merhaba,
öncelikle yapacagınız yotumlar için şimdide teşekkür ediyorum...

babamlar 4 erkek ve 1 kız olmak üzere 5 kardeşler.Dedem çok uzun yıllar önce vefat etmişti.Babaannem 2002 yılının agustos ayında vefat etti.Bu sıarada babaannem, en büyük amcamın yanında kaldığı için bütün arazileri ve tarlaların her türlü gelirini onlar almaktaydı.Babaannemin vefatından sonra harcamaları (duası, cenaze masrafları, mezar....) ben yapıyım dedi ve biz onun arazileri bu masrafları karşılaması için ekmesine izin verdik.Daha sonra babamlar kendi aralarında arazileri bölüştüler. Ancak herkes tek parça almasına ragmen, bize düşen arazinin bir kısmını halama verecektik.Böylece halam hakkına düşen miktarı 2 parca olarak almış bulunacaktı. Çünkü diğer amcalarım ve biz tek parça istiyoduk. En büyük amcam siz buralara gelemezsiniz diye bütün ekme işlerini ben yapıyım, cıkanı bölüşelim dedi.Ancak yıllar gecmesine ve devletin destekleme adı altında yardım vermesine ragmen hakkımıza düşen paralar gelmiyodu.Bizde bunun üzerine mirasımızı satılığa cıkardık, oldukça iyi bir fiyata satmak için bir müşteri ile anlaştık.Fakat daha tapular babaannemin üzerinde oldugu için, bütün kardeşler toplanıp tapuları paylaşacaklardı.Ama en büyük amcam ogün ben imza vermem, arazi sattırmam, tapuya gitmiyorum diye inat etti, hatta bizim araziyi alacak müşteriye satmıyorum dedi.Bide bunun üstüne halam bu arazinin yarısı benim, paranın yarısını bana verceksiniz dedi.Bizde iyi niyetimizden bazı şeyleri kaybettiğimizi anladık.Çünkü paylaşınca bunu kagıda dökmedik,destekleme parası almadık,ekilen üründen paramızı almadık, ama arazi iyi paraya gidince hepsi hak talep etti.Babamda hakkımı alamıyorum diye 3-4 ay önce mahkemeye verdi, mahkemeye 2 amcam gelmedi, 15 gün önce mahkeme sonuçlandı ve arazilerin satışına karar verildi.Amcalarım hemen duyunca bizi aradılar, paylaşalım dediler.Oysa onlar istediği araziyi almış buluındular, bizimde halamla 2 parca araziye ortak tapu almamızı istediler.Belki ilerde bu seferde halam ve caocukları yüzünden arazimizi satamıyacaktık, bide onların istediği şekilde bölmemizi istiyolar.Bu zamana kadar bu araziler bize bi gelir getirmedi, bizde hepsinin satılmasını istiyoruz.Çünkü herseyimize karışıyolar, bizde kırmak istemiyoruz.Ama olay paraya dönünce nefisleri agır basıyo.
biz mahkmeye her türlü harcı yatırdık, masraf ettik, ama yinede onların dediği şeyin olmasını istemiyoruz.
Bu durumda araziler satılırsa biz kendimizde satın alabiliriz demi?
alıcı çıkmazsa bu durum uzar gider mi?
zarar edebilirmiyiz?
birde en büyük amcamın arazileri kendi ve baskaları üzerine icar ettirip 2002 yılından beri aldıgı destekleme paralarını geriye dönük alabilirmiyiz?
şuan için soracaklarım bu kadar,
ilginiz için teşekkür ediyorum