Merhaba ben Sinan Aydın
Bir web sitesi sahibiyim, lamer'lerden ve hacker'lardan çok çekiyorum geçenlerde siteme yine bir lamer index attı.
Konuyu şöyle özetliyim web sitemizdeki eski bir opertatör sitemizdeki disiplinsiz davranışlarından dolayı uzaklaştırılmıştı ve bu olaydan sonra devamlı hacker'larla veya lamer'larla iş birliği yaparak sitemize saldırı düzenliyor veya düzenletiyor.
Türkiye Mahkemesine göre İnternet'de Hacker ve Lamer'lerinin bir cezası varmıdır ve eğer var ise cezası ne olur?
Şunuda özellikle belirtmek istiyorum Hacker'ların bana toplam zararı ortalama olarak 2.000$ 'dır bunun yanı sıra kullanıcılara verdiğimiz rahatsızlıkda cabası..
Geçmiş konuları da incelerseniz, bir bilişim sistemine girmenin ve verileri değiştirmenin cezası olduğunu görebilirsiniz. Maddi zararınız varsa bunun karşılanmasını talep edebilirsiniz.
Hımm Tamam şimdi konuyu arıyacağım Çok Teşekkü ederim Emrah Yavuzcan
Ayrıca Siteye Ddos saldırısı yapanlar yani bazı programlarla siteye yoğun giriş yaparak sitenin kapalı kalmasını sağlayan lamer'lerin cezası varmı Türk Mahkemesine göre??
Site Kapalı kaldığı sürece sonuçta ben zararda olmuş oluyorum.
Sayın Sinan Aydın ;
Bilişim suçları ile ilgili yeni düzenlemeler yapılmakta ayrı kanun olarak daha ağır şartların getirileceği öngörülmektedir. Bu konuda çalışmaların sürdürüldüğünü biliyorum.
Durumunuza uygun olarak halihazırdaki TCK da da düzenleme mevcuttur... Özetle bakarsak....
Bilişim sistemine girme, sistemi engelleme,bozma, verileri yok etme veya değiştirme, tüzel kişiler hakkında güvenlik tedbiri uygulanması, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması kapsamındaki suçları tanımlayan kanun maddeleri TCK'nın 243 -246.maddelerinde yer alıyor.
Bilişim sistemine girme
MADDE 243. - (1) Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren veya orada kalmaya devam eden kimseye iki yıla kadar hapis veya adli para cezası verilir.
(2) Yukarıdaki fıkrada tanımlanan fiillerin bedeli karşılığı yararlanılabilen sistemler hakkında işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranına kadar indirilir.
(3) Bu fiil nedeniyle sistemin içerdiği veriler yok olur veya değişirse, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme
MADDE 244. - (1) Bir bilişim sisteminin işleyişini engelleyen, bozan, sisteme hukuka aykırı olarak veri yerleştiren, var olan verileri başka bir yere gönderen, erişilmez kılan, değiştiren, yok eden kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Bu fiillerin bir banka veya kredi kurumuna ya da bir kamu kurum veya kuruluşuna ait bilişim sistemi üzerinde işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.
(3) Yukarıdaki fıkralarda tanımlanan fiillerin işlenmesi suretiyle kişinin kendisinin veya başkasının yararına haksız bir çıkar sağlamasının başka bir suç oluşturmaması hâlinde, iki yıldan altı yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezasına hükmolunur.
bilişim suçu kavramı ve yaptırımları ülkemizde tam olarak oturmadı.
kredi karı suçları dışında elle tutulur pek bir gelişmede yok.
ip vs. yolundan sonuca gitmek zarar verdigini ispatlamak tr de zor.
mesela turkiyede internet cafelerde yurtdısındaki gibi bir duzenleme olmadıgı için ve zarar vermek için genelde internet cafeler kullanıldığı için, eger internet cafeden bu işlemler yapılmışsa sonuca ulaşmanız imkansız.
Ayrıca; Sitene göz attım. Lisans haklarını hiçe sayıp, opensource yazılmış GNU / GPL ile lisanslanmış bir scpritin Copyright haklarını ve yapımcısını kendinmiş gibi göstererek HIRSIZLIK yapan sen değil misin?
Sayın nukeshore Bir bilgisayar mühendisi öğrencisi olarak yazılımın ve emeğin değerinin farkındayım ayrıca saygılı olduğum için ben ücretsi dağıtılan o scripti satın aldım.(dolayısıylada ben hırsız değilim) Bu arada bizim scriptimiz GNU / GPL değildir.
Web siteme halen arada bir ddos saldırısı yapılıyor ve malesef öğrenci olduğum için ne zamanım yeterli, ne yeterli bütçem var, nede yeterli bilgiye sahip tanıdıklarım var.
Zaman ayırıp bana cevap verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim.
Tekrarlar yerine, gerekli ve yeterli cevaplar verilmelidir. Eski forumları okuduysanız, sorunuzun cevabını onlarca kez verildiğini görecektiniz.
Ayrıca internet cafe'lerin hacking olaylarında kullanılması bir realitedir fakat hacking olaylarını karıştıranlar mevcuttur. Sisteme istem dışı giriş yapılması 3 ana başlıkta toplanır; bu kişiler
1-Hacker: Hacker'lar üstadlardır. Bildiklerini başkalarıyla paylaşır ve esas amaçları diğer insanların da bu bilgilerden yararlanmasıdır.
2-Cracker: Sistemlere izinsiz giriş yapar ve bilgileri yine belli bir amaç için değiştiren kişilerdir.
3-Wandallar: Esas amaçları yalnızca zarar vermek ve kendilerini tatmin etmek isteyen kişilerdir.
Bu ayrım sonucunda, hacker veya "lamer" tabir edilen kişiler için direkt bir ceza uygulama alanı bulmaz. Bu kişilerin yaptıklarına bakmak gerekir. Ceza hukuku açısından bakıldığında suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmuş olması aranır. Konu, "hackerlık yapan cezalandırılır" şeklinde basit bir tanımlama ile geçiştirilemez.
Sayın Emrah Yavuzcan Teşekkür ederim geçmiş forumları ve topic'leri inceledim genel olarak çıkan sonuç bilgili bir kişiye, ıspat ve gerekli bir bütçeye ihtiyaç var dolayısıylada zamana ihtiyaç var şimdi ben öğrenci olarak bununla uğraşmam çok zor.
Hacker'in telefon numarasına kadar bildiğim halde
Hacker Türleri:
whitehat:
bunlar iyi niyetli hackerlerdir kesinlikle sistemlere zarar vermezler bunların amacı sadece bilgiye erişimdir.bunlar bir sitem açığı yakaladıkları zaman o sistemin sahibini uyarırlar açığı kapatmaları için,bunun gibi kişilerde sitemde açık olduğunda bana bilgi veriyor tabiki bu gibi kişilerden yana çok memnunum.
blackhat:
sadece sistemlere zarar vermeyi amaçlayan ve illegal olan her şeyi yapan kişilerdir korkulması gereken hacker türleri bunlardır
hacktivist:
toplumsal bir sorunu dile getirmek için web sitesi hackleyip indexlerde sorunlarını belirten yada başka şekillerde toplum için zararlı görükleri insanların sistemlerine zarar veren protestocu tiplerdir bunlar
grehat:
bunlar yasallık sınırında dolşaşan fakat arasırada olsa sınır dışına çıkan hackerlerdir.
cracker:
çok iyi programlama bilgisine sahip olan programlardaki kopyalama kilirlerini kıran kişilerdir bunların bazıları ağ güvenliği hakkında bilgiye sahip değildirler yani hackerlik yapamazlar sadece programları kırar ve kullanırlar fakat bazılarıda çok iyi programlama bilen ve blackhat statüsüne sahip olan insanlardır.
pheraker:
bunlar telefon hatları ile uğraşan bedava görüşme yapabilmek için yöntem arayan kişilerdir.
merhabalar ben 23 yaşındayım sevdiğim kızı ailesi oluruyla vermediler istedik ama olumsuz oldu şimdi kaçırma kararı aldım kızda 22 yaşında reşit ama...
Benim kızkardeşim x adında biriyle tanışıyor arkadaşlık yapıyor.
nihayetinde istemeye geldi ve kişi, kendi hakkında bilgi vermekten kaçındı ve bizde...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku