Özel bir sornumla ilgili bir konu arkadaşlar..

01/08/2005 tarhinde eğitim almaya başladık ve 24/08/2005 tarihinde sözleşme imzaladık işe başladığımıza dağir. Sözleşme içerisinde sözleşmenin 23/08/2006 tarihine kadar yani 1 senenin dolmasına 1 gün kalaya kadar devam ettiği görülüyor. Bu süre bitti ve bana şu ana kadar kimse sözleşme imzalatmadı. Ben şimdi süresiz yada kadrolu elemanımı oluyorum bu işverenin?

Bazı arkadaşlara ek sözleşme imzalatıldı bordrolama yapan firma tarafından;"Ana sözleşmenin esasları devam etmektedir sözleşmeniz XXX kurumu ile sözleşmemiz devam ettiği sürece devam edecektir" gibi...

Ben ana sözleşmede bir kaç maddeyi istemeyerekde olsa kabul etmiştim. Ama ana sözleşme 23/08/2006 tarihine kadar geçerliydi oysa ben şu ana kadar çalışıyorum kesintisiz şekilde ve kimse gel sözleşmen bitmiş demedi.

Sorularım
1-Ana sözleşme hükümleri ortadan kalkmışmıdır, bana o sözleşmeye dayanarak resmi tatilde illa geliceksin, mesai yapacaksın yada benzeri yaptırımlar uygulayabilirmi?
2-Bana yeni bir sözleşme sundu diyelim, ve bunun süresi mevcut. Ben bunu imzalamak istemiyorum şartların uygun olmadığını savunarak. Buna hakkım varmı, imzalamak istemezsem tazminatımı alarak işten çıkma hakkım varmı?
3-Buradan ayrılmak istiyorum tazminatımı alarak, bunu göz önüne alırsak şu andaki durumumda, aklıma gelmeyen ama sahip olduğum haklarım nelerdir.