilgisi olan varsa lütfen bildiklerini yazsın. Mevzu şu: Yakın arkadaşımın başından şöyle bir olay geçiyor. Arkadaşım şüphe üzerine polisler tarafından göz altına alınıyor. Yapılan üst aramasında cüzdanından başkasına ait bulduğu üzerinde kendi fotoğrafı yapışık olan bir kimlik çıkıyor. Bunun üzerine karakolda ifadesi alınıyor. Arkadaşım bu kimliği hiçbiryerde ve hiçbir şekilde kullanmamış. Fotoğrafın üzerinde soğuk mühür izi yokmuş.Karakol bunu kriminale göndermiş ve kriminalde 'bir bakışta anlaşılmadığı' şeklinde bir karar verilmiş. Savcılığa intikal eden dosya da savcı arkadaşın yeniden ifadesi alınması yönünde karakola yazı yazdırmış. Sorum şu:
1-Savcılık hazırlık dosyalarında zaman aşımı kaç yıl?
2-Bu durum arkadaşın memurluğu kazanması durumunda nasıl etkiler?
3-Bu gelişen olaylara göre şu anda Güvenlik soruşturmasında veya GBT de bu durum ortaya çıkarmı?
4-Memur olarak yerleştiği takdirde bu durum memurluğunu ne şekilde etkiler?
5-Yargıtay emsal kararlarında sahtecilikten mahkumiyet hükmü verilemeyeceği yönünde emsal kararlar var. Sizce bu olay nasıl sonuçlanır? Arkadaşın daha önceden herhangi bir sabıkası veya kaydı yok. Takipsizlik kararı verilirmi?

BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIMCI OLSUN... TEŞEKKÜRLER...