Merhaba,
8 yıl önce evlenmiştim. Özellikle evliliğin son yılları sorunlu geçmişti. Eşim yaklaşık 40 gün önce beni istemediğini söyleyerek, 5 parça eşya alarak annesinin evine kendi isteğiyle gitti. Nafaka ve tazminat istemediğini söylemişti. Fakat annesini aradığımda oraya hiç gitmediğini öğrendim. Bir avukat tuttum ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Savcılık 1 ay önce eve dön ihtarında bulundu. Adres olarak annesinin evini vermiştim. Doğal olarak ihtar boş olarak döndü. Annesini kızlarının yanlarında olmadığını söylemelerine rağmen beni hala aramış ve kızlarını bulup bulmadığımı sormuş değiller. Bu durumda kızlarının yerini bildiklerini fakat bize yalan söyledikleri hususunda şüphe uyandırıyor. Hatta kızları yanlarında bile olabilir. Son aradığımızda bu konuyu açtığımızda ise telefonu yüzümüze kapattılar.
Yapılan ihtarın geri döndüğünü öğrendiğimizde avukat tekrar ihtar çekmek üzere bir adres istedi. Bende adres yok dedim. İsterseniz aynı adrese ihtar çektirin dedim. Bu sefer babasının adınıda kullanarak ihtar çekmek istedi. Herhangi bir sonuç olması için dedi.
Benim merak ettğim konu şu. Bu ihtar kaç kere çekilir ve ben bu durumda ne yapmalıyım. Nafaka veya tazminat vermek istemiyorum. Zaten eşimde istemediğini gayri resmi olarak söylüyor. Çocukları da istemediğini söyledi. Dava açtığımda hakim karşısında sözünde durmayıp nafaka veya tazminat istiyorum demesinden korktuğum için kesin emin olmadan da dava açmak istemiyorum.
Okula yeni başlamış iki oğlum var. Bulunduğum yerdeki okullarından alıp, annemlerin bulunduğu şehirdeki bir okula kaydettirdik çocukları. Onlara şimdi annem bakıyor. Fakat bu da onlar için zor oluyor. Üstelik çocuklar annesiz kaldılar, bari babasız kalmasınlar. Boşanma işlemi kesinleştiğinde annemlerin bulunduğu şehire tayin isteyebiliryorum. Çünkü Devlet Memuruyum.
Biraz uzun oldu, ama yardımlarınızın net olaması için birçok şeyi yazmalıydım.
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.
1. Suç duyurusu metnini özetle yazmaya çalışayım.
Müşteki müvekkilimin eşi ...... ..../10/2006 tarihinde evdeki zati eşyalar ile birlikte bir adet ..... üc adet ..... ve bir ..... yı da alarak, iki çocuğu da müşterekhaneye bırakarak evi terk edip kaçmıştır. Yapmış olduğu araştırmalardan bir sonuç elde edemeyen müvekkilim iki çocukla birlikte perişan olmuştur.
Aile müessesesinin kendisine yüklediği vazifeleri ifadan imtina eden evini, eşini ve çocukları bırakıp müşterekhaneden kaçan şüpheliden şikayetçiyiz. Kendisi müvekkilimi aramadığı gibi, ulaşılacak telefonlara da çıkmamaktadır. Şüphelinin bulunmasını ve hakkında gerekli işlemin yapılmasını .....
Avukatımın Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı duyuru metni böyle.
2. Yine avukatımın söylediğine göre eve dön ihtarı çekilmiş. 1 ay süresi varmış.
3.Çekilen ihtarı kayınpederime değil eşimin adına yapmıştık. Şimdi sonuç yok. Yani ihtar boş döndü. Avukatım ikinci ihtarı Kayınbabamın adına çekmek istiyor. (İsimler uydurma olarak: Ali kızı Ayşe gibi. Kızı Ayşe olmasa bile Ali isminden dolayı babasının alabileceğini söylediler.)
İnşallah cevaplar yeterlidir. Başka sorularıda cevaplayabilirim. Tekrar teşekkür ederim.
İhtarı kayınpederinize göndermenizin hukuki bir yanının bulunmadığını düşünüyorum. Kayınpederinizin ismini görerek yanlışlıkla ihtarı alması da hukuki bir sonuç doğurmaz, nitekim kendisi de, ihtarı aldıktan sonra, ismini yazılı gördüğü için hata ile aldığını, oysa ki ihtarın muhatabı olan kızının kendileri ile yaşamadığına dair bir dilekçe de verebilir.
Peki ben şimdi ne yapmalıyım. Ayrılmak istiyorum. Ama ne isim altında olursa olsun nafaka veya tazminat vermek istemiyorum. Vermemek için boşanmamayı bile düşünürüm. Beni istemeyerek evi terkeden o. Ben değilim.
Ona karşı herhangi kötü davranışım olmamıştır. Benden herhangi bir şey almayı hak etmiyor.(Bana göre)
Bununla beraber benim olmasa bile çocuklarımın ve annemlerin madur oldukları gerçek. Çocuklar annesiz kaldılar. Boşanma işi olmazsa babasız da kalacaklar. Annem 58 yaşında. Bu yaşta iki çocuğa tek başına bakması biraz haksızlık, maduriyet. Şu anda çocuklarıma annem bakıyor.
Boşanma davası açarsam, ortaya çıkıp, sözünde durmayıp 'Tazminat veya nafaka istiyorum' demesinden korkuyorum. Bu yüzden emin olmadan dava açmak istemiyorum.
Savcılığın ulusal gazetede ilan vererek kayıp ilanı yada eve dönme çağrısında bulunmasını isteyebilirmiyim. (Saçma da olsa benim düşüncem). Hakklarımı (özellikle çocuklarımın ve annemin) korumak için ne yapmalıyım.
1-Avukatınıza , avukatınızın bilgisine sonsuz güvenmek.
2-Eşinizin kusurlu olduğunu ispatlamanız. ve bu ispat şekline vekiliniz karar vermiştir. Onunla işbirliği içinde olmalısınız.
3- Evliliklerin son bulması bir süreç demektir aynı zamanda. Bu dönemde sabırlı olmanızı tavsiye ediyorum kendi adıma. Avukatınız şu ana kadar yanlış nbir şey yapmamış. Aksine çok az bilinen ve uygulamasının cok yapılmadığı bir maddeden suc duyurusunda bulunmuş.
ben 8 temmuz 2004 te eşimle yaşadığım evi terk ettikten sonra birlikte son ikamet ettiğmiz ilde boşanma davası açtım. 1 senedir babamla yaşıyorum ve...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku