Merhaba ben yaklaşık 1,5 yıllık evli bir bayanım.Ancak şoyle bir sorunum var eşimle 8 yıl çıktıktan sonra evlendik ve bu 8 yıl boyunca evle ilgili tüm eşyaları düğün masrafları da olmak üzere birlikte yaptık.yani tüm alınanlarda benim de param gitti.Ve oturduğumuz evide eşimin ailesinin oturduğu kendilerine ait olan katların üzerine yaptık.Tamamen sıvasından içinin çatısının yapılmasına varana kadar kendi paramız ile yaptık.O dönemde kendilerinden bu evin yapımı için izin alınmıştı sözlü olarak, onlarda yapım aşamasında sürekli olarak evi üzerimize almamızı söylüyorlardı.Ancak o dönemde alamadık ve evlendikten sonra maddi sıkıntıları hallettikten sonra almaya karar verdik ancak bu sefer eşimin babası evi bizim üzerimize vermeyeceğini ancak o öldükten sonra alabileceğimizi ve hatta evide kendi yaptığını öne sürdü.Bunun üzerine kaçınılmaz olarak ortalık karıştı ve karakolluk olduk bizi kendisini dövmekle suçladı ancak aslında kendisi bana ve eşime saldırarak sopayla hakaretlerde bulundu bunun sonucunda savcılıktan şikayetlerini geri aldılar.Ancak biz o günden sonra kendileri ile hiçbir şekilde konuşmuyoruz.Bu durumda biz evimizi nasıl kendi üzerimize alıcaz.Biliyorumki tapuda evin sahibi babası gözüktüğü için bişey yapamıyoruz ama evin tüm vergilerini yine biz ödüyoruz.

Benim cevap istediğim konu kendilerine bu konuda dava açar isek ev için yaptığımız tüm masrafları alabilmek için faturayamı ihtiyaç var yoksa sadece şahitler ile bu davayı kazanabilirmiyiz.Çünkü benim ailem arkadaşlarım komşularımızda dahil olmak üzere bu evin ne şekilde yapıldığını çok iyi biliyorlar.Çünkü evin tesisatını yapan kişilerin çoğu zaten arkadaşımız olduğu için herhangibir evrak yok elimizde.Bu konuyla ilgili acaba ne yapabilirim.Lütfen yardım edin.

İlginiz için şimdiden teşekkürler[:wp]