Okulumuz Ağrı İlinin Patnos İlçesinde bulunmaktadır. Okulumuzun adı Vali Yusuf Yavaşcan İlköğretim Okuludur. Okulumuz geçen sene 2.dönemde pek çok eksiği olmasına rağmen hizmete girmiştir.

Bu sene okulumuza ayrı bir Anaokulu yapılmaya başlanmış ve inşaatı tamamlanmıştır. Anaokulumuzu Eğitim Öğretime açabilmek için malzemeleri kendi imkânlarımızla temin etmeye çalışıyoruz.

Okulumuz bulunduğu çevre itibariyle tüm olanaksızlıkların ortasındadır. Öğrencilerimiz maddi durumu kötü ailelerin çocuklarından oluşmaktadır. Öyle ki havalar şu an çok soğuk olmasına rağmen montsuz, çorapsız hatta terlikle, ince yırtık kıyafetler ile okula geliyorlar.

Biz ilk saat üşüyen öğrencilerimizi ısıtmaya çalışıyoruz. Üşüyen çocukla ders işleyemiyoruz. Kendi imkânlarımızla çevreden toplayabildiğimiz kıyafetlerle çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu içler acısı durum, bizleri de derinden yaralıyor.

Kitapları devletin dağıtması velilerin yükünü hafifletmekle beraber defter, kalem silgi, çanta, önlük vb. ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. Öğrencilerimizin babalarının çoğu büyük şehirlere çalışmaya gidiyor ve yalnız kalan anne de çocuğun hiçbir ihtiyacına yetişemiyor.

Çocuklarımızın daha başarılı olabilmeleri için değişik kaynaklardan yararlanamıyoruz, bir fotokopi makinemiz bile yok. Kırtasiyelerde de sürekli fotokopi çektirmek öðretmenlerimizin imkânları ile sınırlı kalıyor. Kısıtlı imkanlarımızla öğrencilerimizin tüm kırtasiye masraflarını karşılamaya çalışıyoruz.

Bizler Eğitim-Öğretimde daha verimli olmak ve öğrencilerimizi başarılı kılmak adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Sizlerinde yardım elinizi uzatmanızı, bu yoksullukla savaşan öğrencilerimizin yanında olacağınızı umuyoruz.
Eminiz ki bizim sesimizi duyacak ve kulak vereceksiniz

Nuri CEYHAN
Vali Yusuf Yavaşcan İlköğretim Okulu

Okul Tlf: 0472 616 69 65