Merhabalar benim size ileteceğim konu biraz değişik ama
15 haziranda 2006 tarihinde ev satın aldık.Satın aldığımız evde kiracı var ben kendim de kirada oturuyorum,başka adıma kayıtlı gayrimenkulüm yok. Daireyi ihtiyaçtan satın aldım.19 haziranda kiracıya tahliye ietmesi çin ihtar çektim ,ancak kiracıda 28 haziranda ihtara cevap vermiş daireyi boşaltmam benim hukuki oturma sürem var diye ,bende şu an kirada oturuyorum.Benim oturduğum dairenin kirası ile satın aldığım dairenin kirası ikiside aynı semtte olmasına rağmen ben 2 kat daha fazla kira ödüyorum.Ayrıca kiracı kasım kirasını da 15 kasımda banka hesabıma yatırmadı ve kira ödemediği için ve 28 aralıkda kanuni oturma süresinin dolacağını ve daireyi tahliye için tekrar 24 kasımda 2 nci ihtar çektim.sorum şu olacaktı;
1. Kiracı evimi 28 aralıkda tahliye etmezse hukuki işlemi (tahliye davasını) nasıl başlatabilirim.Hukuki süreç tahmini ne kadar sürer.
2.kasım kirasını ödemez ise icraya verbilirmiyim.
3.Kiracı bana haber vermeden ve anahtarı teslim etmeden daireden giderse ne gibi haklarım var.
Lütfen bu konularda bana lütfen acil olarak aydınlatıcı bilgi verebilirmisiniz.Çünkü fazla zamanım kalmadı .
ilginize ve cevaplarınıza şimdiden teşekkür ederim. 5 aydır kendi evim olduğu halde ev satın aldığım halde ekstrakira ödüyorum insanın zoruna gidiyor.