İFP liler atama tarihi ile mi, tebellüğ tarihi ile mi ?
Özelleştirmeden dolayı İFP oldum .Ayrıldığım kurumumun Maaş nakil ilmuhaberinden maaş alırken tebellüğ tarihi ile değil atama tarihi ile maaş alacaksınız diye ZKÜ Bütce daire Başkanının özel çabaları sonucu maaşımızda düşüş oldu.
Şuan maaş nakıl ılmuhaberine bağlı kalınmaksızın maaş almaktayım ,birde kişi borcu olarak kesinti yapılmaya başlanıldı
Atama tarihi ilemi Tebellüğ tarihi ilemi maaş almam gerekiyor lütfen ilgilenirseniz konu ile görüşleriniz.
Zonguldak Bölge idare Mahkemesine müracaat etmek istiyorum Dilekçe örnegi gönderirmisiniz Teşekürler Mağdur İFP li
Öncelikle sorunuzun açık olmadığını belirtmeliyim. Sayın Bayındır'ın dediği gibi sanırım bize bulmaca çözdürmeye niyetlisiniz. Özelleştirme ile alakalı mevzuatta özel bir hüküm yok ise maaşı tebellüğ tarihinden itibaren almaya başlarsınız
Sayın Özcan Özdal...
Bende sizin gibi bir İFP mağduruyum aynı porblem bende de var.
Size kısaca olması gerekeni anlatayım.
4046 ve 4603 sayılı kanununlar atama tarihi itibariyle yani devlet personel başkanlığının atamanızı üniversiteye teklif ettiği ve üniversitenin atamanızı kabul ettiği tarih, itibari ile maaşınız donar. Ayrıca bu kanunların ilgili maddelerinde "ilgilinin bankadan ayrılıy yeni kurumunda göreve başlayıncaya kadar bütün mali ve sosyal hakkları bankalarca karşılanmaya devam edilir" ibareside mevcuttur. Hem bu maddeye göre hemde hukukun temel ilkelerine göre atma tarihi itibariyle bankadan ilişiğimiz kesilmekle beraber atama emrini tebellüğ ve yeni kurumumuzda göreve başlamamız bir bütün halinde değerlendirilir şayet yeni kurumunda 01.10.2002 tarihinden sonra göreve başlamışsanız zamdan faydalanmanız gerekir. Trabzon idare ve bölge idare ve ayrıca bursa idare mahkemelerinin bu yönde kararları mevcuttur.
Maaşınızdan kişi borçlarına alınan paranın kesilmesi ile ilgili olarakta maliye bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün Kişi Borçları konulu 16 sıra nolu Genel Tebliğinin (Resmi Gazete 14.01.2003-24993, Ek ve Değişik 28.04.2003 tarihli ve 2509 sayılı Resmi Gazete, Değişik 10.11.2003 tarihli ve 25285 sayılı Resmi Gazete) I- KİŞİ BORÇLARININ TAKİBİ, TAHSİLİ VE TERKİNİNE İLİŞKİN İŞLEMLER başlığı altında; Danıştay İçtihatları Birleştirme Kurulunun, 14.06.1974 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak 22.12.1973 tarihli ve E.No. 1968/8, K.No. 1973/14 sayılı Kararında “hatalı ödemenin geri alınmasının, hatalı ödemenin yapıldığı tarihten başlamak üzere 60 gün içinde mümkün olduğunu belirtmiştir.” Ankara 10. İdare Mahkemesinin E.2000/440, K.2000/954 sayılı kararında da idarenin zarar tazmini için dava açması gerektiğini ve maaşımızdan iznimiz veya mahkeme kararı olmadan kesinti yapamayacağı sonucuna varmıştır.
Kütahya Asliye 2. Hukuk Mahkemesinin E.2004/39, K.2004/121, E.2004/40, K.2004/122, E.2004/41, K.2004/123 sayılı kararlarında;
İdari işlemin gerçekleşmesinde memurun herhangi bir katkısı olmadığına göre memurun gerçek dışı beyanı veya hilesinden de bahsetmek mümkün bulunmamaktadır. ......İşlemin kurumun hatasından dolayı yanlış yapılarak memura fazla ödeme yapıldığından Yargıtay İçtihadı Birleştirme Kurulunun 22.12.1973 tarih, 73/14 numaralı kararına göre de idare bu işlemi geriye doğru almak için idari dava açma süresi olan 60 günlük süreyi geçirdiğinden, fazla ödemenin geri alınmasının mümkün bulunulmadığı sonucuna varmıştır.
Kısaca rızamız alanmadan veya mahkeme kararı olmaksızın maaşımızdan kesenti yapılamaz. Benimde davam idare mahkemesinde devam etmektedir.
Ayrıtılar www.memurlar.net forum bölümündeki İFP katagorisinde buluşmak dileğiyle.....
Merhabalar,
Ben 1.5 maaşım ödenmediği için iş yerime 09/08/2016 09:06 tarihin de noterden iş yerime 10/08/2016 tarihinden itibaren tek taraflı haklı...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
eşlerde cocuk yoksa miras durumu...
13-05-2025, 13:01:29 in Miras Hukuku