Merhabalar. Ben 1 yıllık evliyim. Eşimle tanıştıktan üç ay sonra evlendik ve evlilik yıldönümümüzün 1 gün sonrasında ikizlerimiz oldu. Hamilelik tamamen isteğimiz dışında gelişmişti ancak manevi duygulardan dolayı aramızın çok iyi olmamasına rağmen doguma karar verdik. Şu anda yavrularım 44 gunlukler ve ben boşanmak istiyorum. Sorun eşimin gerek bana gerek çocuklarımıza karşı olan ilgisizliği Doğuma 2 ay kala istifaen işini bırakması sonucu 4 aydır işsiz olması ve her gereksinimimizi ailemin karşılaması ve ayrıca evliliğin ilk aylarında hamile kalana dek fiziksel ilgisizliği vs gibi uzayan bir liste.
sorunum şunlar,
öncelikle yavrularım çok küçük velayet ne oluyr_
nafaka talebim yok ancak ev eşyalarımız nasıl paylaşılır?
evlendiğimizden beri sürekli eşimin kredi kartı borçlarını kaptıyoruz ve bir keresinde babaannemden 15000 ytl aldık ve geri verilmedi. ben hamile iken işten ayrıldığımda 8000 ytl lik tazminatımı eşimin ayrılırken aldığı paradan ekleyerek 18000 ytl lik bir araç alındı benim üzerime.
şimdi ayrılınca bu araç kime giser. babaanneme olan borç ve 1 yıl önce bozulup borç kapatılan 8000 ytk degerinde takılarım göz önünde bulundurularak bu aracın ortak mal olsa dahi benim adımda kalması söz konusumu olur?
biraz uzunca oldu ama eşimin vurdumduymazlığı dolayısı ile arabayı çocuklarımın geleceği için bi ön yatırım olarak görüyorum önemli
ev eşyaları olmasa bile olur tıpkı nafaka gibi
ancak velayet müthiş mühim 44 gunluk miniklerim..
tekrar uzun oldu özür dilerim ve şimdiden ilginize teşekkür ederim.