Merhaba,Ben 6 senedir özel bir şirket çalışmaktaydım.Fakat yeni şirkete devir olacağımız söylenerek bana bir iş sözleşmesi getirdiler (tüm haklarımdan feragat ettiğime dair gibi ağır maddeler bulunan) ve imzalamamı istediler.Kabul etmediğim için beni 1 ay sonra tazminatımıda ödemeden işten çıkardılar.İşten çıktıktan sonra son üç maaşımın ve primlerimin başka bir şirket tarafından ödendiğini ve bu şirkete devredildiğini öğendim.Bu iki şirketinde sahiblerinin aynı kişi olduğunu sanıyorduk fakat soyadları farklı olan akrabalara ait şirketlermiş.3 aydır yeni şirkette çalışıyor gösterdikleri için kanunen almam gereken isşizlik sigortamı bile alamadım.Kıdem tazminatı ve diğer haklarımın hiç birini de ödemediler.

Benim öğrenmek istediğim dava açtığımda kazanacağımı biliyorum fakat bana olan borçların tahsilatını nasıl yapacağım.Çünkü 2 şirket de ayrı ayrı akrabaları adına kayıtlı. Müşterileri tarafından da kazanılmış davaları bulunduğu için tazminat ödememek için şirketleri hep başka yerlere taşıyor ve kaçıyorlar.Davamı kazandığım takdirde hakkımı yine ödemezlerse kişisel mallarına haciz koydurabilirmiyim?.Çünkü şirketlerinde haciz koydurabilecek bir şey bulabilceğimizi sanmıyoruz.Ya da mahkeme devam ederken şirket arabalarına tedbir koyulabilirmi? Ayrıca 1.şirket A.Ş. diğer şirket ise LTD.
Yoksa davamı kazansam bile şirketlerinde haciz edecek bir şey bulunamazsa yine mağdur olan ben mi olacağım.
Davayı kazandığım taktirde borç tahsili için hangi yolu izlemem gerekli?
Lütfen bu konuyla ilgili bilgi verirseniz bana bir yol gösterirseniz çok sevinirim.Şimdiden herkese teşekkür ederim