2001 tarihinde işlediğim bir müessir fiil suçu dolayısıyla davam halen sürüyor.Öncelikle kısaca olayı anlatayım ; . . .

. . . -Olayın gerçekleştiği dükkanda dükkan sahibi ile otruyordum davacı kişi sinirli bir şekilde dükkana girdi.Park anlaşmazlığı nedeniyle tartıştık. Sonra benm üzerime yürüdü.Karşılışlıklı yumruklaştık , bu arada burnu kanıyordu burnunun kırıldığını öğrendim.10 günlük rapor almış. . .

. . . Sulh Ceza mahkemesinde 5 senedir dava devam ediyordu 5. senede dava bitti ve karara bağlandı.2 kişinin arasında geçen karşılıklı yumruklaşma iki tarafında suçu varken hakim tek suçlu olarak beni gordu ve ağır para cezası ile cezalandırdı ve dosya kapsamına göre yasal ya da takdiri azalmtma ya da arttırma yapılmasına yer olmadığına , sanığın geçmişteki durumuyla suç işleme husunda ki eğilimine dair mahkememizde olumlu kanaat oluşmadığından sanık hakkında 647 sk nun 6. maddesinin uygulanmasına yer olmadığına , talebin reddine diyerek karara bağladı . . . Ben mahkemede kötü bir durum sergilemedim . . . Gayet saygılıydım neye istinaden benim hakkımda boyle bir karar verdi anlamış değilim . . . Sonra temyize gittim temyizden sonra yeni yasa gereği karar bozuldu.Sulh ceza mahkemesi görevsizlik kararı vererek dosyayı asliye ceza mahkemesine gonderdi.Asliye ceza mahkemesine duruşmaya girdik hakim yeniden mahkeme başlamasına karar verdi,şahitleri yeniden istedi.Durumun boylemi olması gerekiyordu ben bu işten bir şey anlamadım bu kadar basit bir şeyi bu kadar büyütmesine gerek varmıydı .

Millet adam öldürüyor adam bıçalkıyor gasp yapıyor hemen serbest bırakılıyor halbuki biz bir kavgadadan dolayı halen sürünüyoruz . . . Yeni yasada sanığn lehine olan hükümler uygulanır diye geçiyor fakat bizim için öyle bir durum söz konusu olmadı . . .

Saygılar . . . Herkesin cevaplarını bekliyorum . . .

Not:Daha once sabıkam bulunmamaktadır . . .

Yönetim: Bu forumdan https://www.hukuki.net/topic.asp?topic_ID=18514 devam ediniz, forum açmadan önce kuralları okuyunuz ve kurallara riayet ediniz.