Eşim Evden Ayrildi
Babasi Gelip Eşimi Evden Almiş Tabi Eşiminde Rizasiyla
Evden Ayrildi Ama Ne Boşanalim Diyor Ne De Eve Geri Geliyor
Benim Boşanmada Hakli Olabilmem Için Eve Gelmediğini şahitlerle Ispatlamam Gerekirmi? Nasil
çocuğumuz Yok Nafaka Vermek Zorunda Kalirmiyim
özel Bir şirkette çalişiyorum Ama Nafaka Vermememe Yardimci Olacaksa Işten Ayrilabilirim
Adima Kredi Kartlari Var Limitleri Yüksek
Bu Durumlarda Boşanmak Istediğimde Sonum Ne Olur.
Yönetim : Forum kurallarını okuyunuz ve kurallara riayet ediniz. Başlık ve iletilerinizde küçük harf kullanınız, Türkçe yazım kurallarına uyunuz.
Şİmdi tam olarak ne öğrenmek istişyorsunuz ben anlamaıdm ki.
Nasıl nafaka ve tazmınat ödemeden eşinizden kurtulacağınız ve size yol mu gostermemizi istıyorsunuz.
BİRAZ KABACA OLACAK AMA EVET TAM OLARAK SÖYLEDİĞİNİZ GİBİ
KARIMA EVİNE DÖN DİYORUM GELMEM DİYOR
BOŞANMAK İÇİNDE HERHANGİ BİR GİRİŞİMDE BULUNMUYOR
BEN BOŞANMAK İSTERSEM
NAFAKA FALAN VERMEDEN KURTULABİLİRMİYİM
BİRDE ÇOCUK OLMADIĞI HALDE KARIM NAFAKA TALEP EDEBİLİRMİ
EĞER TALEP EDEBİLİRSE İŞSİZDE OLSAM BUNU HAKEDEBİLİRMİ
Oncelikle bunu iyi bil ki, su anki Turkiyem'izde bosanma kanunlari sadece kadinlari korumak'tadir, erkek icin bosanmada hakklarimiz yoktur.
Simdi sana verilecek en iyi tavsiye, su anda bosanma davasini sen acma, yapacaksan eger, bunu sebebsiz "terk'den" bosanma davasi olsun, bunun icin'de biraz bekliyeceksin.
Bi kere ne olursa olsun, tedbir nafakasini dava acildigi tarihten, bitime kadar odeyeceksin, davayi kim actigi onemli degil, esin hakkiz bile olsa odenecek.
Bosanma davasini simdi sen acarsan, senden bu sefer "magdur" kaldigi icin, tazminat hakki cikar, ve "yoksulluk nafakasini" bosanmadan sonra senelerce odersin. Erkegin tazminat hakki yok denecek kadar az.
Yeni Medeni Kanun yürürlüğe girdikten sonra elde ettiğiniz faiz, kira, maaş gelirlerinin yarısı eşe aittir.
Diyelim ki babanız size para verdi. Bu para ile taşınmaz mal aldınız. Yarısı eşin oluyor.
çok Teşekkür Ederim
Size Zahmet Olacak Ama şunuda öğrenebilirmiyim
Ben Işsiz Sayilirim
Daha Doğrusu özel şirkette çaliştiğim Için Istediğim Zaman Resmi Olarak Beni Işten çikarabilirler
Eğer Işim Olmazsa Yinede Nafaka Doğarmi
Belki Kizacaksiniz Ama şunu Tekrar Sormakta Yarar Görüyorum
şu Anda çocuğumuzun Olmamasi Nafaka Olayini Ortadan Kaldirmazmi
Yönetim : Forum kurallarını okuyunuz ve kurallara riayet ediniz. Başlık ve iletilerinizde küçük harf kullanınız, Türkçe yazım kurallarına uyunuz.
Açikçasi Bu Mal Varliği Başlikli Konuyla Benim Durumum Arasinda Nasil Bir Ilişki Var Anlamadim
Boşandiktan Sonra Kazandiğim Para Yada Mal Varliklarida Dahilmi Buna
şu Anda Hiçbir Mal Varliğim Yok Ama Bir Memuriyet Durumu Sözkonusu Buda Eşim Tarafindan Biliniyor
Yani Ben Memur Olunca Maaşimin Yarisi Onunmu Olacak
Yada şu An Kazandiğimin Yarisi Onunmu Olacak
Garip Bir Durum Bence Ama Yinede Kanun Kanundur Dimi
syn barnet ;Bi kere ne olursa olsun, tedbir nafakasini dava acildigi tarihten, bitime kadar odeyeceksin, davayi kim actigi onemli degil, esin hakkiz bile olsa odenecek.
demişsiniz yüklaşık 7 aydır ve 4. duruşmam olmasına rağmen bana her hangi bir teobir yada vs istedikleri halde herhangi bir bu konu ile karara varılmadı 1 tanede çocuğfum var benim avukatım yok savunmamı kendim yapıyorum avukat arkadaşa danışıyorum karşı tarafın avukatı olaya asılmadığındandır diyor ama ben % 99 haklıyım konumda saygılar
Evden ayrıldıktan sonra 4 ay bekler, ardından "Şu tarihte evden ayrıldınız, 60 gün içinde eve dönün, aksi takdirde boşanma davası açacağım." diye bir ihtar çekersiniz.
Ardından 2 ay daha bekleyip evi terk'ten dava açtığınız takdirde haklı taraf siz olursunuz. Ama bu evi terkten itibaren 6 aylık bir bekleme süreci. Bu süre zarfında bir kez bile eve gelip bir gün kalırsa 6 ay yine başlar.
Veya o bu süre zarfında boşanma davası açarsa yalnız oturma hakkına sahip olur.
Sayın Tekay,
iyi günler, birkaç kez yazdım ancak bir cevap alamadım. Avukat tutacak durumda değiliz. Eşim eski karısı ile 2003 yılında anlaşmalı olarak boşanmış. Boşanırken de 300 dolar nafaka verilmesi kararlaştırılmış. Eşimin bozulan işleri nedeniyle nafaka ödenememiş. Şu anda asgari ücretle bir iş yerinde çalışıyor. Şirket aracı kullanıyor ve oturduğumuz ev benim anneme ait. Eşyalarımızın büyük bir kısmı da bana ait olan eşyalar. Eski karısı birikmiş nafaka borçları için avukat tutmuş. Bu durumda ne yapmalıyız bilmiyorum. Çünkü çok yüksek bir meblağ çıkıyor. Bu evlilikten bir çocuk yok. Eski karısı ile evliyken de onların ailesine ait bir evde ikamet ediyorlarmış. Eşim o evliliğinden ne bir mal ne de ortak alınan hiçbirşey almamış, herşeyi orada bırakıp çıkmış. Eski karısının durumu çok iyi, anne babasıyla birlikte lüks bir evde lüks bir hayat yaşıyor. Kendisi üniversite mezunu ancak çalışmaya ihtiyaç duymayacak kadar iyi bir hayatı var. Hatta özel bir üniversitede paralı olarak ikinci kez okuyor. Bu durumda biz ne yapmalıyız? Eşimin maaşının ne kadarını haczedebilir? Evimize icra gelir mi? Evimize icra gelmesini nasıl engelleyebiliriz? Eşime ait banka hesaplarını ya da kredi kartı harcamalarını delil olarak sunulma imkanı var mı? 4 yıldır yaşamını iyi şartlarda idame ettiriyor bu hanım. Biz kendi lehimize oluşabilecek şartları da bilmek istiyoruz. şimdiden teşekkür ederim.
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku