Ben bir tv tamircisiyim. bundan 11 ay önce yaşları 18 veya 20 olabilir iki kişi dükkana bir sony marka kamera ile geldiler.
ve babasının yurt dışında çalıştıgını bu kameranın daha üst modelini getirdigi için satmak istediklerini söylediler..
kameranın pilleri ve şarj aleti vs noksan oldugu için çalıntı olmasından şüpelenip, bu çalıntımı diye sordum yemin billh ettiler çalıntı degil dediler
ve iki gün sonra kameranın eksik olan pil şarj aleti vs ile tekrar geldiler.
bende çalıntı olsa bu parçalarını bulamazlar diye aklımdan geçirdim.
ve akciyer kanseri olan ve 2-3 ay ömrü kalan babamı çekerim diye düşünerek 230 ytl ye bu kamerayı aldım..
ama malesef kamerayı yurt dışında çalışmakta olan ev sahibinin evinin anahtarını annesine emanet etmiş ve bu kişilerde oradan kamerayı alımışlar.
aradan 10 ay geçtikten sonra polisler iş yerime gelip kamerayı sordular ve bende kendilerine teslim ettim.
şimdi bana 12-28-2006 için mahkeme kagıdı geldi.
acaba ne kadar ceza verirler. içim içimi kemiriyor
lütfen bana hapis cezası verirlermi.
ilginiz için şimdiden teşekkürler
Malın hırsızlık malı olduğunu bilmediğinizi, basiretli bir esnafın dahi bunu bilmesinin mümkün olmadığını ispat edebilirseniz ceza almazsınız. İspat edemediğiniz takdirde alacağınız ceza (Olayın özelliğine göre değişeceğinden bilmek imkansızdır.) ise, malı teslim ettiğiniz için indirilecek, kuvvetle muhtemel ertelenecektir.
Ben 13 yıllık Ceza hukukçusuyum. İspat iddia makamına aittir.Şüphe sanık lehine değerlendirilir.Bu evrensel bir kuraldır.Bence aleyhinize kesin ve somut delil yoksa beraat edersiniz.İddia makamının sizin bu çalıntı malı bilerek ve isteyerek aldığınız ispat etmesi gerekir.Sanığın aksi kanıtlanmayan savunması geçerlidir. Sizin bu çalıntı malı bilerek aldığınız makul delillerle kanıtlanmadığı sürece beraat etmeniz gerekir.ama yine de somut olarak dosyadaki deliller bilinmediğinden genel olarak yorum yaptım. Eğer sizin bu malı kasıtlı olarak yani bilerek ve isteyerek aldığınız ispat olunmamışsa büyük olasılıkla beraat edersiniz. saygılyarımla
Gerek sanığın, hırsızlık malı halıları bilmeden diğer sanık Necati'den satın aldığına ilişkin kaçamaklı kabulü, gerekse hırsızlık suçundan sanık Necati'nin çaldığı halıları cüzi bir para karşılığında sanık Ahmet'e sattığına ilişkin anlatımları nazara alındığında eylemi sabittir. Zira, halı ticaretiyle uğraşan sanık Ahmet'in bu halıların değerini ve diğer sanığın konumunu dikkate alarak basiretli bir tacir gibi davranması halinde suça konu halıların hırsızlık malı olduklarını anlamaması hayatın olağan akışına aykırıdır. Bu nedenle Yerel Mahkemece dosya kapsamına uymayan gerekçelerle sanığın mahkûmiyeti yerine beraatine karar verilmesi isabetsizdir. Yargıtay Ceza Genel Kurulu Kararı'ndan alıntıdır.
Sayın Adilyaşam, elbette şüphe sanık lehine yorumlanır ancak karardaki gibi bir durumda sanığın, suçsuz olduğunu, satın aldığı malın hırsızlık malı olduğunu bilmediğini ve bilmesinin de imkansız olduğunu kanıtlaması gerekmez mi? (Tüm samimiyetimle tecrübelerinizden yararlanmak için soruyorum.)
Değerli arkadaşım sizin yorumunuza da katılıyorum. ama dediğim gibi dosyayı görmeden yorumk yapmak doğru değil ben bunu yazmıştım. Ben genel olarak yorum yaptım. Ama bana göre sırf malın değerinin az olması ve böyle satın alınması sanıığın kastını ispatlamaz. bu bir delildir ama sanığın suvunmasının aksini kanıtlar nitelikte değildir bana göre ortada bir kuşku vardır yinede.
MERHABALAR siteniz cok güzel benimde bu konuya benzer birsey basima geldi ve nereye yazacagimi bilemedim bende buraya ekliyim dedim yardimci olursaniz sevinirim,24.03.06 da sabahin köründe yatak odamda polislerle karsilasitim kapimi kirip girmisler cok korktum 4 kisi sivil.kocamin üzerine yürüdüler kocam onlara bagirdi disari cikin kimsiniz diye ama onlar inatla faruk senmisin diye bagiriyordu oda bende bisey anlamdik kocam hemen tele sarildi polisi arayacam dedi onlarda bunun üzerine biz polisiz dediler ve onu apartopar götürdüler ikisi benimle kaldi evde ne varsa aradilar alay ederek bütün eloktironik esyalarimin seri nr bakarak bunlarda calintimi diye bana sordular benide götürdüler baya bir beklettiler koteste ama sucumuzu söylemiyorlar,sonra ifade alirken kocamin hirsizlik yaptigini ve internette satmaya calistigini söylediler kocam elden düsme monitor aldi internetkafede biri internet kafem iflas etti elimde kalanlari satiyorum demis oglumunda monitora ihtiyaci vardi oda ikitane almis birini ogluma birini kardesine kardeside istemedi oda birini satti ilk önce hirsizlikla sucladilar parmak izlerimiz olmayinca bu seferde bilincli olarak hirsizlik mali satmakla sucladilar yakinda mahkeme olacak ve büyük bir ihtimalle kocami suclu cikaracaklar satan kisiyi tanimadigimiz icin ispatlayamiyoruz calinti oldugunu bilmedigimizi ve ne yapicagimizi bilmiyoruz hele birde türksen hic kurtulusun yok biz hakkimizi nasil savunabilir ve suczuzlugumuzu kanitlayabiliriz ilk kez basimiza geldi ve beni sucsuz buldular ama kocam suclu onlarin gözünde biz ne yapabiliriz kocam ne cezasi alir ve hapise gidermi lütfen bana yardim edin almancam yokki kendimi ve kocami savunayim mahkemede benide sahit olarak cagirdilar bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirim cok tessekür ederim iyi günler
,
hırsızlık malı satın almak cezası,
çalıntı mal satın alma cezası,
bilmeden çalinti mal satişina araci olmak sucu cezası,
calinti mal alma,
bilmeden çalıntı malı satın alma cezası,
Hırsızlık mal almak satmanın cezası,
bilmeden çalıntı mal almak,
calinti mali satin almak,
hırsızlık malı bilmeden satın alma,
hirsizlik mali alip satmasavci karari,
hirsizlik olfugunu bilmeden alip satmanin cezasi
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku