+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon
1 den 10´e kadar toplam 11 ileti bulundu.

Konu: Ayıplı Araba

Ayıplı Araba Hızlandırılmış Mobil Sayfa Sürümü (AMP)
    Nerede
    istanbul, Turkey.
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Ayıplı Araba

2005 yılının şubat ayında yeni bir araç aldım.Fakan bu aracın aldığım tarihten beri direksiyon kutusunda bir sorun vardı.Aracımın bu sorunu yetkili servis tarafından bilinmesine rağmen sorun giderilmedi.Ve servis "elimizde parça yok, gelince servise çağıracağız" yada "sipariş verdik sıra size gelince çağıracağız" şeklinde oyaladı.Bende garanti süresinin dolmasına az bir süre kaldığından ve garanti süresi dolmadan bu arızanın giderileceğine inanmadığımdan aracı aldığım bayii ayıplı mal satmaktan dava ettim ve talep olarakta aracımın yenisiyle değiştirilmesini istedim.Delil olarakta arızanın tesbit edildiği iki yetkili servis belgesi ve aracın garanti belgesini sundum.Yanlız ben bu geçen süre içerisinde aracımla hafif bir kaza yaptım ve bazı yerlerdeki çiziklerden dolayı aracımı boyattım kaskodan.Bugün ilk duruşma gerçekleşti.Davalı taraf ise davanın reddini isteyerek kendilerince bazı açıklmalarda bulunmuştu.Bunlar şöyleydi:
    1)Firma dava konusu aracı tam ve eksiksiz teslim etmiştir.
    2)Araçta herhangi bir ayıp bulunmamaktadır.
    3)Araçtaki arızalar azami tamir süresinde giderilmiştir.(Bu başlık altında yazılan bir tamir ise uydurmadır.)
    4)Müvekkil şirket bayi olup davanın General Motors Türkiye Ltd. Şti'ne ihbarı gerekmektedir.
    5)Davacının bedel iadesi talep hakkı bulunmamaktadır.(Bu başlık altında aracın bir yılda iki kez kaza yapmış ,servis tarfından tamir edilmiş olduğu ve böyle biraracın yenisiyle değiştirilmesini istemeinin iyiniyet ve dürütlük kurallarına aykırı olduğu belirtilmiş)
    Bugünki dava yaklaşık iki ay sonraya atılarak noktalandı.
    Şimdi benim sorularım:
    1)Bugünki duruşmada aracımın ruhsatını 10 içerinde mahkemeye sunmam istendi.Ruhsat fotokopisi yeterli olurmu?Ruhsatın aslını vermem gerekirse nasıl aracımı kullıcam?
    2)Bu davayı kazanabilmek için neler yapmalıyım yada kazanma şansim var mı?
    3)Davanın gidişatı nasıl gelişir?
    4)Aracım kazalı olduğu çin ayıplıda olsa yenilenmesini istemek hakkaniyet değil midir?Çünkü aldığımda zaten kusur vardı.
    5)Davayla ilgili olarak ne önerirsiniz?
    (Soruma avukat arkadaşlar cevap verirse sevinirim)

Hukuki NET Güncel Haber

Ayıplı Araba konulu yargıtay kararı ara
    Ayıplı Araba konulu hukuk haber

2. # Nedir?
    Tavsiye Soru Cevap
    Nerede
    Avukat Dünyası
    İletiler
    Ne kadar?

Nerede
    Antalya, Merkez, Turkey.
    İletiler
    1.019
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

1. Ruhsatın, Noter onaylı bir örneğini Mahkeme'ye sunabilirsiniz.

2. Bir avukattan profesyonel yardım almanız, ilk yapmanız gereken olmalıdır.

3. Deliller toplanır, araç bilirkişilere incelettirilir ve ayıbın, ilk alındığında var olup olmadığı hususu araştırılır. Ayıbın baştan beri var olması halinde, hakkaniyete uygun bir tazminat almanıza veya aracı (kullanım ve kazadan dolayı) düşen değerini ödemeniz yoluyla yeni bir araç verilmesine karar verilebilir.

4. Bu hakkaniyetli olmasa gerek. Çünkü; ne de olsa kullanımla bir menfaat elde ettiğiniz gibi; kazayla da aracın değeri düşmüş oluyor.

5. Profesyonel avukat yardımı almanızı tekraren öneririm.

Nerede
    istanbul, Turkey.
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Öncelikle cevap verme nezaketinde bulunduğunuz için teşekkürler.Benim bir kaç sorum daha var:
    1)Davanın neticelenmesi ne kadar zaman alır?
    2)Açıkçası benim bugüne kadar makeme yada avukatlarla hiç işim olmadı.Bu yüzden prosedür nedir bilimioyrum kusura bakmayın.Ücretlendirme nasıl yapılır?Avukatlar kaybettikleri davaların ücretlerini alır mı?
    3)Davadan vazgeçme hakkım var mı?Vazgeçersem bu aşamada ödeyeceğim bir ceza var mı?
    4)Bir avukat gözüyle bu davaya nasıl bakıyorsunuz?Kazanma şansım % kaç?

1. Ruhsatın, Noter onaylı bir örneğini Mahkeme'ye sunabilirsiniz.

2. Bir avukattan profesyonel yardım almanız, ilk yapmanız gereken olmalıdır.

3. Deliller toplanır, araç bilirkişilere incelettirilir ve ayıbın, ilk alındığında var olup olmadığı hususu araştırılır. Ayıbın baştan beri var olması halinde, hakkaniyete uygun bir tazminat almanıza veya aracı (kullanım ve kazadan dolayı) düşen değerini ödemeniz yoluyla yeni bir araç verilmesine karar verilebilir.

4. Bu hakkaniyetli olmasa gerek. Çünkü; ne de olsa kullanımla bir menfaat elde ettiğiniz gibi; kazayla da aracın değeri düşmüş oluyor.

5. Profesyonel avukat yardımı almanızı tekraren öneririm.

Ekleyen: Av.Mehmet Taylan Karakum*-*06/12/2006*:* 00:12:15

Nerede
    KIRKLARELİ, LÜLEBURGAZ, Turkey.
    İletiler
    73
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Sorularınız Sayın Meslektaşım Karakum Tarafından cevaplanmıştır.

1- Davanın neticesi davanın görüldüğü mahkemenin iş yüküne bağlı olarak değişkenlik gösterir net bir zaman söylemek imkansızdır.

2- Davadan fergat etme hakkınız vardır. Yargılama giderleri le karşı taraf vekalet ücreti gibi mahkemenin takdir edeceği gider ve karşı tarafın talep leri varsa onları ödemekle karşı karşıya kalırsınız.

3- Avukatlar genelde bağlı bulundukları baroların ve resmi ücret tarifelerine göre çalışırlar ve profesyonel yardım almak için başvuracağınız avukat sizi bu konuda bilgilendirecektir.

4- Afaki olarak kazanma şansınızın ne olduğunu söylemek zordur. Bu tip sorunların tarafımıza yöneltilmesi gereksiz ve yersizdir.

Nerede
    Turkey.
    İletiler
    19
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

öncelikle ben avukat değilim ama ayıplı hizmete uğradığını ve ayıplı bir araç kullanmaya mahkum(bu tabir belki yanlış olabilir)edilip kendi uğraşıyla haklılığını ispatlamış bir tüketici olarak
    ihsallah diyerek sipariş verdik dediklerinde sipariş formunun bir kopyesini almışsınızdır diyeceğim.bu yoksa servis belgeniz.sorununuzu iletmek amacıyla gittiğinizde var olmasını diliyorum.bunlar onemli.onarıldı diyorlar eğer böyle diyebiliyorlarsa sizin giriş işleminizin yapılmış ve iş bitiminde müşteri kopu size verme becburiyetleri var servislerin işleme kuralı bu imza atıp aracınızı teslim alırsınız.kaza yapma konusuna gelince hasarın buyukluğu ne olursa olsun onarımı resmi serviste yaptırmakla garantinin devamını sağlamış olmuyormuyuz.bence oluyoruz çünkü servislerde bunu böyle dile getiriyorlar ve bu nedenle bir sanayide yaptırma bedelinin neredeyse 2-3 katı ücretler çıkarıyorlar.zaten başka bir yerde yaptırsaydınız garantiden aracınız garantiden çıkacaktı.doğrumu.bence bunları dile getirmeli hatta kayıtlara girmesi için savunmanızı yazılı ve sözlü olarak yapmalısınız.çünkü hakim her anlattığınızı katda aldırmıyor(yargıtaya temyize gittiğinde )sadece dosya üstünden inceleme yapılıyor bu yazılı belgeler o zaman etkili olacak bence.tüketici derneklerininde size yardımcı olacağını düşünüyorum.tabii profosyenel destek her zaman en iyisidir bana niçin avukat tutmadınız derseniz toplamda 23 servis belgesi ve ayrıca tük.yas.değiştirme yükümlülüğü mad.servis tamir edemediğine rair rapor tutması ve merkezlerine ilettik diye yazması ve merkezlerinin 2 farklı arızadada geri dönüş yapmamasın belgeleri .yıl içinde aynı arıza 2 farklı arıxzalar 4 ten değil benimki 14 ve hepsinin belgesi mevcuttu.
    buna rağmen yargıtay haklılığımı onamazsa sadece ve sadece şaşarım ve tabiki haklarımı aramaya devam ederim buna inanın.saygılarımla
    KM olarakta size not yolladım şimdiden başarılar dilerim.

Nerede
    istanbul, Turkey.
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Avukat olma size bu kadar ukala olma hakkını vermese gerek!!!!(4. madde için)
    Sorularınız Sayın Meslektaşım Karakum Tarafından cevaplanmıştır.

1- Davanın neticesi davanın görüldüğü mahkemenin iş yüküne bağlı olarak değişkenlik gösterir net bir zaman söylemek imkansızdır.

2- Davadan fergat etme hakkınız vardır. Yargılama giderleri le karşı taraf vekalet ücreti gibi mahkemenin takdir edeceği gider ve karşı tarafın talep leri varsa onları ödemekle karşı karşıya kalırsınız.

3- Avukatlar genelde bağlı bulundukları baroların ve resmi ücret tarifelerine göre çalışırlar ve profesyonel yardım almak için başvuracağınız avukat sizi bu konuda bilgilendirecektir.

4- Afaki olarak kazanma şansınızın ne olduğunu söylemek zordur. Bu tip sorunların tarafımıza yöneltilmesi gereksiz ve yersizdir.

Ekleyen: Av.Pınar Dündar*-*06/12/2006*:* 22:48:23

Nerede
    İstanbul, Türkiye.
    İletiler
    3.492
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Ukala olan kim burada?
    Sorunlarınız cevaplayan ve ilk 3 soruyu ceveplayan ve bu cevaplarını kabullendiğiniz meslektaşımız mı? Yoksa başkası mı?

Ayrıca yasal sorununuzdan ötürü sıkıntılı olmanızı anladığımız için ben size; son iletinizin içerik olarak son derece ukalaca olduğunu soylemeyeceğim. Sizi anlıyoruz.

Nerede
    KIRKLARELİ, LÜLEBURGAZ, Turkey.
    İletiler
    73
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Size verilen cevaplar yeterli ve yetkindir. Sizi, size vaktini ayırıp cevap verme zahmetinde bulunan bir şahıs için kullandığınız hitapları bir daha gözden geçirmeye davet ediyorum. Bizim işimiz tarafların kazanma şansınızn % olasılığını tahmin edip yorum yapmak değil bizzat hukuki bilgi aktarmaktır. Kişisel saldırılarınız için lütfen farklı bir ortam ve platform seçiniz şahsi sıkıntılarınız size sladırı hakkı vermez. Sitemizin kurallarına riayet ediniz.

Nerede
    istanbul, Turkey.
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı

Madem zahmetti sizin için vermeseydiniz!!!Sanki bana lutufta bulundunuz!Sözlerinizden ukalalık olrak eddettiğim -ki öyledir- yersiz sorularınızı bize yöneltmeyin kısmıdır.Ayrıca burda diğer avukatları tenzih ederk konuşuyorum ama sizin kendinize bir üstünlük atfetmenizde sözkonusu.Ayrıcı forumlar kimsenin tekelinde değil.İnsanlar bir rahatsizlıkları varsa anlatabilmeli uygun bir dille.
    Size verilen cevaplar yeterli ve yetkindir. Sizi, size vaktini ayırıp cevap verme zahmetinde bulunan bir şahıs için kullandığınız hitapları bir daha gözden geçirmeye davet ediyorum. Bizim işimiz tarafların kazanma şansınızn % olasılığını tahmin edip yorum yapmak değil bizzat hukuki bilgi aktarmaktır. Kişisel saldırılarınız için lütfen farklı bir ortam ve platform seçiniz şahsi sıkıntılarınız size sladırı hakkı vermez. Sitemizin kurallarına riayet ediniz.

Ekleyen: Av.Pınar Dündar*-*07/12/2006*:* 21:58:16

Nerede
    İstanbul
    İletiler
    4
    Dilekçeler Sözleşmeler
    0
    Dosya Yükleme
    0

Tanımlı Re: Ayıplı Araba

Alıntı zulfiyekale rumuzlu üyeden alıntı İletiyi Göster
    Madem zahmetti sizin için vermeseydiniz!!!Sanki bana lutufta bulundunuz!Sözlerinizden ukalalık olrak eddettiğim -ki öyledir- yersiz sorularınızı bize yöneltmeyin kısmıdır.Ayrıca burda diğer avukatları tenzih ederk konuşuyorum ama sizin kendinize bir üstünlük atfetmenizde sözkonusu.Ayrıcı forumlar kimsenin tekelinde değil.İnsanlar bir rahatsizlıkları varsa anlatabilmeli uygun bir dille.
    Hukukçular üstündür, üstün oldukları için onlarda bilgi istenir.Ancak ben hatayı burada 1-2-3-4-5 şeklinde sorular soran kişilere cevap eren meslektaşlarımda buluyorum. Bu tür hukuki bilgi talepleri avukatla şahsen yapılmalıdır. Yoksa insanlara kısmende olsa iyiniyetle yardım etmeye çalışan meslektaşlarım seviyesiz ve hiç hak etmediği bir şekilde bu sokak ağzı ile münakaşa ortamına girmiş olur. Tüm meslektaşlarıma saygılarımla...

Av.Yusuf Ayık
    www.yusufayik.av.tr

+ Konuyu Yanıtla
1 / 2 Sayfa 12 SonSon

Bu sayfada bulunan kavramlar: