Merhabalar,
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir lisede öğretmen olarak görev yapmaktayım. Kamuoyunda çok tartışılan ve halen ne işe yarayacağı belirsiz olan Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavına girdim. 84,472 puan aldım. Sınavdan sonra Uzman Öğretmen olmak için gerekli başvuruyu da gerekli belgeleri de ekleyerek yaptım. Ancak 10 gün kadar önce İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sitesinde başvurumu takip ederken uzun süredir "Onay bekliyor" yazmasını tuhaf bularak telefonla İl MilliEğitim Müdürlüğü arayıp neden hala sonuçlanmadığını sordum. telefona cevap veren şef başvuruların değerlendirildiğini ve Milli Eğitim Bakanlığına listenin gönderildiğini, "onay bekliyor" yazısının başvurumun reddeildiği anlamına geldiğini söyledi. Sebebini sorduğumda ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından girilmesi gereken sicil notu ortalamamın girlimediğini, bu durumu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirdiklerini fakat yine de girilmemesi üzerine başvurumun geçersiz sayılarak bakanlığa gönderilen listede yer alamadığımı söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü arayıp sorumlu Şube Müdürüyle görüştüğümde ise "O günlerde çok yoğun olduğu için gözden kaçmış olabileceğini" söyledi. Ben dilekçe yazarak durumu öğrenmek istediğimi söylediğimde ise, bu durumda sorumlu memurların cezalandırlacağını ancak benim durumumda bir değişiklik olmayacağını söyledi.
Durumu açıklayan ve neden sicil notumun girilmediğini soran dilekçeyi okul müdürlüğü aracılığıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yazdım. bir haftadır henüz bir cevap gelmedi. Ancak gelse bile durumumda bir değişiklik olmayacağını ve hakkımın iade edilmeyeceğini düşünmekteyim.

Bu durumun düzeltilmesi için yapmam gereken nedir?
Cevaplarınız ve bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Yönetim : Forum açmadan önce kuralları okuyunuz ve kurallara riayet ediniz. Daha önce aynı konuda açmış olduğunuz forumdan https://www.hukuki.net/topic.asp?TOPIC_ID=17947 devam ediniz.