merhaba ben yeliz, bundan 6 ay önce şiddetli geçimsizlik ve ailevi nedenlerden dolayı eşimle ayrılık kararı aldık ve ben evden ayrıldım şuan ailemle yaşamaktayım.boşanmak üzere 5 ay önce mahkemeye başvurdum ve anlaşmalı boşanma davası açtım eşim boşanacağını ve hiçbir zorluk çıkarmayacağını belirtmişti fakat mahkeme günü geldi boşanmayacağını söyledi ve mahkeme ileri bir tarihe ertelendi.2.mahkemedede aynı şekilde boşamadı ve 3.mahkemede eşim boşanacağını belirtti fakat ben dilekçemde nafaka tazminat istemediğimi belirtmiştim fakat şimdi çeyizlerimi kendi aldıklarım olan eşyalarımı almak istediğimi söyledim fakat eşim hiçbir eşyamı alamayacağımı söyledi hakim eşimi ikna ederek eşyalarımı almama razı oldu alabilirsin dedi ve hakimin sunduğu kararı imzaladı ve boşanacağını söyledi.hakimde davayı 28.11.2006 tarihine erteledi eşyalarımı alabilmem için bir gün verdi o gün geldi ve ben eşyalarımı almak üzere eve gittim fakat eşim evde yoktu kilit değiştirilmişti eve giremedim eşime ulaşamadım telefonlarıma çıkmadı fakat mahkemede eşyalarımı vereceğini belirttmişti ama vermedi bu konuyla ilgili ne yapmam gerekiyor yarın mahkemem var ben eşyalarım yerine nafaka yada bi ücret talep edebiliyormuyum yada eşyalarımı başka yolla nasıl alabilirim....