Selamlar,

Senet mukabilinde aldigim esyanin 12 taksidinden 10'unu ödedim. Fakat sozlesme esnasinda bana satici tarafindan akde konu malın bir aparatinin daha verilecegi beyan edildi, fakat sozlesme standart sozlesme oldugundan, o esnada saticiya da guvendigimden, sozlesmeye boyle bir sart gecmedi. 10 ay boyunca israrlarima ragmen aparat getirilmedi, o esnada taşınma sebebiyle adres değişikliği de olduğundan, tahsile gelindiğinde 1 ay içinde belli olacak adresime gelinmesini, adresi ogrenecekleri telefon numarasını da söyleyerek aparatın da buraya getirilmesini salık verdim. Aparat olmazsa ödeme yapmayacağımı da ekledim. Odeme yapmayacagima ikna olmuş olsalar gerek, ne telefonla ne de başka bir şekilde iletişime geçmediler.Ta ki aylar sonra birden kapıma, 200 YTL'lik borcumun masraflarla 400 YTL olduğunu gösteren icra takibi tebliği gelinceye dek. -ki adresi de tahsile gelmeleri için kuruma ben bldirmiştim-

Şimdi meblağı çok da yüksek olmayan iki senet için itiraz dilekçesi versem, dilekçe sebebiyle oluşacak mahkeme masrafları, karşı tarafın itirazın iptali için açacağı davada % 40 tazminat ve yeni vekalet ücretlerini de ödeme riskine girmiş olur muyum? Yani astarı yüzünden pahalı mı olacak?

Dahası yapacağım itiraz imzaya, borca vs. dayanmak zorunda mıdır? Yukarıda yazdıklarım çerçevesinde sözleşme esnasında dürüslük ilkesine uyulmadığına dair şahitlere ve buna karşın iyi niyetimi gösteren ödenmiş senetlere dayandırılan bir itiraz geçerli olur mu?

Esasında hiç bir gerginliğe girmeyeyim diyorum ama bu adamların ahlaksız tutumları kanıma dokunuyor.

Teşekkürler..