EŞİM;
Mimar Osman Yıldırım
İstanbul Zeytinburnu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü
168 Sicil numara Mimar
Memur ¼ kadro derecesindeki 25 yıllık memur.

Görevine devam ederken 9.10.2006 günü ani ağrıyla Zeytinburnu Beld. Sağlık İşleri Müdürlüğünden İ.Ü. Kardiyoloji Enstitüsüne sevkle 3. servise yatışı yapılmıştır.
Kalp/Damar rahatsızlığının tetkiklerle tanısı ve tedavisi araştırıldığı günlerde ;

17.10.2006
17.10.1945 Doğduğu gün
61 Yaş.

17.Ekim.2006 Salı eşimin doğduğu günde hastanede yatarken Zeytinburnu Belediyesi
Personel Müdürlüğü emeklilik yazısını yazmış, Belediye Başkanı ve ekibi onay verip imzalamış. İşlemi kayda geçmişler.

Henüz sağlık koşullarının ne olacağını bilmediğimiz eşimin mağduriyetini 23 yıl emek verdiği kurumun birinci yetkilisiyle paylaşmak, hatta eşime doktorlar tarafından gerek duyulduğunda sağlık için bizim elimizin yetmediği yerde Birinci başkandan yanımızda olabileceğinin manevi güvencesini hissedebilmek umuduyla, Eşimin haberi olmadan 17.Ekim. 2006 Salı öğlen öncesi Zeytinburnu Beld. Başkan Murat Aydın#8217;ın makamına bizzat gittim.
Sekreterinden çok acil sadece beş dakikalık randevu talebinde bulundum.
Sekreter bayan, o gün gelmeyeceğini bildirdi. Talebimi olduğu gibi bilgisayara kayıtla en kısa zamanda telefonla beni çağıracağını bildirdi.

Ne yazıktır ki, bu gün 30 Ekim.2006 Sayın başkan Murat Aydın#8217;dan 13 gün oldu hala ses çıkmadı...........

Bu arada, 20.Ekim.2006 Cuma günü bayram tatil nedeniyle 20 günlük raporla sağlığına tam kavuşmadan eşimi hastaneden çıkartmak zorunda kaldık.
(Halen eşim evde istirahattedir.Servis doktorlarının verdiği ilaçları kullanmasına rağmen, damar spazmları #8220;kasılmalar#8221; devam etmektedir. Pazartesi günü tekrar ilgili doktorlara gidecektir.)

Bayram sonrası 26.Ekim.2006 Perşembe günü Personel müdürlüğüne 20 günlük rapor götürüldüğünde bundan böyle emeklilik işlemleri tamamlanana kadar, tüm sağlık giderlerini ücret ödeyerek kendimizin karşılaması gerektiğini ve maaşımızı da alamayacağımızı bildirmişlerdir.
Ayrıca; Beld.Başk. Murat Aydın #8220;vazifeye devam edebilir#8221; diye Personel müdürlüğüne talimat verirse emeklilik işlemleri geri çekebilirlermiş. Eşimde 10. Kasım.2006 Cuma günü 20 günlük rapor hitamında vazifeye devam edebilirmiş.

Yukarda özetle bahsettiğim yaşadıklarımızı sizlere yorumsuz aktarıyorum.

Veeeeee soruyorum;
Bu yaşananlar mübarek ramazan ayı ve bayramı günlerine rastlamıştır.
-23 yıl aynı kurumda bilfiil çalışmış, geçmiş yıllardan senelik izinleri kullanmadan yanan, ait olduğu yıldan kullanmadığı senelik izni bulunan, sevkle geldiği hastanede o günler içinde yaşam savaşı veren, belli kademelerde Zeytinburnu belediyesinde 23 yıl hizmet vermiş memurun haberi bile olmadan emeklilik işlemleri başlatılabilir mi?
Böyle bir talimat hangi vicdana ve etik değerlere sığar??????
-Bu gün bile hala eşim Belediye Başkanı için #8220;durumumdan haberdar değildir#8221; diye Sayın Murat Aydın#8217;ı savunabiliyor.
-Oysa ki Sayın Başkan; Eşimin yaşam savaşı verdiği anlarda, bizzat gelerek ricada bulunduğum beş dakikayı bile memuru için ayıramamıştır.

AYDINLANMAK İSTİYORUM:
- Eşim 65 yaşına gelmemiştir. Bizim yazılı talebimiz bulunmadığı halde istedikleri zaman emekliliğe sevk etme hakları olabilir mi?
-
- Resmi sevkle gidip yatış yapılan hastanın, hastanedeyken gıyabında emeklilik işlemleri daire tarafından yürürlüğe girer mi?
-
- Resmi 20 gün raporlu olan hastanın gerektiğinde ilaç ve doktor masraflarını belediye karşılamak durumunda değilmidir?
-
(Tam sağlığına kavuşmayan hasta raporlu olduğu günlerde ani acil rahatsızlandığında raporu veren kuruma muayeneye, veya ani yatışa veya
reçeteyle ilaca gereksinim duysa bağlı bulunduğu kurum sevk vermeyecek mi?
Bu hasta raporluysa hala bağlı olduğu kurumun sorumluluğunda değilmi dir?)

- İlgili kurum Belediye emekliliğe sevk işlemi yapsa bile, memur mahkemeye
Müracaatla tekrar vazifeye dönme kararı alabiliyormuş. Ne derece geçerliliği var?

-eşimin raporlu olduğu günlerin ücreti, kullanılmayan bu yılki senelik izin,emekli olurken yolluk denilen hak. bunlara ait haklarımız ne olacak? İlgili belediye hiçbir açıklık getirmiyor.

- Ve mağdur olduğumuz konuyla ilgili tüm sorunlarımızın aydınlatılmasını rica ederim.

Saygılarımla,
Gülseren Yıldırım.

Telf.0212 554 47 16
0535 414 50 10
Gulserenyildirim@mynet.com