Merhabalar;
2003 yılında eşimi kaybettim ve kaybımın üzerinden 1,5 yıl geçtikten sonra 2005 ocak ayında ikinci evliliğimi daha önce iki kez evlenip boşanmış ve ilk evliliğinden 19 yaşında bir kızı ve ikinci evliliğinden 12 yaşında bir oğlu olan dul bir bayan ile yaptım. Zaman içerisinde şu an halen eşim olan bu bayanın ve yanımıza yerleşen akrabalarının dayanılmaz kaprisleri yüzünden kendisine boşanma davası açma kararı aldım. Bu bayanın şu an herhangi bir gelir kaynağı bulunmuyor ve daha önceki eşlerinden de nafaka almıyor. Ben ise emekliyim ve şu an oturduğumuz ve rahmetli eşim ile birlikte edindiğimiz daireye sahibim ve tabi emekli maaşım var. Bu durumda bu bayana ve benden önceki evliliklerinden olan çocuklarına kendisinin talepte bulunması durumunda mahkeme kararı sonucu nafaka ödeme gibi bir yükümlülüğüm doğabilir mi? Veya böyle bir sürecin oluşacağını öngörüp taşınmaz mal varlığımı kızım veya oğlumun üzerine geçirebilir miyim? Acaba bu tür bir boşanma talebinin tarafımca mahkemeye getirilmesi mahkemenin vereceği karar üzerinde benim açımdan olumsuz etki yaratabilirmi?

Bu konuda bana bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla